Ny trådløs standard fremvist – Qi2

En ny trådløs oplade-standard er netop fremvist. Qi2 gør det lettere og mere strømeffektivt at oplade trådløst. Qi2 er baseret på Apples MagSafe.

iPhone 12 Pro med MagSafe
iPhone 12 Pro med MagSafe-oplader (Foto: MereMobil.dk)

En ny trådløs opladestandard er på vej. Navnet er Qi2.

Qi2 minder rigtigt meget om Apples MagSafe-teknologi, hvor magneter holder opladebrikken på plads. Qi2 er da også baseret på netop MagSafe, hvor Apple gennem sit medlemskab af Wireless Power Consortium (WPC) deler teknologien, skriver MacWorld.

Måske Qi2 er svaret på nogle af de problemer, der ofte er med trådløs opladning.

Du kan måske nikke genkendende til en problematik, som jeg i hvert fald har haft. Nemlig at nogle smartphones skal ligge MEGET præcist på opladepladen, før de lader. Det er rigtigt besværligt.

-”Qi2s magnetiske profil for strømoverførsel vil sikre, at smartphones og andre enheder med genopladelige batterier er perfekt placerede til trådløs opladning, hvilket giver mere effektiv strømoverførsel og hurtigere opladning,” lyder det fra WPC til Businesswire.

LÆS OGSÅ: To billigere alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple

Bag Qi-standarden er brancheorganisationen Wireless Power Consortium (WPC). Standarden benyttes af stort set alle trådløse techprodukter på markedet.

De første enheder, der gør brug af Qi2-teknologien forventes at være klar til salg til julehandlen 2023.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Den danske virksomhed Nordic Elements har tidligere lavet en lignende løsning, der minder om MagSafe. Nemlig hvor der var magnet i mobilholdere og -covers.

Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Smartphone-batterierne bliver større og større

En ny undersøgelse viser, at flere og flere telefoner har større batterier end for få år siden. Selv billige mobiler har store batterier.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram