Se iPhone prototype baseret på iPod click wheel

Kan du forestille dig et click wheel på din iPhone? Ligesom iPod havde? Se her en tidlig protoype af iPhone-betjeningen.

iPhone Click Wheel Sonny Dickson

Click wheel iPhone prototype (Foto: Sonny Dickson)

Det er velkendt, at Apple forud for iPhone overvejede mange forskellige tilgange til telefonen og styresystemet, der i dag er kendt som iOS.

Hidtil har der ikke været særligt gode kig på tidlige, og nu forkastede, prototyper. Ifølge The Verge viser nedenstående video en tidlig prototype af iOS, kaldet ”Acorn OS”, nogle af Apples oprindelige tanker. Her var click wheel, kendt fra iPod, omdrejningspunktet for betjeningen.

Billeder og video er offentliggjort af Sonny Dickson, der på sin blog skriver mere indgående om prototypen.

Skærmen på prototypen er delt i to halvdele hvor bunden fyldes ud af betjeningshjulet. Skærmmenuerne ligner dem fra iPod. I videoen ses genveje til ”Dial” og ”SMS”, men hvem gider bruge et hjul til indtastning af numre eller bogstaver?

Sonny Dickson retter opmærksomheden på et Apple patent fra 2006 der allerede dengang viste en multi-touch enhed med betjeningshjul.

- Tilbageblik: Udviklingen af iOS og iPhone gennem tiderne

Under udviklingen af den originale iPhone satte Steve Jobs to afdelinger op mod hinanden, for at se hvilket design der virkede bedst. Det var teams fra iPod og Machintosh der skulle konkurrere. Steve Jobs overvejede hvorvidt der skulle arbejde videre med et opskaleret iPod design eller et nedskaleret OS X.

Resultatet endte med ikke rigtigt at være nogle af delene, selvom Steve Jobs flere gange fastholdt (i den tidlige fase) at iPhone kørte OS X.

Det endelige styresystem til iPhone fik navnet iPhone OS. Systemet blev præsenteret for offentligheden den 9. januar 2007 på iPhone. Den 29. juni 2007 kom iPhone i butikkerne. Faktisk sagde Steve Jobs, at ”iPhone runs OS X,” hvilket i virkeligheden ikke var sagen. Apple skrev den endda på deres website. Senere blev iPhone OS, som navnet blev, omdøbt til iOS.

Mere til historien

Det mekaniske click wheel så dagens lys første gang på iPod Mini (2004) og blev brugt sidste gang på iPod Classic, der blev lukket ned i 2014. B&O brugte også et lignedne click wheel på deres mobiltelefon.

iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram