Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

TikTok app
TikTok forsøger nu at gyde olie på vandene og vil imødekomme kritikken. (Foto: Antonbe)

Bytedance, som står bag den yderst populære app TikTok, vil finde en såkaldt "partner" i Europa.

Det skal gøre det muligt for den kinesiske techgigant at kunne garantere, at brugernes data ikke overføres til Kina.

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra Theo Bertram, som TikToks vicedirektør for europæisk offentlig politik.

Ekspert: En partner betyder intet

En europæisk partner er en falsk tryghed. Reelt vil det ingen betydning have. Det vurderer en ekspert overfor MereMobil.dk

- "En europæisk partner til Bytedance har ingen betydning i relation til at sikre borgernes data. Det er det kinesiske ejerskab, der betyder, at den kinesiske regering i henhold til sikkerhedsniveauet fra 2017, kan sikre sig adgang til data, hvis de ønsker det, der er det store problem," fortæller John Strand, teleekspert i Strand Consult.

Mange ser appen som en sikkerhedstrussel

TikTok har den seneste uge tid opholdt sig i orkanen øje efter både EU og det danske folketing henholdsvis har forbudt og kraftigt anbefalet politikere og ansatte ikke at anvende TikTok på mobileenheder.

LÆS OGSÅ: Huawei (igen) i modvind om overvågning

Derudover har EU-Parlamentet besluttet at forbyde TikTok på ansattes arbejdstelefoner og private enheder med adgang til parlamentets mailprogrammer og interne netværk, mens det i Det Hvide Hus, hvorfra USA's præsident Joe Biden regerer, er forbudt de ansatte at bruge TikToks app.

Samtidig er Bytedance blevet kritiseret af netop myndigheder og politikere i Vesten, fordi der er stærke og dokumenterede mistanker om, at Bytedance videregiver TikTok-brugeres data til den kinesiske regering.

- "Det er oprigtige bekymringer, som vestlige regeringer har om Kina. Derfor, som en virksomhed, hvis grundlægger var kinesisk, tror jeg, at vi har en højere forpligtelse til at demonstrere, hvordan vi sikrer brugernes data," siger TikToks Theo Bertram ifølge Ritzau.

Men hvor farlig er TikTok egentlig? Spionerer appen i baggrunden og snupper dine data og deler dem data med den kinesiske regering? Det kan du læse om her.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Dansk forsker i hybrid krigsførelse er urolig over, hvor afslappet danske forældre tager deres børns brug af TikTok. Læs om det her

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Har du Kina-frygt? Forstå TikTok-sagen

EP126: Er TikTok de nye slemme ’drenge i klassen’ og har vi i vesten misforstået appen og dens hensigter? Jeg pakker TikTok-problemet ud.

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram