AirPods Pro (2nd) test | en sejr for musikken

TEST: Musikken lyder bedre med AirPods Pro (2nd). Jeg har brugt AirPods Pro med stor fornøjelse.

AirPods Pro, 2022
Anden generation af AirPods Pro ligner stort se udgaven fra 2022, men teknologien har ændret sig en del (Foto: MereMobil.dk)

Ejer du en iPhone, er AirPods Pro det in-ear headset, du skal have, hvis du elsker musik!

Lydkvaliteten i 2022-udgaven, der hedder AirPods Pro (2nd generation), har virkelig fået et løft. Særligt når vi taler om musik som ikke er smadret af en hidsig compressor/limiter, der fjerner enhver form for dynamik og fornøjelse ved at lytte til musik.

Jeg har især hæftet mig ved et stort stereoperspektiv samt en rundere, mere afbalanceret og behagelig lyd, når jeg sammenligner med de første AirPods Pro fra 2019.

På nogle sange er forskellen mellem de to udgaver som nat og dag. Jeg måtte flere gange dobbelttjekke, om det virkelig kunne være rigtigt – men det var det.

Opdateret udgave af rummelig lyd

Lytter du via Apple Music i Hi-Fi-kvalitet støder du ind i mellem på tracks i Dolby Atmos med rummelig lyd (Spatial Audio).

2019-udgaven fik i oktober 2020 en softwareopdatering, der åbnede for Spatial Audio, men i de nye AirPods Pro er denne oplevelse bedre og lyder langt mere naturligt.

Bruger du headsettet med Apple TV eller ser et TV-program på din iPhone, så er det næsten som at være publikum i programmet. Når jeg ser ”Tæt på sandheden” bliver jeg i tvivl om, hvorvidt det er min Sonos Beam, der spiller, eller det rent faktisk er AirPods Pro. Det skal prøves.

OM SPATIAL AUDIO: Lyden kommer ikke kun fra venstre og højre kanal. Det er en 360-graders lydoplevelse, hvor lyden flytter sig, når du bevæger hovedet. Vender du dig om, vil det lyde som om, at du står ’med ryggen til scenen’. Drej hovedet lidt mod venstre, så flytter vokalen med mod det højre øre. I lighed med Dolby Atmos eller DTS:X er lyden ikke kun på en flad akse. Højden spiller også ind. Du kan læse mere om Spatial Audio her.

Rigtig god støjreduktion

Støjreduktionen har fået et løft – dog ikke så voldsomt som lydkvaliteten, men nu var den aktive støjreduktion i forvejen ret god på den første udgave.

En betingelse for at støjreduktionen fungerer er, at headsettet slutter tæt i øret. Pasformen på øre-dutterne kan testes på telefonen, så du er sikker på, at det sidder rigtigt.

Støjreduktionen kan deaktiveres manuelt og der er mulighed for ”Transparent lyd”, hvor lyde fra omgivelserne kommer ind til ørerne. Det er praktisk, hvis du går rundt i trafikken.

Headsets som slutter tæt er ikke noget for alle, men jeg synes det fedt. I forhold til de almindelige AirPods, så kan jeg godt lide at headsettet sidder godt fast i øret.

Salgspakken indeholder en ny ekstra lille øredut. Størrelserne er XS, S, M og L.

Drop telefonsamtalerne

AirPods Pro, 2022
AirPods Pro, 2022, lyder rigtigt godt, når du hører musik, men lyden fra mikrofonerne er ikke specielt god (Foto: MereMobil.dk)

Et in-ear headset er IKKE egnet til telefonsamtaler medmindre de foregår steder, hvor støjen fra omgivelserne er minimale.

Mikrofonerne er mærkbart forbedret i AirPods Pro 2022, men i lighed med første generation, så fejler lyden fælt, hvis der f.eks. er mennesker som taler omkring dig, støjen fra bilen eller du går en tur.

Du kan høre en bid af lydkvaliteten i min podcast, hvor jeg har optaget lidt at lyden med AirPods Pro 2022. Lyt fra 1:30 min i denne episode og fra 1:49 min i denne episode. Se også denne testvideo, hvor jeg stresstester nogle headsets i støjende omgivelser.

Problemet med dårlig lyd ved telefonsamtaler gælder alle in-ear headsets.

Vær opmærksom på, at headsets med aktiv støjreduktion udelukkende reducerer støjen, som du har omkring dig, når du lytter musik. Ved telefonsamtaler har det ingen effekt.

Oplader trådløst med MagSafe

Sensorerne på siden af AirPods Pro kan nu bruges til at justere lydstyrken op og ned, så du ikke skal have telefonen op af lommen. Jeg synes, det er svært, at få fingeren til at glide på den helt rigtige måde, så det føles naturligt.

Etuiet har trådløs opladning samt indbygget højttaler, som giver et lille ”ding”, når opladning aktiveres. Der er også en lyd ved lavt batteriniveau og så kan du naturligvis bruge højttaleren til at lytte dig frem til dine AirPods Pro, der kan lokaliseret via Find-appen.

En lille cool detalje er, at AirPods Pro nu ”snapper” sig fast på en MagSafe-opladeplade. Desuden kan du, som noget nyt, oplade headsettet med opladebrikken fra Apple Watch.

Du kan også oplade med enhver trådløs oplader, der understøtter standarden Qi.

I siden af æsken kan du montere en lille bærestrop.

Herunder kan du se, hvor meget batteritid Apple lover.

Med ANC*TaletidLyttetid inkl. etui og ANC*
AirPods Pro, 2022 (op til)6 timer4,5 timer30 timer
AirPods Pro, 2019 (op til)5 timer4,5 timer24 timer

HOLD ØJE MED PRISEN: AirPods Pro har en vejledende pris på 2.299 kroner. Jeg har dog set dem på kampagner til lidt under 2.000 kroner.

LÆS OGSÅAdvarer mod falske AirPods

Konklusion: Du skal købe den nye udgave

Betyder lydkvaliteten noget for dig, så skal du finde 4-500 kroner ekstra og købe 2022-versionen. Udover de ekstra funktioner omkring oplade-æsken, så bliver du særligt glad for den forbedrede lydkvalitet.

Er du økonomisk anlagt, så kan du finde et restlager af 2019-udgaven til omkring 1.500 kroner.

Du skal ikke bruge AirPods Pro, eller andre in-ear-headsets, til telefonsamtaler – andet end korte beskeder. Det er ved musik og podcast, at disse headsets har deres storhed.

Jeg var begejstret for AirPods Pro i 2019, men endnu mere her i 2022. Topkarakteren er hjemme.

Aktuelle priser på AirPods Pro, 2022 (2nd Gen)

Herunder kan du se dagspriserne på AirPods Pro, 2022 – anden generation.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Virkelig god støjreduktion ved musik og podcats
  • Passer godt i ørerne – fire størrelser silikonedutter medfølger
  • Lydkvaliteten er virkelig god – løftet en del fra 2019 AirPods Pro
  • Modstandsdygtig overfor sved og vand
  • God batteritid
  • Trådløs opladning via bl.a. MagSafe

Lidt at tænke over

  • Lydstyrkesensor kan være bøvlet at ramme rigtigt
  • Forholdsvis høj pris
  • Fungerer med Android men bedst med iPhone

Mere til historien

Et alternativ til AirPods Pro 2022 er BeoPlay EX, som dog er koster 2.999 kroner. Se min video om BeoPlay EX her.

Apple AirPods 2022 (2nd gen)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram