HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

HTC Desire 22 Pro
HTC er efter en pause på et halvt årti tilbage på smartphonemarkedet med HTC Desire 22 Pro (Foto: HTC)

Da HTC i 2018 solgte stort set hele deres smartphoneafdeling til Google, var det svært at forestille sig at HTC nogensinde skulle vende tilbage til smartphonemarkedet.

Rygterne har på det seneste svirret om en ny telefon og for en som mig, der oplevede HTCs storhedstid, er det glædeligt at se, at de i dag endelig lancerer en ny telefon.

Telefonen HTC har præsenteret er desværre ikke en topmodel, men derimod en mellemklassemobil. Det er bestemt ikke en dårlig ting, da telefoner i mellemklassesegmentet i dag, ofte er mere end rigeligt for de fleste.

Specifikationer: HTC Desire 22 pro

  • Størrelse: 166.3 x 76.9 x 9.4 mm.
  • Vægt: 205,5 gram.
  • Skærm: 6,6 tommer, 120 Hz, FHD+ (1080 x 2412 pixels), beskyttet af Gorilla Glass.
  • OS: Android 12.
  • Hardware: Qualcomm Snapdragon 695 5G Mobile, 8 GB RAM og 128 GB lager.
  • Kameraer: 64 MP vidvinkel, 13 MP ultravidvinkel og et 32 MP selfie kamera.

Perfekt til VR-oplevelser

HTC-Desire-22-pro-and-VIVE-Flow
HTC Desire 22 pro har særligt fokus på VR (Foto: HTC)

HTC beskriver selv telefonen som den ideelle telefon til VR-oplevelser både hjemme og på farten. Selvfølgelig i kombination med deres eget VIVE Flow VR headset.

Der vil altså være mulighed for at indtage både serier og film fra Disney+ eller Netflix i en biograflignende tilstand med et VR headset, eller du kan dykke ned i HTCs eget VIVERSE metaverse.

Man kan også undlade headsettet og se sine medier via den 6,6 tommer store 120 Hz skærm i Full HD+ opløsning.

Den store skærm kommer også til god nytte, når der skal tages billeder og optages video. Og til det er der på bagsiden et 64 megapixels vidvinkel kamera, 13 megapixels ultravidvinkel, samt en 5 megapixels dybdesensor. Foran finder vi et 32 megapixels selfiekamera. Der bydes også på videostabilisering, night mode og 120 fps slowmotion optagelser.

RETRO: Dengang HTC Hero var vindermobilen

Typiske mellemklasse specfikationer

HTC Desire 22 pro - Back
HTC Desire 22 Pro ligner på hardware siden de fleste andre mellemklasse mobiler (Foto: HTC)

Til at drive det hele finder vi en Snapdragon 695 5G Mobile processoer med 8 GB RAM og 128 GB lager, der holdes i gang af et 4.520 mAh batteri.

Det skulle gerne kunne holde telefonen kørende godt og vel en dag. Kommer man alligevel til kort, kan man benytte både hurtigopladning og trådløs opladning til at give batteriet kræfterne tilbage.

Hele herligheden vejer 205,5 gram og er IP67 certificeret.

Kommer med crypto wallet

Hvor specifikationerne på HTC Desire 22 Pro lægger sig meget tæt op af andre telefoner i mellemklassesegmentet, adskiller den sig derimod på softwaren. For udover fokusset på Virtual Reality, er der også en markedsplads hvor man blandt andet kan købe NFTer og en wallet til din Ethereum eller anden crypto valuta.

Om det det er nok til at gøre HTC Desire 22 Pro interessant for smartphonekøberne skal blive spændende at se.

Ingen dansk lancering

HTC Desire 22 Pro er altså kommet i pre-order i dag til 399 Pund eller cirka 3.500 kroner, men desværre ikke i Danmark endnu. Om den kommer senere, er i skrivende stund uvist.

HUSKER DU? HTC Touch Diamond… Et mobilhit fra 2008

Mere til historien

HTC VIVE Flow er HTCs billigste VR headset og er særligt henvendt til brug med en smartphone. De kan købes for omkring 3.500 kroner..

Arbejder HTC med et comeback? Rygter på HTC U23 Pro

RYGTE: HTC U23 Pro den første nye telefon i lang tid fra HTC. Er de mon på vej tilbage?

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
HTC er nu klar med deres første 5G-telefon

Der har længe været stille om HTC, men nu er de klar med to nye smartphones. Den ene er deres første 5G-telefon. Læs mere om de nye mobiler her.

(mere…)
HTC klar med 5G-telefon – dog ikke i Danmark

I Danmark hører HTC umiddelbart til i fortiden, men nu er de klar med en 5G-telefon på hjemmemarkedet i juli måned.

(mere…)
Dengang da HTC Hero var vindermobilen

RETRO: Husker du de gamle dage? Dengang hvor HTC Hero var på alles læber og blev Årets Mobil? Rejs med tilbage til 2009 hvor HTC var et hit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram