Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

TIP: Den digitale kørekort som app er langt fra altid nok, når du er på rejse.

Person har udsigt til bjerg
Husk at medbringe det fysiske kørekort på ferien (Foto: Gjensidige Forsikring)

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret, og hele to millioner dansker har siden downloadet appen.

På trods af successen, så er faktisk hver fjerde dansker med kørekort - eller i omegnen af en halv million danskere - i tvivl om, hvordan om det digitale kørekort kan bruges på ferien.

Det er analysebureauet Kantar Gallup, der har lavet en undersøgelse for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

I undersøgelsen svarer hver fjerde dansker med kørekort forkert på, hvordan det digitale kørekort gælder i udlandet.

Det bunder formentlig i det digitale kørekorets lethed, hvor man med appen kan efterlade sit fysiske kørekort derhjemme, og nøjes med at have telefonen med på køreturen.

Men …

- "Hvis man for eksempel dukker op på sin rejsedestination og vil leje en bil og kun kan fremvise det digitale kørekort, så risikerer man altså at blive afvist", forklarer Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Således er der potentiale for at ødelagt sin ferie, hvis det først på destinationen går op for én, at man alligevel skulle have taget det fysiske kørekort med på rejsen.

- "Selvom løsningen er smart, så kræver EU eksempelvis stadig at der udstedes fysiske kørekort, og det er den regel, man skal følge på sin rejse," uddyber Louise Hertzum Andersen.

Faktisk er det hver tiende dansker, som kan ryge i fælden og stå uden udlejningsbilen. Undersøgelsen viser nemlig, at cirka ti procent af de adspurgte tror, at det digitale kørekort gælder i udlandet.

Mere til historien

Apropos mobiltelefonens og diverse apps lyksaligheder, så advares der om, at tjekke arbejdsmails på ferien. Læs mere om det her

Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
3 dagligdags-genveje til OnePlus 11

TIPS: Har du en OnePlus 11? Her 3 smarte genveje til funktioner, som du får glæde af i dagligdagen.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Hvad er en Doro-telefon?

GUIDE: Doro-telefoner er brugervenlige for seniorer og andre som ønsker en simpel telefon. Doro har både mobiltelefoner og smartphones.

(mere…)
SSD-harddisk - sådan får du den hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet SSD-harddiske.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram