Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

Apple Watch Ultra
Apple Watch Ultra har funktionen Crash Detection, men man vil helst ikke gøre brug af den funktion (Foto: MereMobil.dk)

Kører du ud af en landevej med 80 kilometer i timen, så flytter bilen sig 86 meter på fire sekunder. Og fire sekunder det er, hvad det cirka tager at kigge hurtigt på uret og væk igen.

Særligt smartwatches er farlige, da man ofte per automatik kigger, når der kommer en notifikation.

Antallet af danskere, der ejer et smartwatch er steget kraftigt de seneste år. I 2016 var der 3 procent af de 18-69-årige danskere, der ejede et smartwatch. Det tal er nu steget til 21 procent, viser nye tal fra Indeks Danmark/Gallup Marketing.

Advarslen fra Rådet for Sikker Trafik er klar, da fire sekunder kan være forskellen på liv og død (eller i hvert fald ulykke).

Lige så farligt som at bruge en smartphone

Seniorforsker i Rådet for Sikker Trafik, Lisbet Sahl Bauditz, udtaler i en pressemeddelelse, som Rådet for Sikker Trafik har udsendt, at det kan være lige så farligt at bruge et smartwatch, som det er at bruge mobiltelefonen, når man kører bil.

-“Hvis uret på armen vibrerer og giver lyd, hver gang man får en besked, kan det være svært at lade være med at læse beskeden. Men det kan være lige så risikabelt at klikke på sit smartwatch og læse sin besked, som hvis man sad med en håndholdt mobil. Derfor advarer vi i en ny kampagne mod at bruge smartwatches bag rattet,” siger Lisbeth Sahl Bauditz, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Udbredelsen af smartwatches gør derfor også bekymringen større. Der har været ulykker, hvor Havarikommissionen er kommet frem til, at føreren har kigget på et smartwatch kort før bilen, er havareret.

Du kan også risikere en bøde af politiet, hvis de fanger dig i at ”taste” på dit smartwatch. Det koster i så fald et klip i kørekortet og en bøde på 1.500 kroner, samt 500 kroner til Offerfonden.

Du kan på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside teste dig selv i din viden om, hvordan og hvilke enheder, som man må betjene under kørsel.

Mere til historien

Der findes en masse smartwatches på markedet, som efterhånden har funktionen Crash Detection. Denne kan ringe op til alarmcentralen, hvis man er ude for en ulykke.

Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram