Se iPhone prototype baseret på iPod click wheel

Kan du forestille dig et click wheel på din iPhone? Ligesom iPod havde? Se her en tidlig protoype af iPhone-betjeningen.

iPhone Click Wheel Sonny Dickson

Click wheel iPhone prototype (Foto: Sonny Dickson)

Det er velkendt, at Apple forud for iPhone overvejede mange forskellige tilgange til telefonen og styresystemet, der i dag er kendt som iOS.

Hidtil har der ikke været særligt gode kig på tidlige, og nu forkastede, prototyper. Ifølge The Verge viser nedenstående video en tidlig prototype af iOS, kaldet ”Acorn OS”, nogle af Apples oprindelige tanker. Her var click wheel, kendt fra iPod, omdrejningspunktet for betjeningen.

Billeder og video er offentliggjort af Sonny Dickson, der på sin blog skriver mere indgående om prototypen.

Skærmen på prototypen er delt i to halvdele hvor bunden fyldes ud af betjeningshjulet. Skærmmenuerne ligner dem fra iPod. I videoen ses genveje til ”Dial” og ”SMS”, men hvem gider bruge et hjul til indtastning af numre eller bogstaver?

Sonny Dickson retter opmærksomheden på et Apple patent fra 2006 der allerede dengang viste en multi-touch enhed med betjeningshjul.

Tilbageblik: Udviklingen af iOS og iPhone gennem tiderne

Under udviklingen af den originale iPhone satte Steve Jobs to afdelinger op mod hinanden, for at se hvilket design der virkede bedst. Det var teams fra iPod og Machintosh der skulle konkurrere. Steve Jobs overvejede hvorvidt der skulle arbejde videre med et opskaleret iPod design eller et nedskaleret OS X.

Resultatet endte med ikke rigtigt at være nogle af delene, selvom Steve Jobs flere gange fastholdt (i den tidlige fase) at iPhone kørte OS X.

Det endelige styresystem til iPhone fik navnet iPhone OS. Systemet blev præsenteret for offentligheden den 9. januar 2007 på iPhone. Den 29. juni 2007 kom iPhone i butikkerne. Faktisk sagde Steve Jobs, at ”iPhone runs OS X,” hvilket i virkeligheden ikke var sagen. Apple skrev den endda på deres website. Senere blev iPhone OS, som navnet blev, omdøbt til iOS.

Mere til historien

Det mekaniske click wheel så dagens lys første gang på iPod Mini (2004) og blev brugt sidste gang på iPod Classic, der blev lukket ned i 2014. B&O brugte også et lignedne click wheel på deres mobiltelefon.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram