Apple dropper iPod Nano og iPod Shuffle

Apple har fjernet iPod Nano og iPod Shuffle fra deres website og stopper ligeledes produktionen af enhederne. Farvel og tak.

iPod Nano (7. generation) - 2012

iPod Nano (7. generation) - 2012

2001 var året hvor Apple introducerede den første iPod. I årene 2007 til 2010 solgte Apple mere end 50 millioner iPods, og der var ingen tvivl om, at Apple havde skabt en succes. Det skriver Pocketnow.com.

Men samtidig med Apple lancerede den første iPhone i 2007 dalede iPod-modellernes succes og de blev langsomt et nicheprodukt fremfor allemandseje.

 - Se iPhone prototype baseret på iPod click wheel

Der er sket meget siden dengang. Musikken er nu oftere streaming fremfor musik liggende lokalt på en enhed, og der lyttes via smartphones mv. Derfor takker Apple også af til de små iPod-modeller; iPod Nano og iPod Shuffle.

- "I dag (27. juli 2017) forenkler vi vores iPod-lineup med to modeller af iPod Touch - nu med dobbelt kapacitet fra kun 199 dollars, og vi afbryder iPod Shuffle og iPod Nano," lyder den officielle melding fra en Apple-talsmand. Det skriver ArsTechnica.

iPod Shuffle og iPod Nano blev introduceret tilbage i starten af 2005. iPod Shuffle nåede at udkomme i seks forskellige generationer, hvoraf den seneste model er helt tilbage fra 2010. iPod Nano nåede derimod at blive lanceret i syv forskellige versioner, hvoraf den første er fra slutningen af 2005 og den seneste er fra 2012. Siden 2012 er der kun blevet tilføjet nye farvevarianter til begge modeller i 2015. Dermed er de nyeste modeller også forholdsvis gamle.

 - Apples iPod er fyldt 15 år - vi ser tilbage

Og nu er det altså kun muligt, at købe de sidste enheder af iPod Nano og iPod Shuffle, som butikkerne har på lager. Apple har derfor fjernet produkterne på deres officielle hjemmeside. I 2014 fjernede Apple iPod Classic fra markedet.

Du kan læse om iPod Nano's udvikling igennem årene på The Verge.

Så er du i målgruppen for en iPod, så er eneste alternativ fremadrettet altså en iPod Touch (6. generation). Prisen på denne er til gengæld også blevet sat ned i forbindelse med ”oprydningen” af iPod-modeller i sortimentet.

 - iPod Touch falder i pris og får mere hukommelse

Mere til historien

En iPod Touch benytter iOS-platformen og der kan derfor downloades apps til denne. Foruden at være musikafspiller kan iPod Touch derfor eksempelvis også benyttes som ”spilmaskine” og streaming (lyd og video) for børn. Der kan derfor spares lidt penge, hvis de ikke nødvendigvis skal have en mobiltelefon. Se eventuelt vores guide for, hvordan du sætter Apples familiedeling op, så du kan dele apps mv. på tværs af enheder.

Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram