Den ikoniske iPod takker af – en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu “aflives” iPod Touch, som den sidste iPod model.

Den originale iPod, som blev introduceret den 23. oktober 2001. (Foto: Apple)
Den originale iPod, som blev introduceret den 23. oktober 2001. (Foto: Apple)

Musikken lever videre. Sådan starter Apple nyheden om, at iPod Touch nu ”aflives”. Det sker efter mere end 20 år, hvor iPod’en i forskellige varianter har givet brugere rundt i verden muligheden for, at have musikken med på farten.

Men nu er det slut. Apple trækker stikket ud af iPod Touch. Dermed slutter 20 års historie med iPod-brandet.

iPod’en tog for alvor over, da ”Walkman” og ”Discman” fra Sony ikke længere var så aktuel og musikken blev digital.

I dag tager brugere musikbiblioteket med ud i verden på alt fra iPhones og Apple Watch til iPad og Mac. Eller andre og lignende produkter.

– “Musik har altid været en del af vores kerne hos Apple, og at bringe den ud til hundredvis af millioner af brugere på den måde, iPod påvirkede mere end bare musikindustrien – den omdefinerede også, hvordan musik opdages, lyttes til og deles. I dag lever iPod-ånden videre,” sagde Greg Joswiak, Apples senior vicepræsident for Worldwide Marketing.

iPod mini, blev introduceret den 20. februar 2004 og kom med alt fra den elskede iPod - bare i en mindre enhed. (Foto: Apple)
iPod mini, blev introduceret den 20. februar 2004 og kom med alt fra den elskede iPod – bare i en mindre enhed. (Foto: Apple)
iPod nano (2. generation) blev introduceret den 25. september 2006. Den kom med tyndere design, lille farveskærm, i seks forskellige farver og tilbød op til 24 timers batteritid, samt kunne indeholde op til 2.000 sangtitler (Foto: Apple)
iPod nano (2. generation) blev introduceret den 25. september 2006. Den kom med tyndere design, lille farveskærm, i seks forskellige farver og tilbød op til 24 timers batteritid, samt kunne indeholde op til 2.000 sangtitler (Foto: Apple)

Historien om iPod

Den originale iPod blev introduceret den 23. oktober 2001 og var dengang ”mind-blowing”, da den var første mp3-afspiller, som kunne have 1.000 sange lagret og 10 timers batteri i så lille en enhed.

BAGGRUND: Apples iPod er fyldt 15 år – vi ser tilbage

I 2004 (20. februar) kom iPod Mini, der gjorde det muligt at få alt en iPod kunne i en enhed, som fyldte endnu mindre.

Gennem tiden har Apple haft forskellige iPod-modeller, som tæller iPod Classic, iPod Mini, iPod Nano, iPod Shuffle og iPod Touch.

Helt præcis er det blevet til seks varianter af den klassiske iPod, to iPod Mini varianter, syv iPod Nano modeller og fire iPod Shuffle, samt syv generationer af iPod Touch, som er den sidste til at ”lade livet”.

Apple dropper iPod Nano og iPod Shuffle

Den seneste iPod-model, som blev præsenteret, var iPod Touch (7th generation), der kom i maj 2019. Allerede dengang spurgte vi, om en iPod Touch overhovedet var nødvendig.

ANMELDELSE: iPod Touch (7. generation) | er den nødvendig?

Tiden er løbet fra iPod’en – præcis som den gjorde for Walkman og Discman. iPod Touch er tilgængelig så længe, at den er på lager. Men ellers er det slut, da mange nu alligevel har ”iPod’en” i et andet produkt eller lignende muligheder med Android-smartphones.

iPod Touch (7. generation) blev altså den sidste iPod i histoiren. Den blev introduceret den 28. maj 2019. (Foto: Apple)
iPod Touch (7. generation) blev altså den sidste iPod i histoiren. Den blev introduceret den 28. maj 2019. (Foto: Apple)

På Apples officielle onlineshop koster iPod Touch fortsat fra 1.799 kroner til 3.599 kroner, alt efter hvor meget hukommelse, som man ønsker den skal have.

Kigger du på de dagsaktuelle priser på Pricerunner, så er der lidt at spare.

Mere til historien

Apples musiktjeneste, Apple Music, har adgang til mere end 90 millioner sangtitler og over 30.000 playlister. I forhold til Spotify er Apple foran på lydkvalitet, da Apple Music tilbyder Hi-Fi og lossless streaming uden meromkostning.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram