Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

Kørekort app
Måske et digitalt kørekort er på vej til brug i hele EU (Foto: MereMobil.dk)

I Danmark har vi i dag et digitalt kørekort, men hvis du krydser grænsen, så er det ikke nok.

Det kan blandt andet være påkrævet med det fysiske kort, hvis du f.eks. skal leje en bil på feriedestinationen. Er du på bilferie, er det også nødvendigt med det fysiske kørekort.

Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

Nu er et forslag fra Europa-Kommissionen klar. De ønsker, at EU-landene indfører et digitalt kørekort, der skal gælde i hele unionen. Det skriver DR.

Det er ikke første gang, at det forlyder, at Europa-Kommissionen ønsker et digitalt kørekort for hele EU, så det er spændende om det bliver til noget denne gang. Det vil dog formegentlig være noget, som kommer til at tage lang tid, hvis det vedtages.

Det digitale EU-kørekort er en del af et nyt udspil, som skal forsøge at styrke trafiksikkerheden i EU.

Ved at indføre et digitalt EU-kørekort vil det blive lettere at erstatte eller forny kørekort, da de så vil være at finde digitalt.

Foruden det digitale kørekort, så foreslår Europa-Kommissionen også, at bilister fremover skal kunne miste retten til at køre bil i hele EU, hvis de frakendes førerretten i et andet medlemsland end deres hjemland.

Ligesom det også foreslås, at det skal være lettere for medlemslandene at samarbejde omkring trafikforseelser, samt unge skal kunne køre bilen fra de er 17 år, hvis der er en ledsager i bilen.

GUIDE: Kørekort på mobilen – sådan gør du

Mere til historien

Herhjemme blev kørekort-appen frigivet i slutningen af november 2020. Det kræver dog, at man blandt andet har et gyldigt dansk kørekort og et gyldigt dansk pas, men også ens telefon understøtter appen. Læs mere om, hvem der IKKE kan få det digitale kørekort her.

Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skattesmæk eller ... Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

(mere…)
Call of Duty: Warzone kommer til iOS

Det blev teaset ved Apples gaming-event - og nu er Call of Duty snart klar med Warzone til iOS.

(mere…)
Her er alternativerne til lukket fartkontrol-app

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
Afstemnings-app droppes til børne-MGP

MGP bliver uden DR's afstemnings-app, som følge af stemmekaos ved Dansk Melodi Grand Prix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram