Ukendt Spotify-app lukker

Brugerne bakkede ikke op, så nu lukker Spotify den forholdsvis ukendt app.

Spotify Live app
Spotify Live blev ikke en succes. Ved udgangen af april lukker den (Grafik: MereMobil.dk / Spotify)

Har du nogensinde hørt om Spotify Live? Appen kom i sommeren 2021, men blev ikke en succes. Derfor lukkes den nu. Det sker ved udgangen af april 2023.

Spotify Live opstod i slipstrømmen på Clubhouse, der på rekordtid blev hentet 4,7 millioner gange. Clubhouse kom nærmest ud af ingenting.

Det fik store spillere som Twitter og Facebook til at “gå i panik”, da de troede, at de var ved at misse en stor forretningsmulighed. Så kom Twitter Spaces, Instagram Live Rooms og selv Messenger og LinkedIn fik samtalerum.

I denne podcastepisode kan du høre mere om Clubhouse.

Hvad var Spotify Live

Spotify Live
Screenshots fra Spotify Live til Android (Grafik: MereMobil.dk / Spotify)

I lighed med Clubhouse skulle Spotify Live være et mødested (Spotify Live var for musikfans og kunstnere). Et digitalt forsamlingshus hvor alle personer kunne åbne et emne og lade andre komme ind i rummet og deltage i samtalen.

Det kunne være en artist, som inviterede til en præsentation af ny musik og hvor fans kunne deltage i ”rummet”, mens de aktivt tog del i samtalen. Alt sammen via lyd.

Idéen var egentlig rigtig god og talte ind i tidens store trend, podcasts.

Spotify fik ikke brugere nok og må derfor se købet på 57 millioner euro skylle ud med badevandet.

FAKTA: Spotify Live hed oprindeligt Spotify Greenroom. Appen blev købt af Betty Labs for 57 millioner euro – svarende til omkring 424 millioner kroner. Det oprindelige navn var Locker Room.

Selvstændig app giver ikke mening

Spotify har, ifølge Music Ally, ikke droppet idéen om at forbinde musikfans med kunstnere og indholdsproducenter. Det skal bare ikke ske i en selvstændig app.

– ”Vi tror, at der er en fremtid for live interaktioner mellem fans og skabere i Spotify-økosystem, men baseret på vores erfaringer giver det ikke længere mening som en selvstændig app,” har en talsperson fra Spotify udtalt til Music Ally.

Udover musik arbejder Spotify også med lyd, hvor podcasts lader til at gå godt. Næste skridt er lydbøger, som så småt er ved at åbne.

I 2022 var der 32,2 millioner månedlige lyttere til podcasts på Spotify og 28,5 millioner månedlige lyttere på Apple Podcasts, skriver Statista.

Jeg har i øvrigt en podcast på Spotify. Du finder min techpodcast på dansk her.

LÆS OGSÅ: Spotify appen får en stor overhaling

Mere til historien

Du kan se en dramatiseret miniserie om tilblivelsen af Spotify. Serien hedder The Playlist og er tilgængelig på Netflix.

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Spotify hæver atter priserne – endnu ikke i Danmark

Endnu engang oplyser Spotify, at de hæver prisen på deres abonnementer. Det gælder endnu ikke de danske brugere, men måske et spørgsmål om tid.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram