Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

Elon Musk
Elon Musk. Foto: Tumisu/Pixabay

Twitter og multimilliardæren Elon Musk mødes mellem den 17. og 21. oktober i retten i staten Delaware, USA.

Her vil Twitters bestyrelse forsøge at få retten til at holde Elon Musk fast på et købstilbud, som han har trukket sig fra.

Den 8. juli oplyste Elon Musk, at han trak sit tilbud fra april tilbage. Twitter havde givet "vildledende oplysninger" og havde ikke "opfyldt sine kontraktmæssige forpligtelser", lød begrundelsen.

Nu skriver Reuters, at Twitter skal udlevere dokumenter, som ifølge Elon Musk viser ​​antallet af falske konti på det sociale medie.

Dokumenterne skulle ifølge Reuters stamme fra den tidligere topchef i Twitter, Kayvon Beykpour.

Ville begrænse spambots

Da Elon Musk fremsatte sit købstilbud på på 44 milliarder dollar - hvilket svarer til 326,5 milliarder kroner - fortalte han, at han ville begrænse antallet af falske konti - de såkaldte spambots, som kan beskrives som profiler, der er styret af et computerprogram med det ene formål at sprede budskaber. Med andre ord: han ville begrænse spam på platformen.

Elon Musk mener, at op mod hver femte profil på Twitter er falsk, og han har bedt Twitter om at bevise en påstand om, at under fem procent af platformens brugere er spambots.

Med retskendelsen skal Twitter ifølge Reuters nu indsamle, gennemgå og levere dokumenter, som stammer fra Kayvon Beykpour. Af sagen fremgår det, at Kayvon Beykpour havde en hovedrolle i, at kontrollere mængden af spamkonti.

Elon Musk af retten fik afvist, at få adgang til yderligere 21 andre Twitter-personer, som angiveligt skulle være involveret i mængden af spamkonti.

Mere til historien

Da Elon Musk den 8. juli oplyste, at han trak sit tilbud om at købe Twitter tilbage styrtdykkede Twitters aktie med 11,3 procent til en værdi på 32,65 dollar per aktie. Mandag lukkede aktien i 44,50 dollar per aktie. Elon Musks købstilbud lød på 54,2 dollar per aktie.

TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

(mere…)
Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
Twitter igen klar med Blue-abonnement

Efter en fiasko-lancering er Twitter nu klar med deres Blue-abonnement. Apple-brugere skal dog betale en højere pris.

(mere…)
Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram