Apple er klar til at droppe Lightning-stikket

Apple har netop sagt, at de vil følge reglerne på det europæiske marked, hvilket kan betyde, at vi får en iPhone med USB-C.

USB-C Lightning-stik
USB-C og Lightning-stikket ved siden af hinanden. Lightning-stikket bruges i dag i iPhones, men i fremtiden vil der måske være USB-C-stik - i hvert fald på det europæiske marked. (Foto: MereMobil.dk)

Apple er kommet med det, som er det tætteste vi har hørt på en bekræftelse af, at Apple vil rette ind i forhold USB-C stikket til opladning.

I et interview med The Wall Street Journal udtaler Greg Joswiak, fra Apple Marketing, sig ret direkte om fremtiden for Lightning-stikket. Det skriver The Verge.

-"Selvfølgelig bliver vi nødt til at overholde, vi har ikke noget valg."

Der blev også spurgt ind til, hvornår Apple vil være klar med en iPhone med USB-C.

-”Europæerne er dem, der dikterer timingen for europæiske kunder,” lød det fra Joswiak.

Dermed vil det formegentlig først ske i 2024, hvor de nye EU-regler træder i kraft.

USB-C på vej til iPhone

Der har siden 2009 været debat i Europa-Kommissionen om, at man ønskede en universaloplader. Da snakken om opladere startede i EU var der 30 forskellige opladere. Inden for telefoner har vi reelt kun to tilbage.

Tidligere i oktober blev det endeligt vedtaget i EU-parlamentet, at man skal have ét fælles stik.

LÆS OGSÅ: Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Apple har tidligere protesteret, men uden held. Det betyder, at Apple fra efteråret 2024 skal have USB-C implementeret i deres telefoner, hvis de skal sælges i EU.

Tidligere i år skrev vi at Apple, ifølge Bloomberg, var ved at teste en udskiftning af Lightning-porten på iPhone til fordel for USB-C. Om der er hold i de rygter, er uvist.Udviklingen kan ”redde Apple”

Apple kan blive ”reddet” af udviklingen. Det skal forstås på den måde, at de kan undgå USB-C-porten, hvis al opladning i 2024 foregår uden en oplader med stik.

Så hvis Apple går all-in på trådløs opladning, kan det betyde, at de kan undgå USB-C-porten.

I interviewet med Wall Street Journal nægtede Joswiak også, at svare på om iPhones, der sælges uden for EU også vil få USB-C.

Det er i mobilbranchen ikke unormalt, at der lanceres forskellige varianter af en telefon. Eksempelvis har Samsung i mange år benyttet forskellige processorer. På det amerikanske marked har de haft Snapdragon fra Qualcomm på Galaxy S-serien, mens vi på vores markedsområde har haft Samsungs eget Exynos-chipset.

Trådløs opladning sejler

Andre producenter har allerede USB-C, men OnePlus, Xiaomi og Motorola har implementeret deres egen teknologi i trådløsopladning. Det betyder de har kraftigere opladning end de 15 watt, som standarden er.

Joswiak gjorde det klart, at Apple ikke er glade for at blive tvunget til at skifte. De har generelt valgt at stole på ingeniører fremfor blot at vælge hardwarestandarder. Han fortalte også, at han personligt ikke tror på argumentet om, at det vil betyde mindre elektronik-affald. Da opladere skiftes i ny og næ – uanset hvilken standard de er.

Han oplyste ikke, om Apple vil forsøge at undgå USB-C ved at finde andre løsninger. Han meldte dog klart ud, at Apple vil følge lovgivningen på det europæiske marked.

Apple har i dag USB-C i alle Mac-computere såvel som de fleste iPads. Opladerne til iPads har i dag et USB-C stik som udtag.

Mere til historien

I 2026 udvides EU-reglerne til også at omfatte bærbare computere.

Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram