Apple dropper iPod Nano og iPod Shuffle

Apple har fjernet iPod Nano og iPod Shuffle fra deres website og stopper ligeledes produktionen af enhederne. Farvel og tak.

iPod Nano (7. generation) - 2012

iPod Nano (7. generation) - 2012

2001 var året hvor Apple introducerede den første iPod. I årene 2007 til 2010 solgte Apple mere end 50 millioner iPods, og der var ingen tvivl om, at Apple havde skabt en succes. Det skriver Pocketnow.com.

Men samtidig med Apple lancerede den første iPhone i 2007 dalede iPod-modellernes succes og de blev langsomt et nicheprodukt fremfor allemandseje.

 - Se iPhone prototype baseret på iPod click wheel

Der er sket meget siden dengang. Musikken er nu oftere streaming fremfor musik liggende lokalt på en enhed, og der lyttes via smartphones mv. Derfor takker Apple også af til de små iPod-modeller; iPod Nano og iPod Shuffle.

- "I dag (27. juli 2017) forenkler vi vores iPod-lineup med to modeller af iPod Touch - nu med dobbelt kapacitet fra kun 199 dollars, og vi afbryder iPod Shuffle og iPod Nano," lyder den officielle melding fra en Apple-talsmand. Det skriver ArsTechnica.

iPod Shuffle og iPod Nano blev introduceret tilbage i starten af 2005. iPod Shuffle nåede at udkomme i seks forskellige generationer, hvoraf den seneste model er helt tilbage fra 2010. iPod Nano nåede derimod at blive lanceret i syv forskellige versioner, hvoraf den første er fra slutningen af 2005 og den seneste er fra 2012. Siden 2012 er der kun blevet tilføjet nye farvevarianter til begge modeller i 2015. Dermed er de nyeste modeller også forholdsvis gamle.

 - Apples iPod er fyldt 15 år - vi ser tilbage

Og nu er det altså kun muligt, at købe de sidste enheder af iPod Nano og iPod Shuffle, som butikkerne har på lager. Apple har derfor fjernet produkterne på deres officielle hjemmeside. I 2014 fjernede Apple iPod Classic fra markedet.

Du kan læse om iPod Nano's udvikling igennem årene på The Verge.

Så er du i målgruppen for en iPod, så er eneste alternativ fremadrettet altså en iPod Touch (6. generation). Prisen på denne er til gengæld også blevet sat ned i forbindelse med ”oprydningen” af iPod-modeller i sortimentet.

 - iPod Touch falder i pris og får mere hukommelse

Mere til historien

En iPod Touch benytter iOS-platformen og der kan derfor downloades apps til denne. Foruden at være musikafspiller kan iPod Touch derfor eksempelvis også benyttes som ”spilmaskine” og streaming (lyd og video) for børn. Der kan derfor spares lidt penge, hvis de ikke nødvendigvis skal have en mobiltelefon. Se eventuelt vores guide for, hvordan du sætter Apples familiedeling op, så du kan dele apps mv. på tværs af enheder.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram