Der er noget du skal vide

EP117: Vil du undgå at blive taget ved næsen, når du køber en ny telefon, så lyt med her.

Podcast tech på dansk

Når telefonproducenterne sender nye telefoner på markedet, er ”ny” ikke nødvendigvis det samme som, at telefonen er bedre end dem der allerede er i butikkerne.

I år har vi blandt andet set, at OnePlus har lanceret OnePlus 10 Pro mens Xiaomi har sendt Xiaomi 12 Pro på markedet.

Nogle måneder senere har begge producenter sendt hhv. OnePlus 10T og Xiaomi 12T Pro afsted mod butikkerne og forbrugerne.

De nye telefoner er spin-off udgaver af de tidligere lanceringer, men en ny telefon er ikke nødvendigvis det samme som en telefon, der er bedre end forgængeren.

Sådan gør de

Først kommer topmodellen. Efter cirka et halvt år kommer en ny model i den samme serie med nogle opgraderinger, som skal sælge telefonen – men der listes også et par nedgraderinger ind for at holde prisen nede.

Xiaomi 12T Pro har på plussiden et nyt 200 megapixels hovedkamera og det nyeste chipset fra Qualcomm. Bagsiden er nu i plastik, kvalitetsfølelsen er dårligere end på Xiaomi 12 Pro og så er trådløs opladning og telefotolinsen fjernet.

Da OnePlus gik fra OnePlus 10 Pro til OnePlus 10T opgraderede de også processoren samt tilføjede hurtigere opladning, men de fjernede trådløs opladning og nedgraderede kameraet.

På denne måde holder OnePlus og Xiaomi sig selv ”friske”.

ANMELDELSEXiaomi 12T Pro er et sikkert køb

Alle gør det

Metoden ses også hos konkurrenterne.

Tag f.eks. Samsung Galaxy S21 som senere blev til Samsung Galaxy S21 FE. Apple har med iPhone 13 Pro opdateret udvalget med en grøn variant.

Hvis du som forbruger, ikke er opmærksom på producenternes finter, så risikerer du at købe en ”forkert” telefon.

I Xiaomis tilfælde møder du Xiaomi 12T Pro til 5.999 kroner, men du kan lige nu finde Xiaomi 12 Pro ned til 5.600 kroner – en telefon der i april kostede 7.500 kroner. I øvrigt er det en bedre telefon.

Mere til historien

Sammen med Xiaomi 12T Pro lancerede Xiaomi også en billig Android-tablet. Læs mere om Redmi Pad her.

Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Hvorfor til- eller fravælger du podcasts?

Hører du podcasts? Hvorfor vælger eller fravælger du? Det har DR Medieforskning undersøgt.

(mere…)
Bang & Olufsen: Ting du ikke vidste

EP122: B&O er mere end højttalere til 10-tusindevis af kroner. Det danske luksusbrand er bare rigtigt spændende. Lyt med og hør hvorfor.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Tæt på Apple Watch Ultra – og sirenetest

EP120: Hør min anmeldelse af Apple Watch Ultra hvor jeg også afprøver nødsirenen på 86db.

(mere…)
Lyden er vild i Sonys noise-cancelling headset

EP119: Hør hvor gode mikrofonerne og samtalekvaliteten er på Sony WH-1000XM5. Jeg fortæller også om musik- og lydkvaliteten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram