Derfor fik du (måske) ikke advarslen fra Sirenen

Sirenen gik i luften onsdag og var en succes på de fleste parametre, siger myndighederne. Mange mobilejere oplevede det modsatte.

Sirenen er Danmarks mobilvarslingssystem (Foto: Beredskabsstyrelsen)
Sirenen er Danmarks nye mobilvarslingssystem. (Illustration: Beredskabsstyrelsen)

Da Beredskabsstyrelsens nye varslingssystem, Sirenen, klokken 12 onsdag (3. maj 2023, red.) blev testet, var det ikke alle der fik signalet på deres mobil.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen til flere medier.

Indtil videre har flere end 25.000 danskere tilkendegivet, at de ikke modtog signalet, oplyser styrelsens direktør Laila Reenberg til Ritzau.

Her er en af teorierne, at ikke alle mobiltelefoners styresystemer har været opdateret. For eksempel skal iPhones være opdateret til version 16.4, som er rullet ud sidst i marts.

Og bliver man ved iPhones, så kan for eksempel en iPhone 7 eller ældre slet ikke modtage varselssignalet fra Sirenen. De ældre mobiler kan nemlig ikke opdateres med den seneste iOS-version.

For dyrt at ramme alle

Her på Meremobil.dk fik vi en del reaktioner på Sirenens debut. Det kan du læse om her

Laila Reenberg siger til Ritzau, at det fortsat vil være sådan, og pointerer, at i takt med, at folk får nye telefoner og opdaterer styresystemerne, vil advarslerne nå ud til flere.

– “Hvis vi skulle lave et system, der kunne kommunikere med så mange forskellige styresystemer, ville det blive for kompleks og dermed for dyrt,” siger hun til nyhedsbureauet.

Hun tilføjer, at hensigten med det nye varslingssystem er, at have et supplement til de fysiske sirener og beredskabsmeddelelser fra radio og tv.

FAKTA: Du kan ikke deaktivere sirenen på telefonen

Laver undersøgelse

Beredskabsdirektøren siger desuden til Ritzau, at man nu “evaluerer med et åbent sind”, og at det sker i samarbejde med operatørerne af mobilnetværkene. Samtidig vil styrelsen få foretaget en repræsentativ undersøgelse, der skal give svar på, hvor mange der ikke fik signalet på mobilen.

Med testen onsdag blev det også afklaret om de telemaster, der skulle udsende advarslen fik sendt varslet. Det lykkedes med en succesrate på mere end 99 procent.

Ifølge et tidligere interview vi på MereMobil.dk har lavet med Beredskabstyrelsen, var det planen, at lyden skulle komme med fuld lysstyrke. Alligevel oplevede nogle, at der ingen lyd kom. Systemet burde også overrule lydløs og forstyr-ikke tilstande, hvilket heller ikke skete alle steder.

Har du ikke modtaget advarslen på din smartphone, så tjek sirenen.dk/tjek-din-mobil for at se, om det kan have noget at gøre med typen af telefon eller styresystem.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Faktisk er det ikke alle, der er interesserede i, at deres mobiltelefonen bimler uden at kunne stoppe den. Det gør organisationen Lev Uden Vold opmærksom på. Organisationen fortæller til TV 2 Østjylland, at der er ofre, der har en telefon eller iPad, som ikke ønsker at nogen skal opdage det. Således skal folk der ikke ønsker, at deres hemmelige enhed skal bimle huske, at slukke helt for enheden. Desuden skal man være opmærksom på, at enheden kan afspille advarslen, når den tændes igen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram