Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

TikTok app
TikTok forsøger nu at gyde olie på vandene og vil imødekomme kritikken. (Foto: Antonbe)

Bytedance, som står bag den yderst populære app TikTok, vil finde en såkaldt “partner” i Europa.

Det skal gøre det muligt for den kinesiske techgigant at kunne garantere, at brugernes data ikke overføres til Kina.

Sådan lyder det ifølge Ritzau fra Theo Bertram, som TikToks vicedirektør for europæisk offentlig politik.

Ekspert: En partner betyder intet

En europæisk partner er en falsk tryghed. Reelt vil det ingen betydning have. Det vurderer en ekspert overfor MereMobil.dk

– “En europæisk partner til Bytedance har ingen betydning i relation til at sikre borgernes data. Det er det kinesiske ejerskab, der betyder, at den kinesiske regering i henhold til sikkerhedsniveauet fra 2017, kan sikre sig adgang til data, hvis de ønsker det, der er det store problem,” fortæller John Strand, teleekspert i Strand Consult.

Mange ser appen som en sikkerhedstrussel

TikTok har den seneste uge tid opholdt sig i orkanen øje efter både EU og det danske folketing henholdsvis har forbudt og kraftigt anbefalet politikere og ansatte ikke at anvende TikTok på mobileenheder.

LÆS OGSÅ: Huawei (igen) i modvind om overvågning

Derudover har EU-Parlamentet besluttet at forbyde TikTok på ansattes arbejdstelefoner og private enheder med adgang til parlamentets mailprogrammer og interne netværk, mens det i Det Hvide Hus, hvorfra USA’s præsident Joe Biden regerer, er forbudt de ansatte at bruge TikToks app.

Samtidig er Bytedance blevet kritiseret af netop myndigheder og politikere i Vesten, fordi der er stærke og dokumenterede mistanker om, at Bytedance videregiver TikTok-brugeres data til den kinesiske regering.

– “Det er oprigtige bekymringer, som vestlige regeringer har om Kina. Derfor, som en virksomhed, hvis grundlægger var kinesisk, tror jeg, at vi har en højere forpligtelse til at demonstrere, hvordan vi sikrer brugernes data,” siger TikToks Theo Bertram ifølge Ritzau.

Men hvor farlig er TikTok egentlig? Spionerer appen i baggrunden og snupper dine data og deler dem data med den kinesiske regering? Det kan du læse om her.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Dansk forsker i hybrid krigsførelse er urolig over, hvor afslappet danske forældre tager deres børns brug af TikTok. Læs om det her

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Ekspert: AI påvirker dine børn

Cyberbanditterne har en langsigtet plan med at manipulere med dine børn, siger ekspert.

(mere…)
Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram