Motorola Moto G73 test | Lavpris mobil gjort rigtigt

TEST: Motorola mestrer at lave telefoner til lave priser, men rammer de rigtigt med Motorola Moto G73? Jeg har undersøgt det nærmere.

Motorola Moto G73 test
Motorola Moto G73 er en lavpristelefon, der giver fuld valuta for pengene (Foto: MereMobil.dk)

En telefon behøver ikke være bygget af dyre materialer og fyldt til renden med den nyeste teknologi for at imponere mig. Ofte kan en velfungerende telefon til en lav pris imponere mig lige så meget som en topmodel fra Apple eller Samsung.

Jeg har i denne omgang hygget med Motorola Moto G73. En telefon bygget i plastik og drevet af en Dimensity 930 processor fra Mediatek. Og så til en pris på kun 2.499 kroner.

Her er min vurdering af Motorola Moto G73.

Specifikationer: Motorola Moto G73

 • Skærm: 6,5” IPS LCD, 120Hz
 • Opløsning: 1080×2400
 • Processor: Mediatek Dimensity 930
 • RAM: 8 GB
 • Lagerplads: 256 GB
 • Udvidelse: Ja. MicroSD
 • Kamera 1: 50 megapixels, f/1.8, vidvinkel
 • Kamera 2: 8 megapixels, f/2.2, 118˚, ultravidvinkel
 • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4, vidvinkel
 • Batteri: 5000 mAh
 • Opladning: 30 watt (lader medfølger)
 • 3,5 mm jackstik: Ja
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, blutooth 5.1, NFC og USB-C
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Nej
 • Fingeraftrykssensor: Ja, i powerknap på siden
 • IP-beskyttelse: Nej
 • Størrelse: 161,4×73,8×8,3 mm.
 • Vægt: 181 gram
 • System: Android 13

Godt, men lidt kedeligt design

Motorola Moto G73
Det er småting der er ændret på designfronten og resultatet er lidt undervældende (Foto: MereMobil.dk)

Motorola ændrer hvert år kun småting i designet på Moto G serien. Det giver os i år mere moderne udseende, men stadig en genkendelig Moto-telefon. Designet er godt om end lidt uinspirerende.

Bagsiden er en stor støv- og fingeraftryksmagnet. Især kameramodulet med dets blanke overflade er særdeles udsat. Jeg forestiller mig at den mørkeblå farve på min model ikke gør problemet mindre. Problemet kan dog nemt afhjælpes, ved at benytte det medfølgende cover.

Størrelsen på telefonen er passende, på trods den forholdsvis store 6,5 tommer skærm. Godt hjulpet på vej af smalle kanter om skærmen og en kampvægt på 181 gram.

På telefonens højre side finder vi øverst en knap til justering af lydstyrke. Og lige under powerknappen med indbygget fingeraftrykssensor. Begge er lette at nå og har “et godt klik”. Fingeraftrykssensoren har været stabil under alle forhold og reagerer lynhurtigt.

I bunden af telefonen er der ud over USB-C port også et 3,5 mm jackstik.

Som andre Moto G telefoner er G73 vandafvisende, men uden IP-certificering. Du skal altså ikke smide den i badekaret, men lidt vandsprøjt eller regn gør ingen skade.

Snusfornuftig LCD-skærm

Skærmen på Moto G73 er et af stederne, hvor det er tydeligt, at der er tale om en budgetmodel. Det er som sådan ikke en dårlig skærm. Farverne er “ok” uden at være prangende og du får 120 Hz opdateringshastighed, men er du vant til OLED, vil du hurtigt komme til at savne dybden i farver og meget bedre betragtningsvinkler.

Skærmen er Full HD (1080 x 2400 pixels). Det er i skrivende stund den højeste opløsning i Moto G serien. Det er ikke en forskel man lægger mærke til, medmindre man virkelig ser efter. Små bogstaver ser for eksempel langt skarpere ud i Full HD, end almindelig 720p HD.

Ydelse: Mediatek leverer varen

Motorola Moto G73 game
Dimensity 930 processoren leverer rigeligt med kræfter til både daglige opgaver og krævende spil (Foto: MereMobil.dk)

Det er en Mediatek Dimensity 930 processor akkompagneret af 8 GB RAM og 256 GB lagerplads, der driver værket i Moto G73. Dimensity 930 processoren blev præsenteret for et år siden som en budgetprocessor. Derfor er den ikke en kraftkarl. Men hvis det er det, der skal til for at kunne lave en god telefon til 2.499 kroner, så skal jeg ikke klage.

Der er i grunden ikke noget at klage over, når det kommer til Dimensity 930. Telefonen reagerer hurtigt i alle daglige gøremål, som for eksempel mail, sociale medier, YouTube også videre. Og de 8 GB RAM er nok til at apps ikke bliver lukket ned i baggrunden i tide og utide.

Det skader heller ikke, at telefonen kører Motorolas My UX, hvilket bedst kan beskrives som ren Android med Moto appen til at tilpasse skrifttyper, layout, baggrunde og genveje. Det giver et let overskueligt styresystem, der stadig har muligheden for mange tilpasninger.

Er du til gaming på telefonen, holder Moto G73 sig heller ikke tilbage. Selv krævende spil som Genshin Impact kører problemfrit.

Kører hele dagen uden opladning

Dimensity 930 processoren udmærker sig også ved ikke at være specielt strømhungrende. Sammenholdt med et batteri på 5000 mAh er der uden problemer strøm til hele dagen.

Opladningen klares med den medfølgende 30 watt oplader. I løbet af de første 15 minutter oplades telefonen fra 1-28 procent. Efter 30 minutter rammer vi 53 procent. Og en fuld opladning tager 1 time og 20 minutter. Det er ikke imponerende.

Moto G73 har desværre ikke trådløs opladning.

Se testen af Moto G73

Kamera: Godt lys = gode billeder

Motorola Moto G73 kamera
Kameraerne på Motorola Moto G73 leverer gode billeder, så længe lyset er godt (Foto: MereMobil.dk)

Et punkt hvor budgettelefoner ofte kommer til kort i forhold til flagskibstelefonerne, er kameraerne. Det gælder også Moto G73. Kameraerne er dog rigtig gode. Især prisen taget i betragtning. Og godt lys har stor effekt på, hvor gode dine billeder bliver.

Vidvinkelkameraet på 50 megapixels gør et fint stykke arbejde i dagslys, med gode farver og skarphed. Når lyset forsvinder, ryger detaljerne også og der kan komme lidt digital støj i billederne.

Ultravidvinkelkameraet er også svært at klage over, selvom farverne ikke er helt så gode som på vidvinkelkameraet.

En fed ting ved ultravidvinkelkameraet er, at det har autofokus. Det gør, at det kan bruges til makrobilleder. Og resultatet er godt.

Selv frontkameraet gør det godt. De 16 megapixels giver gode, klare billeder med fine farver. Også når lyset er dårligt.

SÅDAN OPDATERES MOTOROLA MOTO G73: Telefonen er født med Android 13. Den vil modtage opdateringer til og ned Android 14. Sikkerhedslaget bliver opdateret i tre år – frem til 2016, oplyser Motorola.

Billeder taget Motorola Moto G73

Konklusion: Et godt køb

Motorola Moto G73 godt køb

Jeg kan virkelig godt lide Motorola Moto G73. Det er en lavpristelefon, med et godt design, 120 Hz skærm, anstændig ydelse, lang batteritid og fint kameraer. Den har et rent og godt optimeret styresystem, med praktiske Moto-funktioner og rigeligt med RAM og lager. Til en pris på 2.499 kroner Moto G73 et fund.

Der er selvfølgelig ulemper. Skærmen lader noget tilbage at ønske hvad angår farver og betragtningsvinkler. Opladningen er i den sløve ende og der findes andre telefoner derude med bedre kameraer, men så er prisen også en anden.

Moto G73 er sådan en telefon, der viser, at du ikke behøver at bruge en formue for at få en telefon der uden problemer kan klare alle hverdagsopgaver og spil af den krævende slags. Jeg er fan!

5 ud af 6 stjerner.

Hvis du vil spare op mod 1.000 kroner mere, så se min test af Motorola Moto G53.

Aktuelle priser på Motorola Moto G73

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Moto G73.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Godt design
 • Lang batteritid
 • Tæt på ren Android oplevelse
 • Godkendte kameraer
 • God ydelse
 • Lav pris

Lidt at tænke over

 • Sløv opladning
 • Ingen trådløs opladning
 • Dårlige betragtningsvinkler på skærmen
 • Softwareopdateringer i kort tid

Mere til historien

Motorola kan andet end at lave lavprismodeller. For eksempel har de lige smidt Motorola Edge 40 Pro på gaden. Et flagskib med komponenter fra øverste hylde, men så er prisen også næsten tre gange så høj.

Motorola Moto G73
Razr 50 Ultra lækket på promo-video

Motorola har netop bekræftet, at lanceringen af den nye Razr-model finder sted i næste uge. Telefonen er allerede lækket på video.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram