Prisen afgør skæbnen for genbrugstech

Brugte smartphones og anden genanvendt elektronik interesserer mange forbrugere, men prisen er altafgørende.

Brugt MacBook AIr
Brugt MacBook Air, early 2015, til 5.199 kr. Den billigeste fabriksnye MacBook Air koster 8.699 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Telefoner er blevet dyre. For eksempel er en iPhone næsten fordoblet i pris siden 2011. Det har gjort det mere attraktivt at købe brugt, fortæller IT-reparatørkæden Greenmind.

En markedsundersøgelse foretaget af Voxmeter blandt 1048 dansker, på vegne af Greenmind, viser, at når hver femte dansker har købt eller overvejer at købe en brugt telefon, tablet eller computer, har miljøet været med i overvejelserne.

I sidste ende er det dog prisen, der er afgørende.

Prisen er altafgørende

Knapt 9 ud af 10, der overvejer at købe brugt elektronik, har pris som den vigtigste faktor, mens under halvdelen angiver miljø.

Selvom det er prisen der er den afgørende faktor, gavner det stadig miljøet og det er en god ting, siger Shweta Agarwala, adjunkt ved Institut for Elektro- og Computerteknologi ved Aarhus Universitet.

Hun fortæller yderligere, at elektronikaffald er en kæmpe hurdle og en miljømæssig udfordring, særligt fordi mange udskifter deres elektroniske gadgets efter meget kort tid, når der kommer nye modeller på markedet.

Tidligere var tendensen at man først købte nyt, når det gamle produkt holdt op med at virke.

GUIDE: 5 tips til dig der køber en brugt smartphone

Genbrugs-tech udløser bekymringer hos forbrugerne

Greenminds undersøgelse viser også, at der desværre er flere udfordringer, når danskerne skal overtales til at vælge genbrug.

Blandt andet er 48 procent bekymrede omkring produkternes funktionalitet. 39 procent er usikre omkring en reklamation, hvis produktet går i stykker og ved privathandel er 35 procent bekymret for hælervarer.

Greenmind kan dog berolige og fortælle, at hvis man køber et produkt hos dem, får man et produkt der kvalitetsmæssigt svarer til et nyt. Og skulle noget holde op med at virke, tilbydes tre års garanti.

Er du ikke til brugt teknologi, men gerne vil skåne miljøet kan du også kigge nærmere på Fairphone 4.

LÆS OGSÅ: 6 facts om smartphones og genbrug

Mere til historien

Vil du gerne skåne miljøet, men stadig have den nyeste iPad skal du ikke fortvivle. Her er kabinettet nemlig fremstillet i 100 procent genanvendt aluminium og alle lodninger er lavet med genanvendt tin.

Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Elektronik fra genbrugspladsen skal have nyt liv

Elektriske- og elektroniske enheder skal genbruges, så de kan få nyt liv. Målet er, at 60.000 produkter skal tilbage til forbrugerne.

(mere…)
Brugte telefoner på vej til Elgiganten

Elkjøp sælger nu brugte smartphones. Snart håber Elgiganten i Danmark også at kunne tilbyde brugte produkter.

(mere…)
Dansk universitet undgår over 276 tons CO2 ved at genbruge it-udstyr

Genbrugsprojekt har en genbrugsrate på 91 procent - og så tjenes der penge.

(mere…)
Køb og smid væk-elektronik er under pres

Nye regler skal tvinge producenterne til at lade dig komme til med skruetrækker og loddekolbe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram