Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

iPhone12-oplader-USB-A-lightning
USB-A-baseret oplader til iPhone 12. I dag er det medfølgende kabel USB-C > Lightning stik. Fra efteråret 2024 skal det være ren USB-C (Foto: MereMobil.dk)

Apple er de eneste, som ikke benytter USB-stik på telefonerne, men det slutter snart. EU-parlamentet har i dag vedtaget, at elektronik skal have én slags opladningsport.

Selvom Apple har protesteret, nytter det ikke noget. Fra efteråret 2024 skal Apple have implementeret USB-C i deres telefoner, hvis de skal sælges i EU. Det skriver Reuters.

I 2026 udvides EU-reglerne til også at omfatte bærbare computere.

Rammer stort set kun iPhone

Apple har i vidt omfang allerede implementeret USB-C.

Stikket findes blandt andet i iPad Air, iPad Pro, iPad Mini, bærbare Mac-computere, Mac Studio og iMac. Selv de løse opladere som Apple sælger, har USB-C i enden.

Udover iPhones så er den billigste iPad med 10,2 tommer skærm og AirPods de eneste produkter, som stadig anvender Apples eget Lightning-stik.

Vi har tidligere sat fokus på EU-arbejdet om opladning. Hør indslaget herunder.

Hvad gør Apple nu?

Apple er ikke kendte for bare af sig selv at rette ind. iPhone 14-serien er netop lanceret og næste efterår kommer iPhone 15. Det bliver interessant om Apple allerede fra 2023 er klar med USB-C, eller om de trækker den et år mere.

Naturligvis kan det jo også være, at Apple fjerner det fysiske stik og fuldt ud satser på trådløs opladning. Eventuelt kan de jo implementere deres eget teknologi i stil med, hvad vi har set hos OnePlus, Xiaomi og Motorola.

Alle tre kinesiske firmaer har telefoner med kraftigere trådløs opladning end de 15 watt, som er standarden lige nu. De ekstra watt og hurtigere hastighed er nået gennem ikke-standardiserede teknologier.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

I dag vedlægger blandt andet Apple ikke en oplader i kassen, når de sælger en telefon. Der medfølger et Lightning til USB-C kabel.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram