Over halvdelen vil ikke købe genbrugt mobiltelefon

Danskerne er generelt åbne overfor at købe eller få brugte ting, men IKKE når det handler som telefonen. Den skal være ny.

iPhone 14 Pro - iPhone 14
Når mobiltelefonen stjæles er det mindre end halvdelen, der ønsker en “brugt” mobiltelefon, som erstatning (Foto: MereMobil.dk)

LB Forsikring har for tredje år i træk foretaget en undersøgelse blandt deres medlemmer. Den viser, at de adspurgte generelt er positive stemte, når det kommer til at få genbrugte ting i stedet for nye, hvis ejendele skal erstattes.

I undersøgelsen svarer 48 procent, at de ville have det godt eller meget godt med genbrug. Sådan var tallet også i 2021. Men i 2020 var det kun 33 procent, fremgår det af en pressemeddelelse.

Apple genbruger materialer som aldrig før

Gider ikke brugte telefoner

Selvom genbrug generelt er højt prioriteret, så er det ikke noget, som der gælder, når det kommer til mobiltelefonen. For her er tallet et andet. Her svarer 52 procent, at de ikke ville vælge en genbrugt mobiltelefon som erstatning fra deres forsikring – heller ikke selvom den fremstod som ny.

-“Der er sket i fald i, hvor positive vores medlemmer er for at modtage genbrugte mobiltelefoner. I 2021 var det kun 23%, der markerede det som vigtigt, at de modtog en spritny mobiltelefon fremfor en brugt. Coronakrisen forårsagede store leveringsproblemer på nye reservedele til teknologi, og folk var derfor i 2021 mere villige til at modtage genbrug, fordi det gik hurtigere. I 2022 var det ikke et lige så stort problem, og det vidner derfor om, at folk har et ønske om at komme tilbage til normalen,” lyder det fra Thomas Christensen, der er adfærdsekspert hos LB Forsikring. 

Prisen afgør skæbnen for genbrugstech

De yngre er positive

Det er særligt de unge under 30 år, som er mest åbne, når det kommer til at ville have en genbrugt mobiltelefon.

I starten af 2023 havde YouGov undersøgt, hvordan danskerne generelt er til at genbruge elektronik, samt købe brugt elektronik. Her var danskerne i top i forhold til de øvrige lande, der indgik i undersøgelse.

Derfor kan det være, at danskerne ikke ønsker en brugt mobiltelefon, når det kommer til erstatning fra forsikringsselskabet? Undersøgelsen kan her måske være misvisende? Vi har ikke kunne finde det eksakte spørgeskema, hvilket måske kunne forklare de to resultater, der er direkte modsætninger.

LÆS OGSÅ: Danskerne er gode til at genbruge elektronik

Mere til historien

MereMobil.dk har været på besøg hos Apple, hvor vi har set deres robot, som hjælper dem med at genbruge diverse komponenter m.m. fra enheder. Du kan se videoen her.

Skrækindjagende mange danskere er uvidende om e-affald

FN-rapport viser, at mængden af elektronisk affald stiger voldsomt hurtigere, end vi kan nå at genanvende den.

(mere…)
Endelig: Nu har du ret til reparation

Den såkaldte "right to repair act" er stemt igennem i Europa-Parlamentet.

(mere…)
Elektronik fra genbrugspladsen skal have nyt liv

Elektriske- og elektroniske enheder skal genbruges, så de kan få nyt liv. Målet er, at 60.000 produkter skal tilbage til forbrugerne.

(mere…)
Dansk universitet undgår over 276 tons CO2 ved at genbruge it-udstyr

Genbrugsprojekt har en genbrugsrate på 91 procent - og så tjenes der penge.

(mere…)
Køb og smid væk-elektronik er under pres

Nye regler skal tvinge producenterne til at lade dig komme til med skruetrækker og loddekolbe.

(mere…)
Apple-produkter bliver mere miljøvenlige

Fra 2025 vil Apples batterier og magneter indeholde genanvendte materialer, og alle printkort bliver CO2-neutrale. Målet er CO2-neutrale produkter fra 2030.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram