Hver uge streamer 90 procent af danskerne

Danskerne har for alvor taget streaming til sig. DR-rapporten "Medieudviklingen 2022" viser, at 90 procent af danskerne streamer hver uge.

Nokia Streaming Box 8000
Nokia Streaming Box 8000 (Foto: MereMobil.dk)

DRs årlige rapport ”Medieudviklingen 2022” udkommer den 26. januar, men DR afslører løbende nogle af konklusionerne.

Denne gang omhandler det streaming og hvor mange danskere, som gør brug af dette.

9 ud af 10 danskere streamer i løbet af en uge og størstedelen gør faktisk dagligt. Det konkluderes af medieforskerne Eva Leth og Jakob Vikær Hansen i rapporten.

TIP: Så meget koster streaming på elregningen

Vi streamer mest om aftenen

Danskernes streamingforbrug fordeler sig hen over døgnet, ugen og året – præcis som det traditionelle tv-forbrug har gjort og fortsat gør. Det betyder, at vi primært streamer om aftenen og i dagtimerne i weekenden. Søndag er den dag, hvor der streames mest. Her streames i snit 2 timer og 15 minutter mod 1 time og 46 minutter i hverdagene.

Streaming er også noget, som alle aldersgrupper gør brug af.

Det er målgruppen 25-31 år, der streamer mest med 2 timer og 34 minutter om dagen. Hos målgruppen over 65 år streames der i gennemsnit 1 time og 20 minutter. Sammenlignes der med tallene for flow-tv, så er det modsat, hvor de ældre ser mest og de unge mindst.

YouTube tager mest tid

I rapporten konkluderes det, at mænd bruger mere tid på at streame end kvinder. Og de ser oftest længere tid ad gangen, samt ad flere gange.

De ældre er vilde med streaming

I dag- og morgentimerne er det tydeligt, at målgruppen mellem 3-8 år og 9-14 år streamer mere end de andre målgrupper. Det kan også tydeligt aflæses, hvornår det er skole, børnehave, sengetid – samt diverse helligdage og skoleferier.

Det er YouTube, der har taget mest tid fra det traditionelle tv-forbrug. Rapporten er også kommet frem til, at internationale tilbud fra Netflix, Disney+ og HBO Max står for tilsammen 17 procent af tidsforbruget.

Mere til historien

TV 2 udsendte i november 2022 undersøgelsen "Streaming i Danmark", hvor det fremgik, at streaming nu har overgået flow-tv i Danmark.

CBB Mobil lader dig mixe mobil og streaming

CBB Mix er navnet på et nyt koncept, der lader mobilkunderne, kombinere mobiltelefoni og streamingtjenester.

(mere…)
Deling af din Netflix-konto kommer snart til at koste ekstra

Det skal snart være HELT slut med at dele din Netflix konto - uden at betale for det. 

(mere…)
Netflix klar med redesignet app til iPhone

Netflix-appen til iOS har fået en overhaling. En ny opdatering er klar, som inkluderer en ny redesignet brugerflade.

(mere…)
Apple vil have rettigheder til Premier League

RYGTE: Apple har købt rettigheder til bl.a. baseball og den amerikanske fodboldliga. Nu forlyder det, at Apple vil have rettigheder til Premier League.

(mere…)
Husalteret samler ikke længere familien

Fjernsynet har for mange været "hus-alteret" og stedet, hvor familien samledes. Sådan er det ikke længere - kun i særlige tilfælde.

(mere…)
Passworddeling på streamingtjenester bliver ikke politianmeldt

Streamingtjenesterne planlægger ikke at politianmelde password-delere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram