Derfor skal du IKKE bruge mobilen til arbejdsmails på din ferie

Pas på når du scroller mail-indbakken igennem på mobilen i ferietiden.

Kan du ikke holde fingrene fra din arbejdsmail? (Foto: If Forsikring/PR)

IT-kriminelle verden over udnytter, at mange ikke kan holde sig fra arbejdsmailen under ferien.

Når du i endnu et stille øjeblik under parasollen lige skal tjekke din arbejdsmail, så åbner du på det nærmeste en port, som banditterne i et uopmærksomt øjeblik kan bruge til at trænge ind i din arbejdsplads IT-systemer.

Måske er dit ærinde bare lige at skanne indbakken, men måske netop hastværket kan være en fælde.

Bruger du mindre tid på hver enkelt mail, misser du måske de små signaler, der ellers vil få alarmklokkerne til at ringe, når der er tale om ondsindede mails.

– “Skærmvisningen på telefonen giver typisk mindre detaljerede oplysninger end på computerskærmen. Og når man tilmed er i et afslappet feriehumør, er man ofte mindre omhyggelig med at tjekke, hvem afsender er, end hvis man er på arbejdspladsen”, siger kommunikationschef Birgitte Ringbæk, If Forsikring, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: App-kørekortet gælder ikke i udlandet

Sådan kan du sikre dig

Forsikringsselskabet har listet følgende tips op til at øge sikkerheden, når der (absolut) skal tjekkes arbejdsmails på ferien:

  • Vær skeptisk overfor mails, der har dårligt sprog og begrænsede detaljer, for eksempel om afsenders relation til din arbejdsplads.
  • Hvis indholdet af mailen forsøger at presse dig ved meget korte frister, bør du være på vagt.
  • Stemmer afsenders e-mailadresse ikke overens med navnet på virksomheden, afsender påstår at være fra, kan det være tegn på svindel.
  • Mails uden kontaktoplysninger, som fysiske adresser og telefonnumre, kan være et andet tegn på, at noget er galt. Vent til du kan slå kontaktoplysninger op på nettet og kontakt afsendervirksomheden for at fastslå om mailen er ægte eller ej.
  • Vær skeptisk overfor webadresser, der afviger fra, hvad der ville være det oplagte valg.
  • Selvom det er mindre sandsynligt at blive ramt af angreb på en smartphone end din arbejdscomputer, så sørg for at være ajour med sikkerhedsopdateringer på din telefon.

Her fra redaktionen kommer der endnu et tip: Sørg for, at din mail har et konstruktivt autosvar, som henviser til de kolleger, der IKKE er på ferie.

Og sørg for, at nyde tiden under parasollen og hold ferie.

Mere til historien

Forsikringen dækker indbrud – også selvom du har lagt feriebilleder på de sociale medier og skrevet, at du er bortrejst. Læs mere her

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram