Danskerne er gode til at genbruge elektronik

Genbrug af elektronik er noget danskerne går op i - både når det kommer til at købe og at aflevere til genbrug.

YouGov har foretaget en undersøgelse, der viser danskerne har verdensrekord i at aflevere gammel elektronik til genbrug.

Det er YouGov’s rapport ’Consumer electronics: Safety and sustainability in 2023’, der undersøger vores forhold til elektronikprodukter og genbrug samt købsadfærd.

Undersøgelsen er baseret på over 19.000 interviews på 18 markeder rundt i verden, skriver Ritzau.

Og i undersøgelsen bliver det klart, at danskerne har rekord i at aflevere gamle elektronikprodukter til genbrug. Det er der nemlig 42 procent af danskerne, der gør, mens det globale gennemsnit kun er på 26 procent.

Apple genbruger materialer som aldrig før

Det er særligt målgruppen med danskere over 55 år, som er gode til at aflevere elektronikprodukterne til genbrug. Her er det nemlig 54 procent, der svarer de gør det, mens det i målgruppen de 18-24-årige kun er 21 procent, der gør.

36 procent svarer, at de normalt gemmer gammel elektronik i hjemmet, mens 24 procent svarer, at de sender deres aflagte elektronikprodukter. Det er i øvrigt særligt målgruppen mellem 18-24 år, der sælger (40 procent) deres produkter, mens det ”kun” er 13 procent af de 55+ årige. 23 procent svarer, at de giver deres aflagte elektronik videre til venner og familie.

Danskerne er også åbne overfor at købe renoverede eller genbrugte elektronikprodukter. Med det menes produkter, der enten er istandsat eller hvor nogle komponenter genbruges i andre.

Hver fjerde (26 procent) svarer, at de tidligere har købt et eller flere renoverede/genbrugte elektronikprodukter. Det er særligt de 35-44-årige (40 procent), som har benyttet sig af dette. Det er fortsat mere end hver tredje dansker (37 procent), der fortsat ikke har købt renoverede eller genbrugte produkter, men som godt kunne finde på det. Der er dog også en tilsvarende andel, som ikke har eller kunne finde på det. Det er særligt målgruppen 55+ (45 procent), der svarer de ikke kunne finde på det. Det er måske også målgruppen, som er købestærk og vil have det, som de gerne vil fra nyt.

Danskerne svarer også, hvilke faktorer som måske kunne få dem til at købe renoverede eller genbrugte elektronikprodukter. Her spiller særligt 1 års garanti, pris og vished om produktet er ”testet nok” ind. 30 procent svarer, at de ville overveje genbrugt elektronik, hvis produktet er 25 procent billigere end et nyt produkt.

Prisen afgør skæbnen for genbrugstech

Du kan se hele rapporten her.

Mere til historien

Indenfor mobiltelefoner er der også flere og flere, som går op i genbrug og sælger produkter som refurbished (renoveret).

Over halvdelen vil ikke købe genbrugt mobiltelefon

Danskerne er generelt åbne overfor at købe eller få brugte ting, men IKKE når det handler som telefonen. Den skal være ny.

(mere…)
Forslag: Reparation af elektronik skal være skattefri

Det skal bedre kunne betale sig at reparere elektronik. Brancheorganisation forslår at man skal gøre reparation skattefri.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
Genanvendte Fairphone 3-telefoner klar i handlen

KORT NYT: Et nyt liv er klar til nogle allerede brugte Fairphone 3-telefoner. De genbrugte telefoner kaldes Fairphone 3 New Life Edition.

(mere…)
Derfor skal din gamle mobil genanvendes

Telefoner består af mange udrydningstruede metaller og mineraler. Derfor kan din brugte mobil gøre gavn og du får lidt økonomisk hjælp til en ny.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram