SAS beroliger kunder efter hackerangreb

SAS-kunder fik adgang til andre kunders oplysninger efter hackere forleden lagde flyselskabets webside og app ned.

Svindel, cyberattack, kriminalitet
SAS forventer at hackerne vil slå til igen "inden for den nærmeste fremtid". (Foto: Pete Linforth)

Et cyberangreb lagde tirsdag flyselskabet SAS' hjemmeside ned i flere timer.

Samtidig betød det, at flere flyselskabets kunder pludselig havde adgang til andres personlige oplysninger. Det bekræftede SAS i en meddelelse torsdag.

I meddelelsen står der blandt andet, at man er ved at undersøge hændelsen.

- "Men vi kan bekræfte, at de berørte passagerers kontaktoplysninger, tidligere og kommende flyvninger samt de sidste fire cifre i kreditkortnummeret var synlige."

Flyselskabet forsikrer samtidig passagerer, der er bekymrede for, at deres kreditkortoplysninger har spredt sig, at det kun er de sidste fire cifre i kreditkortnummeret har været synlige.

- "Der har ikke været nogen risiko for, at disse oplysninger kunne blive udnyttet," skriver SAS og tilføjer, at ingen pasoplysninger er blevet delt.

SAS forsikrer desuden at optjente EuroBonus-point ikke bør blive påvirket, men at man forventer, at hackerne vil angribe igen inden for den nærmeste fremtid. Sådanne angreb sker gerne i bundter, skriver flyselskabet.

- "Vi samarbejder altid med det nationale CAA (Civil Aviation Agency, red.), politiet og sikkerhedspolitiet, når det drejer sig om sikkerhedsspørgsmål – uanset hvilket problem det drejer sig om. Vi overvåger situationen nøje og fortsætter arbejdet med at analysere og evaluere angrebet og relaterede konsekvenser, samt træffe forebyggende foranstaltninger."

Trusselsniveau hævet til "høj"

Det er kun et par ugen siden, at Center for Cybersikkerhed (CFCS) hævede trusselsniveauet for cyberaktivisme fra "middel" til "høj".

Det skete "blandt andet på baggrund af prorussiske aktivistiske hackergruppers høje aktivitetsniveau mod Nato-lande, herunder Danmark, samt deres øgede kapacitet", meddelte CFCS den 31. januar.

Det var anden gang på otte måneder, at CFCS, som hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), opjusterede trusselniveauet.

Når trusselsniveauet bliver ændret fra "middel" til "høj", er det et udtryk for, at det vil være sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder kommer til at blive ramt af aktivistiske cyberangreb inden for to år.

Ifølge SAS var flyselskabet ikke den eneste virksomhed, som tirsdag blev udsat for et cyberangreb. SAS sætter dog ikke navn på de ramte virksomheder.

Tirsdagens angreb på SAS betød at selskabets webside og app var nede i et par timer.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

For nylig skrev vi om at ubudne gæster havde fået fingre oplysninger om 800.000 hos GoTO, som er selskabet bag password-manageren LastPass. I modsætning til SAS holdt GoTo angrebet hemmeligt. Læs mere om det her

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram