Xiaodu Du Smart Buds PRO test | simultantolkning direkte i dine ører

TEST: Xiaodu fokuserer lige så meget på at registrere lyd og oversætte som på at afspille lyd. Læs testen af det billige Du Smart Buds Pro headset.

Xiaodu Du Smart Buds PRO
Xiaodu Du Smart Buds PRO skiller sig ud ved at fokusere lige så meget på at registrere lyd, som på at afspille den (Foto: MereMobil.dk)

Da jeg fik stukket det her headset i hånden, havde jeg ikke de store forventninger ud over at det var endnu et “kinesisk kopiprodukt”. Og hvad angår designet fornægter lighederne til Apples Airpods Pro sig da heller ikke.

Men Xiaodu er ikke bare et lille firma, der lever af at kopiere kendte brands og sælge til en billig penge. De er en underafdeling af Baidu, der er det kinesiske svar på Google. En tech gigant der har ressourcerne til at udvikle innovative og gode produkter. Og det er Du Smart Buds Pro et godt eksempel på.

Intet nyt på designfronten

Der er intet revolutionerende på designfronten. Det er tydeligt at der er søgt kraftig inspiration i Apples ”tandbørstehoved” design. Udover at det er lidt kedeligt, ser det jo også pænt ud. Desuden sidder de fint i mine ører og med en vægt på kun 5 gram per øretelefon, kan man sommetider glemme, at man har dem i.

På hver øretelefon findes tre mikrofoner der gør Active Noise Cancellation (ANC) muligt, samt fjerner baggrundsstøj under opkald. Der er også en sensor, der sørger for at stoppe musikken, når du tager øretelefonerne ud af ørerne.

Når du ikke bruger øretelefonerne kan de oplades i det medfølgende opladningsetui, udført i blank plastik. Det er til den store side, men ikke større end at det er til at have i en lomme, uden de store problemer.

Godkendt lyd men opkaldslyden kan drille

Xiaodu Du Smart Buds PRO app
Til prisen, har jeg absolut intet at udsætte på lyden (Foto: MereMobil.dk)

Når du første gang sætter øretelefonerne i ørerne får du muligheden for at kalibrere lyden til dine ører og hørelse, via appen. Og det virker efter hensigten, for lyden er faktisk rigtig god. Sammenligner vi med Apples AirPods Pro, fristes jeg til at sige kampen ender uafgjort.

ANC er til gengæld ikke på højde med AirPods Pro. Den fjerner fint monotone lyde, som for eksempel fra en ventilator eller støvsuger. Snak fra mennesker omkring dig, har den derimod svært ved at sortere fra.

De kan naturligvis også bruges til opkald og jeg oplevede flere gange under testen at dem jeg snakkede med, ikke kunne høre jeg talte i et headset. Det gjaldt desværre kun så længe omgivelserne var rolige. Så snart der var kraftig vind-eller trafikstøj, havde folk svært ved at høre hvad jeg sagde.

Nemme at kontrollere

Det er appen du skal have fat i, hvis du vil ændre den måde du kontrollerer øretelefonerne på. Det er alt sammen ret lige til. De kontrolleres let med korte og lange tryk eller swipes.

Oversættelse direkte i ørerne

Xiaodu Du Smart Buds PRO fr translation
Udover lidt problemer med slangord, virker oversættelse godt (Foto: MereMobil.dk)

Du Smart Buds Pros helt store glansnummer er at de kan oversætte mellem hele 45 forskellige sprog. Der er tale om to oversættelsesmetoder, dialogoversættelse og simultantolkning.

Dialogoversættelse kan for eksempel bruges hvis du møder en person der taler et sprog du ikke forstår. Så kan I via appen føre en samtale. Mens det hele kan læses på skærmen, oversætter en “kvindestemme” i øretelefonerne. Jeg testede dette ved at sidde og snakke lidt med mig selv og den oversatte uden problemer mit engelsk, trods den voldsomme danske accent.

Simultantolkningen kunne bruges ved et foredrag på sprog du ikke forstår eller i mit tilfælde en film.

Jeg fandt den første og bedste franske film jeg kunne på Netflix og startede simultantolkningen op. Igen kunne jeg følge med på skærmen, mens den flinke kvindestemme oversatte direkte i øretelefonerne. Alt i alt virkede det ret godt, men det var tydeligt at der var problemer når flere talte i munden på hinanden eller der blev brugt slangord.

Det er muligvis ikke en funktion jeg kommer til at bruge mange gange, men for dem der har behovet virker det som en smart funktion. Og det fungerer som sagt rimeligt vellykket.

Konklusion: God til prisen?

Xiaodu Du Smart Buds Pro er ikke et dyrt headset. Jeg har ikke kunne finde en dansk forhandler, men er du eventyrlysten og vil handle på AliExpress.com kan de erhverves for små 600 kroner plus eventuelle afgifter.

Det gør, at jeg kan se igennem fingre med et par fejl og det temmelig kedelige design. Og det er kedeligt bare at kigge på markedslederen og så lave noget der ligner.

Der er heldigvis også gode ting at fremhæve. Lyden er absolut godkendt, ANC er brugbart, batteritiden er god og så synes jeg oversættelsesfunktionen er en sjov feature, der kan have sin berettigelse i flere situationer.

Så mangler du et trådløst headset, til en god pris, er det værd at kigge nærmere på.

Xiaodu Du Smart Buds PRO fr translation box

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Behageligt i ørerne
  • God ANC
  • God lyd
  • Oversættelse virker godt
  • God batteritid
  • Kontrol via øretelefonerne virker hver gang

Lidt at tænke over

  • Kedeligt design
  • Middelmådig mikrofon i støjende omgivelser
  • Ingen aptX eller LDAC understøttelse

Mere til historien

Synes du, ligesom mig at det bliver lidt for kedeligt når alle trådløse øretelefoner skal ligne AirPods, kan du i stedet kigge lidt på Nothing ear (1). Her får du alle de gængse funktioner fra topmodellerne i et friskt design med elementer af klar plast. Og så til en pris på kun 899 kroner.

Xiaodu Du Smart Buds PRO
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram