Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processoren er afsløret (Kilde: Qualcomm)
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processoren er afsløret (Kilde: Qualcomm / Android Police)

Qualcomm har annonceret alle detaljerne på deres kommende chipset til flagskibstelefonerne. Det er Snapdragon 8 Gen 2 processoren, der er tale om.

Processoren har fokus på bedre og mere effektiv ydeevne til AI-relaterede opgaver.  

Sammenligner vi Snapdragon 8 Gen 2 med sidste års Snapdragon 8 Gen 1, så er der opgraderinger på ydeevnen. Alle fire ydeevnekerner er mellem 200 og 300 MHz hurtigere end sidste års model.

Qualcomm udtaler også, at CPU’en er 35 procent hurtigere og har en 40 procents strømbesparelse. Det skriver The Verge.

Adreno GPU’en er op til 25 procents hurtigere og har 45 procents bedre strømeffektivitet. Hele chippen er bygget på en 4nm-proces, ligesom Snapdragon 8 Gen 1.

Motorola Edge X30 er officiel – først med Snapdragon 8 Gen 1

WiFi 7 og to 5G SIM-kort

Wi-Fi 6 er først ved at være en ”ting”, men Qualcomm har tilføjet WiFi 7 til Snapdragon 8 Gen 2. Dette er i øvrigt den første processor, som understøtter det.

Snapdragon X70-modemet, der blev annonceret på Mobile World Congress tilbage i februar 2022, er også ombord med sin egen AI-processor, som hjælper med at øge 5G-dækningen og hastigheden. X70 muliggør også to aktive 5G SIM-kort, hvilket betyder, at du kan bruge to forskellige 5G-netværk samtidigt.

Når det kommer til lydsiden, understøttes dynamisk rumlig lyd (Spatial Audio). Det betyder, at når du bevæger dig, så bevæger lyden sig også med dig – hvis du har nogle kompatible øretelefoner. Denne feature tilbydes allerede af LG, Samsung og Apple.

Samsung mangler

På listen af partnere, som benytter Snapdragon 8 Gen2 processoren, der finder vi blandt andet Motorola, Oppo og Asus ROG.

Samsung mangler underligt nok på listen. Der har ellers været en række skriverier om, at Samsung ville lancere Galaxy S23-serien med Qualcomms processor på verdensplan.

Qualcomm: Samsung Galaxy S23-serien får kun Snapdragon-processor

De første enheder med Snapdragon 8 Gen 2 vil blive annonceret i slutningen af 2022. Det kan være det bliver Motorola Edge X40, som bliver først med Snapdragon 8 Gen 2, eller Xiaomi 13 Pro. Du finder de fulde specifikationer om Snapdragon 8 Gen 2 på Android Police.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sidste års Snapdragon 8 Gen 1 sidder i telefoner fra Xiaomi, OnePlus og mange flere. Qualcomm har også efterfølgende annonceret processoren Snapdragon 8 Gen 1+ tilbage i maj måned.

Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
OnePlus bekræfter Snapdragon 8 Gen 3 i flagskibsmodel

OnePlus har bekræftet, at deres næste topmodel kommer med Snapdragon 8 Gen 3 processoren og 16 GB RAM.

(mere…)
Apple er på vej med Macs med M3-processor

Apple kan senere i år være på vej med nye Macs, som kommer med den nye M3-processor, forlyder det fra Bloomberg.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Samsung kan miste eksklusivitet

Da Samsung lancerede Galaxy S23-serien var det med en eksklusiv Snapdragon-processor, men måske kommer den i andre Android-modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram