Mobilvarsling testet – fik du beskeden?

Det danske politi og Beredskabsstyrelsen har netop testet det nye system med mobilvarsling. Fik du beskeden?

Sirenen er Danmarks mobilvarslingssystem (Foto: Beredskabsstyrelsen)
Sirenen er Danmarks mobilvarslingssystem (Foto: Beredskabsstyrelsen)

Vi har de seneste uger skrevet lidt om mobilvarslingssystemet, der for første gang nogensinde skulle testes i år (onsdag den 3. maj 2023, red.).

Der er nogle krav til ens smartphone, hvis man skal være sikker på at modtage beskeden. Disse kan du se længere nede på siden.

BAGGRUND: Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

Modtog du beskeden eller ikke?

Da klokken slog 12.00 modtog jeg på mit Apple Watch og min iPhone 14 Pro beskeden, men vi havde også produkter på kontoret, som ikke gav nogen lyd.

LÆS OGSÅ: Derfor modtog du måske ikke alarmbeskeden

Sirenen, demo af beredskabstest 2023 (Video: MereMobil.dk)

Mange forskellige måder at vise beskeden på

Vi kan se i diverse kommentarspor, at det langt fra er alle, som har modtaget beskederne og hyletonen.

Nogle har kun modtaget beskeden og ingen lyd, selvom telefonen ikke har været på lydløs. Der er også nogen, som skriver, at de kun fik vibrationer og tekst. Mens der også var telefoner, som læste beskederne op.

Telefonerne har også kaldt beskederne noget forskelligt. Vi er stødt på: National alarm, beredskabsmeddelelse.

LÆS OGSÅ: S!renen kan IKKE slås fra

Mange personer klager over, at beskeden på skærmen nåede at gå væk inden de fik den læst. Der manglede også en ”afblæst” lyd, som man er vant til fra de almindelige sirener.

Ud fra diverse kommentarspor kan vi se, at det er modeller, som ellers burde være understøttet. Det er blandt andet iPhone 12, iPhone 12 Pro – som er fuldt opdateret.

Politiet havde været ude med videoer på de sociale medier inden, hvor de viste, hvordan det ville lyde. Derfor har mange også kommenteret, at de altså ikke oplevede det sådan.

Beredskabsstyrelsen vil gerne have tilbagemeldinger på testen af mobilvarsling. Dette kan man give via Sirenen.dk, hvor man anonymt kan svare på en række spørgsmål omkring ens mobile enhed, teleselskab m.m.

GUIDE: Sirenen – dette skal dine børn vide

Har du en iPhone?

Hvis du har en iPhone, så kræver det, at du har en iPhone 8 eller nyere, samt minimum iOS 16.4 eller nyere installeret. Det kan du se inde i Indstillinger -> Generelt -> Softwareopdatering.

Har du en Android telefon?

På Android er det ikke helt så ligetil, som på iOS-platformen. Det skyldes, at det kan svinge fra model til model og producent til procent. Alle med Android 11 eller nyere skulle meget gerne have modtaget mobilvarslingen.

På Sirenen.dk, der er den officielle side omkring mobilvarsling, står der nedenstående:

  • Din Android-telefon kan formentlig modtage advarsler via S!RENEN, hvis dit styresystem er Android 11 eller nyere.*
  • Din Android-telefon kan sandsynligvis modtage advarsler via S!RENEN, hvis dit styresystem er Android 6 eller nyere.*
  • Din Android-telefon kan måske modtage advarsler via S!RENEN, hvis dit styresystem er Android 4 eller nyere.*

Mere til historien

Mobilbeskederne er et supplement til de fysiske varslingssirener, som vi har haft i mange år, samt beredskabsmeddelelser som stationer med public service-forpligtelse udsender. F.eks. DR og TV 2. Turister eller andre med telefoner og SIM-kort fra et andet land, vil også modtage beskederne, hvis de er koblet op på et dansk mobilnetværk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram