Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

Video og lyd skal ikke nødvendigvis optages med et klassisk stationært kamera eller redigeres på en computer. De moderne indholdsskabere rækker i højere grad ud efter smartphonen som det primære værktøj.

Sony Xperia 5 IV og Xperia 1 IV henvender sig til dem, som vil noget andet end et ofte stort DSL-kamera.

Telefonen danner grundlaget for en anderledes måde at producere på. Formaterne er anderledes og udtrykket ligner ikke klassisk flow-tv eller videoer.

Trenden ses også på Instagram og TikTok, der har ret udbyggede værktøjer til redigering af videoindhold fra mobilen.

FØLG MIG HER: Du kan følge mig på Instagram her. Er du på TikTok kan du kigge med her.

Fuld kontrol over optagelserne

I forhold til mange andre smartphones tilbyder Sony Xperia 5 IV og Xperia 1 IV nogle ekstra redskaber. Udover de mange objektiver, som mange telefoner har, så er Xperia helt unikke i forhold til, hvordan disse kan styres.

I Sonys proapps som Photo Pro og Video Pro, kan du kontrollere langt flere kameraindstillinger. Du kan også tilslutte ekstern mikrofon via 3,5 mm. jackstik – som på et rigtigt kamera.

Telefonen har desuden et mikro-lydstudie. Via appen Music Pro kan du optage 10 spor ind. Enten via telefonens indbyggede mikrofon – eller fra den kablede tilslutning.

Du kan se min video om Music Pro her.

Ikke for alle

Sony Xperia 5 IV er ikke en telefon, som alle skal købe, da målgruppen er ret speciel. Jeg tror, at den rigtige køber vil blive rigtigt glad for den – og de specielle funktioner.

Du kan sagtens bruge Xperia 5 IV som en almindelig smartphone, hvor den gør det glimrende.

Xperia 5 IV kører på Qualcomm Snapdragon 8, som er kendt for at udvikle rigtigt meget varme. Dette kan blive et problem, hvis du spiller intenst i længere tid eller presser videokameraerne hårdt.

Den største downside er nok, at Sony kun lover Android-opdateringer i to år. Det er ikke godt nok. Trods alt koster telefonen i nærheden af 8.000 kroner.

Du kan læse den fulde anmeldelse af Xperia 5 IV her. Hør også anmeldelsen af Xperia 1 IV.

Mere til historien

I ovenstående videotest møder du min techkollega Kim Vidkær, der har stået for testen af Xperia 5 IV.

Jabra Evolve2 Buds test | Kan du bruge et in-ear headset på job?

TEST: Telefonsamtalerne lyder bedre i Jabra Evolve2 Buds vs f.eks. AirPods Pro. Læs om kompromisserne i min Evolve2 Buds test.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare

PS5 har været på markedet i snart to år, men PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare – og efterspørgslen er stor op mod jul.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram