To billigere alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple

Der findes alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple. Jeg har prøvet to billigere MagSafe-alternativer.

alternativer til MagSafe-opladeren
JoyRoom har lavet et alternativ til Apples MagSafe-opladeplade. Prisen er 249 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Med iPhone 12-serien kom et genialt initiativ fra Apple, der optimerede trådløs opladning. Det handlede ikke om opladehastigheden, som så mange andre fokuserer på, men forbindelsen.

Den største ulempe ved trådløs opladning er, at hvis telefonen ikke er placeret helt præcist på opladepladen, så oplader telefonen enten langsomt eller slet ikke. Nogle gange kan det dreje sig om få millimeter fra succesfuld opladning til det modsatte.

Dette ændrede MagSafe med en simpel løsning; magneter der fastholder opladepladen præcist. Dette er så simpelt og genialt, at det er underligt, at ingen andre producenter har kopieret det - eller selv fundet på det.

MagSafe der ikke står Apple på

Som altid i Apple-land koster tingene mere. MagSafe fra Apple selv er ingen undtagelse. Den originale MagSafe-oplader koster 349 kroner hos Apple.

Salgspakken indeholder selve opladepladen. Ydermere anbefaler Apple, at man benytter en 20 watt USB-C strømforsyning, der koster fra 169 kroner.

Over en periode har jeg prøvet den 100 kroner billigere MagSafe-oplader fra JoyRoom %%%%. I lighed med Apples har denne et output på 15 watt.

Magneten i JoyRoom-opladeren er i øvrigt lige så kraftig som i Apples egen opladeplade, hvilket gør, at telefonen hænger rigtigt godt fast - også hvis du monterer pladen i lodret position.

Du skal ligeledes her bruge en USB-strømforsyning, der minimum har 15 watt output. Denne medfølger ikke.

GUIDE: Skal du vælge iPhone SE eller iPhone 12 Mini?

JoyRoom har en lille bule på bagsiden, der gør, at den ikke ligger helt plant på underlaget. Det er normalt ikke et problem, men alligevel noget som i enkelte sammenhænge kan være irriterede.

Vil du undgå dette, kan du se nærmere på 4Smarts Ultimag %%%%, der også er en 15-watt MagSafe-opladeplade, men hvor bagsiden er helt jævn. Denne koster 299 kroner.

Fungerer også med Android-telefoner

Der er endnu ingen Android-telefoner på markedet med MagSafe-magneter, men da magnetpladen benytter standarden Qi, som alle andre trådløse opladere til telefoner, kan du sagtens oplade en Android-telefon på MagSafe-pladerne. Telefonen kan blot ikke hænge fast via MagSafe-teknologien.

I testperioden har jeg ikke oplevet problemer med opladehastigheden på de uoriginale produkter, sammenlignet med Apples eget produkt.

Mere til historien

Når du benytter trådløs opladning, tager det længere tid at oplade telefonen sammenlignet med en kablet forbindelse, men du kan så til gengæld lettere smide telefonen på pladen og sjatoplade hist og her.

Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Kom i gang med green-screen videoer fra mobilen

VIDEO: Med din telefon og en green-screen kan du skabe tjekkede videoer. Her er mine begyndertips til let og billigt at komme i gang med green-screen.

(mere…)
OnePlus 10 på vej med 150 watts opladning

OnePlus har sendt OnePlus 10 Pro på markedet, men ikke en ”OnePlus 10”. Den rygtes nu at være på vej – endda med 150 watts opladning.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram