Ved du, hvordan det digitale kørekort gælder på ferien?

TIP: Den digitale kørekort som app er langt fra altid nok, når du er på rejse.

Person har udsigt til bjerg
Husk at medbringe det fysiske kørekort på ferien (Foto: Gjensidige Forsikring)

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret, og hele to millioner dansker har siden downloadet appen.

På trods af successen, så er faktisk hver fjerde dansker med kørekort – eller i omegnen af en halv million danskere – i tvivl om, hvordan om det digitale kørekort kan bruges på ferien.

Det er analysebureauet Kantar Gallup, der har lavet en undersøgelse for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

I undersøgelsen svarer hver fjerde dansker med kørekort forkert på, hvordan det digitale kørekort gælder i udlandet.

Det bunder formentlig i det digitale kørekorets lethed, hvor man med appen kan efterlade sit fysiske kørekort derhjemme, og nøjes med at have telefonen med på køreturen.

Men …

– “Hvis man for eksempel dukker op på sin rejsedestination og vil leje en bil og kun kan fremvise det digitale kørekort, så risikerer man altså at blive afvist”, forklarer Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Således er der potentiale for at ødelagt sin ferie, hvis det først på destinationen går op for én, at man alligevel skulle have taget det fysiske kørekort med på rejsen.

– “Selvom løsningen er smart, så kræver EU eksempelvis stadig at der udstedes fysiske kørekort, og det er den regel, man skal følge på sin rejse,” uddyber Louise Hertzum Andersen.

Faktisk er det hver tiende dansker, som kan ryge i fælden og stå uden udlejningsbilen. Undersøgelsen viser nemlig, at cirka ti procent af de adspurgte tror, at det digitale kørekort gælder i udlandet.

Mere til historien

Apropos mobiltelefonens og diverse apps lyksaligheder, så advares der om, at tjekke arbejdsmails på ferien. Læs mere om det her

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram