Apple dropper iPod Nano og iPod Shuffle

Apple har fjernet iPod Nano og iPod Shuffle fra deres website og stopper ligeledes produktionen af enhederne. Farvel og tak.

iPod Nano (7. generation) - 2012

iPod Nano (7. generation) – 2012

2001 var året hvor Apple introducerede den første iPod. I årene 2007 til 2010 solgte Apple mere end 50 millioner iPods, og der var ingen tvivl om, at Apple havde skabt en succes. Det skriver Pocketnow.com.

Men samtidig med Apple lancerede den første iPhone i 2007 dalede iPod-modellernes succes og de blev langsomt et nicheprodukt fremfor allemandseje.

 – Se iPhone prototype baseret på iPod click wheel

Der er sket meget siden dengang. Musikken er nu oftere streaming fremfor musik liggende lokalt på en enhed, og der lyttes via smartphones mv. Derfor takker Apple også af til de små iPod-modeller; iPod Nano og iPod Shuffle.

– “I dag (27. juli 2017) forenkler vi vores iPod-lineup med to modeller af iPod Touch – nu med dobbelt kapacitet fra kun 199 dollars, og vi afbryder iPod Shuffle og iPod Nano,” lyder den officielle melding fra en Apple-talsmand. Det skriver ArsTechnica.

iPod Shuffle og iPod Nano blev introduceret tilbage i starten af 2005. iPod Shuffle nåede at udkomme i seks forskellige generationer, hvoraf den seneste model er helt tilbage fra 2010. iPod Nano nåede derimod at blive lanceret i syv forskellige versioner, hvoraf den første er fra slutningen af 2005 og den seneste er fra 2012. Siden 2012 er der kun blevet tilføjet nye farvevarianter til begge modeller i 2015. Dermed er de nyeste modeller også forholdsvis gamle.

 – Apples iPod er fyldt 15 år – vi ser tilbage

Og nu er det altså kun muligt, at købe de sidste enheder af iPod Nano og iPod Shuffle, som butikkerne har på lager. Apple har derfor fjernet produkterne på deres officielle hjemmeside. I 2014 fjernede Apple iPod Classic fra markedet.

Du kan læse om iPod Nano’s udvikling igennem årene på The Verge.

Så er du i målgruppen for en iPod, så er eneste alternativ fremadrettet altså en iPod Touch (6. generation). Prisen på denne er til gengæld også blevet sat ned i forbindelse med ”oprydningen” af iPod-modeller i sortimentet.

 – iPod Touch falder i pris og får mere hukommelse

Mere til historien

En iPod Touch benytter iOS-platformen og der kan derfor downloades apps til denne. Foruden at være musikafspiller kan iPod Touch derfor eksempelvis også benyttes som ”spilmaskine” og streaming (lyd og video) for børn. Der kan derfor spares lidt penge, hvis de ikke nødvendigvis skal have en mobiltelefon. Se eventuelt vores guide for, hvordan du sætter Apples familiedeling op, så du kan dele apps mv. på tværs af enheder.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram