Prisen afgør skæbnen for genbrugstech

Brugte smartphones og anden genanvendt elektronik interesserer mange forbrugere, men prisen er altafgørende.

Brugt MacBook AIr
Brugt MacBook Air, early 2015, til 5.199 kr. Den billigeste fabriksnye MacBook Air koster 8.699 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Telefoner er blevet dyre. For eksempel er en iPhone næsten fordoblet i pris siden 2011. Det har gjort det mere attraktivt at købe brugt, fortæller IT-reparatørkæden Greenmind.

En markedsundersøgelse foretaget af Voxmeter blandt 1048 dansker, på vegne af Greenmind, viser, at når hver femte dansker har købt eller overvejer at købe en brugt telefon, tablet eller computer, har miljøet været med i overvejelserne.

I sidste ende er det dog prisen, der er afgørende.

Prisen er altafgørende

Knapt 9 ud af 10, der overvejer at købe brugt elektronik, har pris som den vigtigste faktor, mens under halvdelen angiver miljø.

Selvom det er prisen der er den afgørende faktor, gavner det stadig miljøet og det er en god ting, siger Shweta Agarwala, adjunkt ved Institut for Elektro- og Computerteknologi ved Aarhus Universitet.

Hun fortæller yderligere, at elektronikaffald er en kæmpe hurdle og en miljømæssig udfordring, særligt fordi mange udskifter deres elektroniske gadgets efter meget kort tid, når der kommer nye modeller på markedet.

Tidligere var tendensen at man først købte nyt, når det gamle produkt holdt op med at virke.

GUIDE: 5 tips til dig der køber en brugt smartphone

Genbrugs-tech udløser bekymringer hos forbrugerne

Greenminds undersøgelse viser også, at der desværre er flere udfordringer, når danskerne skal overtales til at vælge genbrug.

Blandt andet er 48 procent bekymrede omkring produkternes funktionalitet. 39 procent er usikre omkring en reklamation, hvis produktet går i stykker og ved privathandel er 35 procent bekymret for hælervarer.

Greenmind kan dog berolige og fortælle, at hvis man køber et produkt hos dem, får man et produkt der kvalitetsmæssigt svarer til et nyt. Og skulle noget holde op med at virke, tilbydes tre års garanti.

Er du ikke til brugt teknologi, men gerne vil skåne miljøet kan du også kigge nærmere på Fairphone 4.

LÆS OGSÅ: 6 facts om smartphones og genbrug

Mere til historien

Vil du gerne skåne miljøet, men stadig have den nyeste iPad skal du ikke fortvivle. Her er kabinettet nemlig fremstillet i 100 procent genanvendt aluminium og alle lodninger er lavet med genanvendt tin.

5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
Genanvendte Fairphone 3-telefoner klar i handlen

KORT NYT: Et nyt liv er klar til nogle allerede brugte Fairphone 3-telefoner. De genbrugte telefoner kaldes Fairphone 3 New Life Edition.

(mere…)
Derfor skal din gamle mobil genanvendes

Telefoner består af mange udrydningstruede metaller og mineraler. Derfor kan din brugte mobil gøre gavn og du får lidt økonomisk hjælp til en ny.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram