Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

Elon Musk
Elon Musk. Foto: Tumisu/Pixabay

Twitter og multimilliardæren Elon Musk mødes mellem den 17. og 21. oktober i retten i staten Delaware, USA.

Her vil Twitters bestyrelse forsøge at få retten til at holde Elon Musk fast på et købstilbud, som han har trukket sig fra.

Den 8. juli oplyste Elon Musk, at han trak sit tilbud fra april tilbage. Twitter havde givet "vildledende oplysninger" og havde ikke "opfyldt sine kontraktmæssige forpligtelser", lød begrundelsen.

Nu skriver Reuters, at Twitter skal udlevere dokumenter, som ifølge Elon Musk viser ​​antallet af falske konti på det sociale medie.

Dokumenterne skulle ifølge Reuters stamme fra den tidligere topchef i Twitter, Kayvon Beykpour.

Ville begrænse spambots

Da Elon Musk fremsatte sit købstilbud på på 44 milliarder dollar - hvilket svarer til 326,5 milliarder kroner - fortalte han, at han ville begrænse antallet af falske konti - de såkaldte spambots, som kan beskrives som profiler, der er styret af et computerprogram med det ene formål at sprede budskaber. Med andre ord: han ville begrænse spam på platformen.

Elon Musk mener, at op mod hver femte profil på Twitter er falsk, og han har bedt Twitter om at bevise en påstand om, at under fem procent af platformens brugere er spambots.

Med retskendelsen skal Twitter ifølge Reuters nu indsamle, gennemgå og levere dokumenter, som stammer fra Kayvon Beykpour. Af sagen fremgår det, at Kayvon Beykpour havde en hovedrolle i, at kontrollere mængden af spamkonti.

Elon Musk af retten fik afvist, at få adgang til yderligere 21 andre Twitter-personer, som angiveligt skulle være involveret i mængden af spamkonti.

Mere til historien

Da Elon Musk den 8. juli oplyste, at han trak sit tilbud om at købe Twitter tilbage styrtdykkede Twitters aktie med 11,3 procent til en værdi på 32,65 dollar per aktie. Mandag lukkede aktien i 44,50 dollar per aktie. Elon Musks købstilbud lød på 54,2 dollar per aktie.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram