Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

Apple er klar med iPhone 13 i en ny grøn farvevariant og iPhone 13 Pro i en grangrøn (Foto: Apple)
Apple vil være grønnere – ikke kun på farven. Men Apple er også klar med iPhone 13 i en ny grøn farvevariant og iPhone 13 Pro i en grangrøn (Foto: Apple)

Den grønne omstilling er godt i gang – både i Danmark og i udlandet. Apple er også i gang med at blive “grønnere” og har et mål om, at nå et mål om at blive CO2-neutral i 2030.

I 2021 nåede Apple den højeste procentdel, som virksomheden har opnået til dato. Apple-produkter indeholdt næsten 20 procent genbrugsmaterialer sidste år.

Ifølge Apples 2022 Environmental Progress Report så introducerede Apple certificeret genbrugsguld og mere end fordoblede brugen af genanvendt wolfram, sjældne jordarter og kobolt.

Robotter adskiller gamle iPhones til genbrug

Apple har en robot til at hjælpe med, at adskille iPhones, så disse kan genbruges. Robotten hedder Daisy og der findes to i verden. Robotterne er placeret i Holland og Texas (USA). Kapaciteten er lige nu 2,4 mio. iPhones om året.

Du kan se mere om det i videoen herunder, hvor John G. fortæller om hans visit hos den hemmelige robot.

Daisy kan skille 23 forskellige iPhone-modeller ad og i takt med flere introduceres, så kommer flere nok til.

Foruden Daisy har Apple også en genbrugsmaskine, som hedder Taz. Den skiller magneter fra lydmoduler blandt andet.

BAGGRUND: Her slutter livet for din iPhone

EKSKLUSIVT indblik | Se Apples genbrugsrobot Daisy

Du kan blive meget klogere på Daisy og Apples generelle miljøinitiativer på Snapchat fredag den 22. april 2022, hvor det er Earth Day. Her vil de fremvise en ”fordybende augmented reality-oplevelse”.

Du kan læse hele Apples 2022 Environmental Progress Report her.

Mere til historien

Det har tidligere lydt, at det var for at blive “grønnere”, at Apple fjernede headset og strømforsyning i salgsæskerne. Apple fjernede strømforsyning og EarPods i salgsæskerne i forbindelse med lanceringen af iPhone 12-serien. Det er dog også sket ved andre iPhone-modeller og Apple Watches. Dengang lød det, at Apple ved at fjerne headset og strømforsyning, ville kunne pakke mindre og lettere æsker. Dermed kunne der kan være 70 procent flere kasser på en palle. Apple oplyser, at ændringerne tilsammen betyder, at CO2-udledningen reduceres med 2 millioner tons om året, hvilket svarer til at fjerne næsten 450.000 biler fra vejene pr. år.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram