Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

Den får ikke for lidt, når Netgear skal sælge routeren Nighthawk RAXE500. Udover at Netgear kom først med en WiFi 6E router, så lover de også op til 8K-videostreaming og ultra lav-latency.

Der er mange parametre, som skal være på plads inden alle løfterne går i opfyldelse, men potentialet er til stede.

En af de vigtige ting er, at dine enheder skal være WiFi 6E-klar – eller i hvert fald med WiFi6.

Netgear: Dækker over 300 kvm.

RAXE500 dækker (ifølge Netgear) op til 3.500 sq (square feet) svarende til 325 kvm., står der i salgsmaterialet. Det må være uden forhindringer og med vinden i ryggen.

Min oplevelse er, at Nighthawk RAXE500 lige knapt dækker 180 kvadratmeter. fuldt ud, hvis routeren placeres i den ene ende.

Svartiderne og den oplevede hastighed inden for dens primære dækningsområde, fejler til gengæld ikke noget.

Klarer mange frekvensbånd

Routeren dækker følgende frekvensbånd

  • 6 GHz (WiFi 6E)
  • 5 GHz
  • 2.4 GHz

Derudover har den 5 ethernet-porte med op til 1000 Mbps), hvor den ene dog går til den kablede netforbindelse.

Du kan se alle specifikationerne på RAXE500 her.

Det hele trækkes af en 1,8 GHz quad-core processor. Du får også "glæde" af en lille blæser, der skal holde hardwaren nedkølet.

Beskyttelse koster ekstra

Netgear Nighthawk RAXE500 koster omkring 5.000 kroner og selvom det er mange penge, så skal du ikke forvente at få Armor cybersikkerhedsplatformen, som routeren indeholder, med gratis.

Armor, der leveres af Bitdefender, koster omkring 470 kroner om året, hvis du rammer en kampagne. Ellers er prisen 940 kroner.

Hvis du i forvejen abonnerer på Bitdefenders sikkerhedsplatform til mobil og computer, får du ikke routerens Armor-mulighed med. Her skal du stadig betale ekstra.

Jeg synes det er for ringe, at man køber et premium-produkt, hvorefter producenten stadig står med hånden og hatten fremme og vil have flere penge, før man kan bruge alle funktionerne som Armor og forældrekontrol.

LÆS OGSÅ: Den fantastiske historie om Arnes internet

Mere til historien

På enhederne ser du tre forskellige netværk fra RAXE500. Selvom du forbinder f.eks. et smart-tv via 2.4 GHz, kan du stadig steame via Chromecast fra en enhed, som er tilsluttet WiFi 6 eller WiFi 6E.

Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
Internet via satellitter – hvad skal vi med det?

EP127: Internet til fjerne egne, videotransmission til kampfly og droner er over os. Bliv klogere på satellit-teknologien her.

(mere…)
Amazon vil konkurrere med Elon Musk

Trådløse internethastigheder med op til 1 Gbps bliver virkelighed, når Amazon er klar med deres konkurrent til Elon Musks Starlink.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Xiaomi 13 Pro test | Er dette årets bedste telefonkamera?

TEST: Xiaomi 13 Pro har et helt utrolig godt kamera, men også andet at byde på. Læs min Xiaomi 13 Pro test - Xiaomis nyeste topmodel.

(mere…)
For billig? Tæt på Motorola Moto G53

VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram