Den ikoniske iPod takker af – en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu “aflives” iPod Touch, som den sidste iPod model.

Den originale iPod, som blev introduceret den 23. oktober 2001. (Foto: Apple)
Den originale iPod, som blev introduceret den 23. oktober 2001. (Foto: Apple)

Musikken lever videre. Sådan starter Apple nyheden om, at iPod Touch nu ”aflives”. Det sker efter mere end 20 år, hvor iPod’en i forskellige varianter har givet brugere rundt i verden muligheden for, at have musikken med på farten.

Men nu er det slut. Apple trækker stikket ud af iPod Touch. Dermed slutter 20 års historie med iPod-brandet.

iPod’en tog for alvor over, da ”Walkman” og ”Discman” fra Sony ikke længere var så aktuel og musikken blev digital.

I dag tager brugere musikbiblioteket med ud i verden på alt fra iPhones og Apple Watch til iPad og Mac. Eller andre og lignende produkter.

– “Musik har altid været en del af vores kerne hos Apple, og at bringe den ud til hundredvis af millioner af brugere på den måde, iPod påvirkede mere end bare musikindustrien – den omdefinerede også, hvordan musik opdages, lyttes til og deles. I dag lever iPod-ånden videre,” sagde Greg Joswiak, Apples senior vicepræsident for Worldwide Marketing.

iPod mini, blev introduceret den 20. februar 2004 og kom med alt fra den elskede iPod - bare i en mindre enhed. (Foto: Apple)
iPod mini, blev introduceret den 20. februar 2004 og kom med alt fra den elskede iPod – bare i en mindre enhed. (Foto: Apple)
iPod nano (2. generation) blev introduceret den 25. september 2006. Den kom med tyndere design, lille farveskærm, i seks forskellige farver og tilbød op til 24 timers batteritid, samt kunne indeholde op til 2.000 sangtitler (Foto: Apple)
iPod nano (2. generation) blev introduceret den 25. september 2006. Den kom med tyndere design, lille farveskærm, i seks forskellige farver og tilbød op til 24 timers batteritid, samt kunne indeholde op til 2.000 sangtitler (Foto: Apple)

Historien om iPod

Den originale iPod blev introduceret den 23. oktober 2001 og var dengang ”mind-blowing”, da den var første mp3-afspiller, som kunne have 1.000 sange lagret og 10 timers batteri i så lille en enhed.

BAGGRUND: Apples iPod er fyldt 15 år – vi ser tilbage

I 2004 (20. februar) kom iPod Mini, der gjorde det muligt at få alt en iPod kunne i en enhed, som fyldte endnu mindre.

Gennem tiden har Apple haft forskellige iPod-modeller, som tæller iPod Classic, iPod Mini, iPod Nano, iPod Shuffle og iPod Touch.

Helt præcis er det blevet til seks varianter af den klassiske iPod, to iPod Mini varianter, syv iPod Nano modeller og fire iPod Shuffle, samt syv generationer af iPod Touch, som er den sidste til at ”lade livet”.

Apple dropper iPod Nano og iPod Shuffle

Den seneste iPod-model, som blev præsenteret, var iPod Touch (7th generation), der kom i maj 2019. Allerede dengang spurgte vi, om en iPod Touch overhovedet var nødvendig.

ANMELDELSE: iPod Touch (7. generation) | er den nødvendig?

Tiden er løbet fra iPod’en – præcis som den gjorde for Walkman og Discman. iPod Touch er tilgængelig så længe, at den er på lager. Men ellers er det slut, da mange nu alligevel har ”iPod’en” i et andet produkt eller lignende muligheder med Android-smartphones.

iPod Touch (7. generation) blev altså den sidste iPod i histoiren. Den blev introduceret den 28. maj 2019. (Foto: Apple)
iPod Touch (7. generation) blev altså den sidste iPod i histoiren. Den blev introduceret den 28. maj 2019. (Foto: Apple)

På Apples officielle onlineshop koster iPod Touch fortsat fra 1.799 kroner til 3.599 kroner, alt efter hvor meget hukommelse, som man ønsker den skal have.

Kigger du på de dagsaktuelle priser på Pricerunner, så er der lidt at spare.

Mere til historien

Apples musiktjeneste, Apple Music, har adgang til mere end 90 millioner sangtitler og over 30.000 playlister. I forhold til Spotify er Apple foran på lydkvalitet, da Apple Music tilbyder Hi-Fi og lossless streaming uden meromkostning.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram