Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

iPhone 13-serien med alle fire modeller: iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13 og iPhone 13 Mini (Foto: MereMobil.dk)

Analysefirmaet Counterpoint Research er klar med en top-10-liste over de mest solgte smartphones i 2022. Apple sidder solidt på otte af pladserne.

De to øvrige pladser står der Samsung på, men det er ikke for deres topmodeller – tværtimod. Det er nemlig Samusng Galaxy A13 og Galaxy A03-modellerne.

Der stod også Apple på den mest solgte smartphone i 2022. Det blev iPhone 13, der tog 28 procent af det samlede iPhone-salg. iPhone 13 blev den bedst sælgende smartphone på store markeder som Kina, Storbritannien, USA, Tyskland og Frankrig.

Apple på vej med iPhone 14 i ny farve

Det var første gang, at der blev solgt flere ”Pro Max”-modeller end “Pro”-modeller. Det er også iPhone 13 Pro Max, som vi finder på andenpladsen, mens iPhone 14 Pro Max kom ind på en flot tredjeplads efter få måneder på markedet.

Top 10 listen over de mest solgte smartphones på verdensplan i 2022 (Kilde: Counterpoint Research)
Top 10 listen over de mest solgte smartphones på verdensplan i 2022 (Kilde: Counterpoint Research)

Salget af de telefoner, som er på top-10-listen, stod for 19 procent af det samlede globale smartphonesalg sidste år – det var samme andel, som i 2021.

iPhone 13 var den mest solgte smartphone på verdensplan, hver måned siden den blev lanceret i september 2021 og frem til august 2022.

Herhjemme var det ikke iPhone 13, som blev den bedst solgte i alle måneder, da danskerne også har været glade for promodellen. Men den var blandt andet den mest solgte i juli 2022.

Top-10: iPhone 13 brager gennem lydmuren

På verdensplan var salget af iPhone 13, ifølge Counterpoint Research, to gange større end af iPhone 13 Pro Max, som blev den anden mest solgte smartphone i 2022.

iPhone 12 klarer sig fortsat godt

Apple iPhone 12
iPhone 12 var den mest solgte smartphone i 2021 (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 12, som var den mest solgte smartphone i 2021, er den ældste model, som er på top 10 listen for 2022. Den er placeret på sjettepladsen.

iPhone 12-serien runder 100 millioner

Da iPhone 13-serien blev lanceret sagde Apple også farvel til nogle af modellerne i iPhone 12-serien.

iPhone SE (2022) er også på listen, hvilket er ret interessant. Der har tidligere været rygter om, at Apple ikke ville lancere en efterfølger til denne, men måske har dette ændret sig.

iPhone SE (4. generation) er alligevel ikke droppet

Samsung indtog, som tidligere nævnt, to pladser med deres enty-level modeller Galaxy A13 og Galaxy A03. Det er også de eneste modeller, som er 4G only-telefoner. Galaxy A13 er en model, som kom på markedet i maj 2022 til en pris på lige under 1.500 kroner uden abonnement, mens Galaxy A03 nok har været lidt billigere. Den har netop nu en pris på lige under 1.000 kroner uden abonnement herhjemme, mens Galaxy A13 er set til under 1.300 kroner.  

Hvordan Samsungs topmodeller klarer sig salgsmæssigt på verdensplan, er uvist, men det er altså ikke nok til at komme i top 10.

Counterpoint Research forventer, at andelen af de telefoner, som er placeret i top 10 vil stige i 2023, da de fleste producenter forsøger at rydde lagerne og optimere deres lanceringer. Dette kan også være en af grundene til, at f.eks. OnePlus ikke har en OnePlus 11 og en OnePlus 11 Pro i år, men ”bare” OnePlus 11.

Mere til historien

Det generelle salg af smartphones har været faldende og det ventes, at det fortsætter en lille smule i 2023 og skulle det gå “godt” vil det stagnere. Salget af de foldbare smartphones ventes at nå en fordobling i forhold til sidste år.

Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram