Kineserne får Apple til at begrænse AirDrop

AirDrop er grundet “forkert brug” blevet begrænset i Kina. Senere bliver begrænsningen udrullet til alle Apple-brugere.

Inde i Indstillinger man om man ønsker at modtage filer via AirDrop. Her kan vælges "modtagelse fra", "fra kontakter" eller "alle". Og det er altså "alle", som i Kina nu kun kan modtages i 10 minutter (Foto: MereMobil.dk)
Inde i Indstillinger man om man ønsker at modtage filer via AirDrop. Her kan vælges “modtagelse fra”, “fra kontakter” eller “alle”. Og det er altså “alle”, som i Kina nu kun kan modtages i 10 minutter (Foto: MereMobil.dk)

Apples AirDrop-funktion, som kan bruges til at sende billeder og andre filer trådløst mellem Apple-enheder, har normalt tre funktioner. Disse er: “Ingen”, “Kun kontakter” og “Alle”.

”Alle” betyder reelt set, at hvem som helst der er i nærheden og har en Apple-enhed kan sende billeder til dig. Du skal dog acceptere disse før de downloades på din enhed.

Apple bekræfter: Corona påvirker iPhone-produktion

I Kina har dette været et stort problem, da nogle anti-Xi-postere havde delt billeder med kritik af præsidenten Xi Jinping via AirDrop. Funktionen AirDrop er nemlig en af de metoder, som kineserne har kunne bruge, da den ikke er omfattet af den ellers stærke sensur i Kina. Derfor er der nu sat en begrænsning på, hvor længe man kan sende AirDrop til ”alle”. Grænsen er nu 10 minutter. Derefter vil den automatisk gå tilbage til ”kun kontakter”. Det skriver Cnet.com.

AirDrop-funktionen har også været brugt til at sende nøgenbilleder og andet uønsket indhold til telefoner i nærheden. Særligt i diverse offentlige transportmidler, hvor mange er samlet på lidt plads.

Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har udtalt til Bloomberg, at indstillingen med ”alle 10 minutter” vil blive udrullet på alle markeder. Dette vil ske i det kommende år.

Tidligere har Apple fået kritik for at have bøjet sig for de kinesiske myndigheder. Dette skete da de fjernede nogle VPN-apps, samt fjernede Taiwans flag i emojis for brugere i Hong Kong og Macau.

Det kinesiske marked skiller sig generelt ud, da de har den høje sensur.

NYT OM APPLE: Du kan GRATIS få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Skriv din mail i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Ligesom så mange ting pt. så stiger prisen på Apple TV+, Apple Music og Apple One-abonnementerne også. Det skal dog retfærdighedsvis siges, at Apple ikke har for vane at hæve priserne på disse tjenester i tide og utide.

Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
Ny VILDT tynd iPad Pro

M4-chip, OLED-skærm og lavere vægt, men en høj pris. Mød den nye iPad Pro 2024.

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram