Fartkontrol-apps: Hvilken er bedst?

GUIDE: Hvilken fartkontrol-dims er mest præcis? Er det Trafik Alarm, Ooono, Saphe eller Drive One, som er bedst?

KORT UDGAVE
Vi har set på fire fartkontrol-apps: Saphe, Drive One, Trafik Alarm og Ooono og prøvekørt to af dem. Det er meget svært at sige, hvilken fartkontrol-dims, der er bedst. Skriv gerne om dine oplevelser i kommentarfeltet.
Fotovogn
Hvis en fotovogn skal komme frem i en fartkontrol-app, skal den indrapporteres af brugerne. Mængden af brugere er afgørende for, hvor præcise meldinger at man får (Foto: MereMobil.dk)

Da Saphe tidligere i år lukkede Fartkontrol.nu gav det brugerne god grund til at undersøge markedet efter alternativer.

Vi ved ikke, hvor mange brugere de enkelte systemer har, da holdes hemmeligt af producenterne. I stedet kan vi se på hvor meget aktivitet, der er på de fire apps i Apples App Store og Google Play på Android.

Antallet af brugere på et fartkontrol-system afgørende for, hvor præcise meldinger du får om en fotovogn i dit område.

LÆS OGSÅ: Her er alternativerne til Saphe

Flest stemmer men den dårligste karakter

I App Store har Saphe Link appen flest stemmer; 947. Appen er vurderet til 2,6 point af iPhone-brugerne.

Konkurrenten Drive One har kun 6 stemmer og en karakter på 3,7.

Appen Trafik Alarm, som samarbejder med Drive One, har til gengæld 529 stemmer og en karakter på 3,7. Ooono ligger på 101 stemmer og 2,7 i karakter.

Ooono er størst på Android

Ifølge Google Play Store har Ooono over 500.000 downloads og mere end 6.500 anmeldelser. Saphe ligger med en lidt højere karakter baseret på mere end 4.200 anmeldelser.

Drive One har den højeste karakter, men det er baseret på kun 19 stemmer og 1.000+ downloads.

Du kan se data fra App Store og Google Play i skemaerne herunder.

iPhoneKarakterAntal stemmer
Drive One3,76
Trafik Alarm3,7529
Ooono2,7101
Saphe2,6947

AndroidKarakterAntal stemmerDownloads
Drive One3,78210t +
Trafik Alarm3,82t100t +
Ooono3,18t500t +
Saphe2,94t500t +

Data er indsamlet den 29. september 2023.

Hvor mange brugere har en fartkontrol-app?

Nu siger antallet af downloads jo ikke noget om antallet af aktive brugere på de forskellige fartkontrol-apps. Tallene er udelukkede et udtryk for hvor mange, som har hentet appen og afgivet en stemme eller skrevet en kommentar.

Det vil dog være nogenlunde ædrueligt at antage, at de apps der har størst aktivitet, også er der, hvor de fleste brugere er – og dermed det potentielt største datagrundlag. Det er dog ikke det samme som, at brugerne er tilfredse med systemet.

På iPhone ligger Saphe over alle konkurrenterne, men på Android har Ooono flest stemmer. Hvilken fartkontrol-app der er bedst, er ret umuligt at afgøre.

Hvad er din erfaring med apps og Bluetooth dimser, der kan ”forudsige” hvor der er fartkontrol? Skriv gerne en kommentar herunder.


MIN ERFARING: Jeg har kørt med Saphe og Drive One simultant i flere måneder. Min erfaring er, at begge en sjælden gang rapporterer om en fartkontrol – måske fordi jeg ikke møder så mange? På Saphe får jeg flest falske positive, og når den hyler op, er jeg nærmest ved at køre galt – nøøøj jeg bliver forskrækket! Når jeg endelig møder en ægte fartkontrol, er det Saphe Link og Drive One sjældent enige; nogle gange er det Saphe, som kender kontrollen andre gang er det Drive One. Skulle jeg købe en fartkontroldims, så blev det nok Drive One, da denne ikke kræver en løbende abonnement.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

INFO: Denne artikel er oprindeligt udgivet den 13. februar 2023, men er opdateret med nyt afsnit og nye data den 29. september 2023.

Mere til historien

Når man scroller gennem brugerkommentarerne på de to app-stores, lader det til, at en del brugere ikke finder systemerne specielt nyttige.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram