Kineserne får Apple til at begrænse AirDrop

AirDrop er grundet "forkert brug" blevet begrænset i Kina. Senere bliver begrænsningen udrullet til alle Apple-brugere.

Inde i Indstillinger man om man ønsker at modtage filer via AirDrop. Her kan vælges "modtagelse fra", "fra kontakter" eller "alle". Og det er altså "alle", som i Kina nu kun kan modtages i 10 minutter (Foto: MereMobil.dk)
Inde i Indstillinger man om man ønsker at modtage filer via AirDrop. Her kan vælges "modtagelse fra", "fra kontakter" eller "alle". Og det er altså "alle", som i Kina nu kun kan modtages i 10 minutter (Foto: MereMobil.dk)

Apples AirDrop-funktion, som kan bruges til at sende billeder og andre filer trådløst mellem Apple-enheder, har normalt tre funktioner. Disse er: "Ingen", "Kun kontakter" og "Alle".

”Alle” betyder reelt set, at hvem som helst der er i nærheden og har en Apple-enhed kan sende billeder til dig. Du skal dog acceptere disse før de downloades på din enhed.

Apple bekræfter: Corona påvirker iPhone-produktion

I Kina har dette været et stort problem, da nogle anti-Xi-postere havde delt billeder med kritik af præsidenten Xi Jinping via AirDrop. Funktionen AirDrop er nemlig en af de metoder, som kineserne har kunne bruge, da den ikke er omfattet af den ellers stærke sensur i Kina. Derfor er der nu sat en begrænsning på, hvor længe man kan sende AirDrop til ”alle”. Grænsen er nu 10 minutter. Derefter vil den automatisk gå tilbage til ”kun kontakter”. Det skriver Cnet.com.

AirDrop-funktionen har også været brugt til at sende nøgenbilleder og andet uønsket indhold til telefoner i nærheden. Særligt i diverse offentlige transportmidler, hvor mange er samlet på lidt plads.

Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har udtalt til Bloomberg, at indstillingen med ”alle 10 minutter” vil blive udrullet på alle markeder. Dette vil ske i det kommende år.

Tidligere har Apple fået kritik for at have bøjet sig for de kinesiske myndigheder. Dette skete da de fjernede nogle VPN-apps, samt fjernede Taiwans flag i emojis for brugere i Hong Kong og Macau.

Det kinesiske marked skiller sig generelt ud, da de har den høje sensur.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Ligesom så mange ting pt. så stiger prisen på Apple TV+, Apple Music og Apple One-abonnementerne også. Det skal dog retfærdighedsvis siges, at Apple ikke har for vane at hæve priserne på disse tjenester i tide og utide.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram