Stort datalæk afsløret to måneder efter hackerangreb

Selskab med 800.000 kunder afsløret i, at kendt hackerangreb ramte flere af dets tjenester end oplyst.

Efter to måneders tavshed om hackerangreb vil GoTo tage kontakt til de berørte. Grafik: GoTo

Anvender du en password-manager, så er der hårrejsende nyheder fra den verden.

Password-manageren LastPass havde nemlig sidste år ubudne gæster, som var helt nede i materien.

Nu erkender selskabet bag LastPass, GoTo (tidligere LogMeIn, red.), at angrebet var mere omfattende end først meldt ud.

Her er dit password

Og det sker vel at mærke mere end to måneder efter, at hackerne smuttede gennem et hul i sikkerheden. Det skriver Techcrunch.

Mere præcist blev en række af selskabets produkter hacket og oplysninger om 800.000 private og virksomheder som kunder har været i farezonen.

Flere platforme var ramt

Ifølge det amerikanske techmedie havde hackerne fingrene nede i produkter som kommunikationsværktøjet Central, onlinemødetjenesten Join.me, hosting-VPN-tjenesten Hamachi og fjernadgangsværktøjet Remotely Anywhere.

Ifølge GoTos topchef Paddy Srinivasan, så varierer de berørte oplysninger fra produkt til produkt, men der er tale om brugernavne, krypterede adgangskoder, produktindstillinger og licensoplysninger. Desuden er hugget oplysninger om multi-faktor indstillinger.

Danskerne sjusker med password – særligt de unge

GoTo-chefen siger også til TechCrunch, at man ikke gemmer oplysninger om kreditkort eller bankoplysninger. Virksomheden indsamler heller ikke personlige oplysninger, siger Paddy Srinivasan ifølge mediet.

Udover det spektakulære i, hvad hackerne fik adgang til, så siger Paddy Srinivasan nu – altså to måneder efter hackerangrebet -, at man vil tage kontakt til de berørte og tilbyde råd og vejledning.

Mere til historien

Uagtet GoTos problemer med hackere, så kan en password-manager være en god idé for mange. Undersøgelse viser nemlig 61 procent af de 18- til 29-årige genbruger adgangskoder. Er du i tvivl om, hvordan man får et sikkert password – og altså ikke mindst beskytter det og dine onlinekonti mod hackere – så kan du få gode råd her

Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram