SAS beroliger kunder efter hackerangreb

SAS-kunder fik adgang til andre kunders oplysninger efter hackere forleden lagde flyselskabets webside og app ned.

Svindel, cyberattack, kriminalitet
SAS forventer at hackerne vil slå til igen “inden for den nærmeste fremtid”. (Foto: Pete Linforth)

Et cyberangreb lagde tirsdag flyselskabet SAS’ hjemmeside ned i flere timer.

Samtidig betød det, at flere flyselskabets kunder pludselig havde adgang til andres personlige oplysninger. Det bekræftede SAS i en meddelelse torsdag.

I meddelelsen står der blandt andet, at man er ved at undersøge hændelsen.

– “Men vi kan bekræfte, at de berørte passagerers kontaktoplysninger, tidligere og kommende flyvninger samt de sidste fire cifre i kreditkortnummeret var synlige.”

Flyselskabet forsikrer samtidig passagerer, der er bekymrede for, at deres kreditkortoplysninger har spredt sig, at det kun er de sidste fire cifre i kreditkortnummeret har været synlige.

– “Der har ikke været nogen risiko for, at disse oplysninger kunne blive udnyttet,” skriver SAS og tilføjer, at ingen pasoplysninger er blevet delt.

SAS forsikrer desuden at optjente EuroBonus-point ikke bør blive påvirket, men at man forventer, at hackerne vil angribe igen inden for den nærmeste fremtid. Sådanne angreb sker gerne i bundter, skriver flyselskabet.

– “Vi samarbejder altid med det nationale CAA (Civil Aviation Agency, red.), politiet og sikkerhedspolitiet, når det drejer sig om sikkerhedsspørgsmål – uanset hvilket problem det drejer sig om. Vi overvåger situationen nøje og fortsætter arbejdet med at analysere og evaluere angrebet og relaterede konsekvenser, samt træffe forebyggende foranstaltninger.”

Trusselsniveau hævet til “høj”

Det er kun et par ugen siden, at Center for Cybersikkerhed (CFCS) hævede trusselsniveauet for cyberaktivisme fra “middel” til “høj”.

Det skete “blandt andet på baggrund af prorussiske aktivistiske hackergruppers høje aktivitetsniveau mod Nato-lande, herunder Danmark, samt deres øgede kapacitet”, meddelte CFCS den 31. januar.

Det var anden gang på otte måneder, at CFCS, som hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), opjusterede trusselniveauet.

Når trusselsniveauet bliver ændret fra “middel” til “høj”, er det et udtryk for, at det vil være sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder kommer til at blive ramt af aktivistiske cyberangreb inden for to år.

Ifølge SAS var flyselskabet ikke den eneste virksomhed, som tirsdag blev udsat for et cyberangreb. SAS sætter dog ikke navn på de ramte virksomheder.

Tirsdagens angreb på SAS betød at selskabets webside og app var nede i et par timer.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

For nylig skrev vi om at ubudne gæster havde fået fingre oplysninger om 800.000 hos GoTO, som er selskabet bag password-manageren LastPass. I modsætning til SAS holdt GoTo angrebet hemmeligt. Læs mere om det her

Microsoft mener EU bærer “skylden” for omfattende IT-nedbrud

Nu er Microsoft ude med riven, og mener, at EU bærer noget af skylden for CrowdStrike nedbruddet.

(mere…)
Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram