Se iPhone prototype baseret på iPod click wheel

Kan du forestille dig et click wheel på din iPhone? Ligesom iPod havde? Se her en tidlig protoype af iPhone-betjeningen.

iPhone Click Wheel Sonny Dickson

Click wheel iPhone prototype (Foto: Sonny Dickson)

Det er velkendt, at Apple forud for iPhone overvejede mange forskellige tilgange til telefonen og styresystemet, der i dag er kendt som iOS.

Hidtil har der ikke været særligt gode kig på tidlige, og nu forkastede, prototyper. Ifølge The Verge viser nedenstående video en tidlig prototype af iOS, kaldet ”Acorn OS”, nogle af Apples oprindelige tanker. Her var click wheel, kendt fra iPod, omdrejningspunktet for betjeningen.

Billeder og video er offentliggjort af Sonny Dickson, der på sin blog skriver mere indgående om prototypen.

Skærmen på prototypen er delt i to halvdele hvor bunden fyldes ud af betjeningshjulet. Skærmmenuerne ligner dem fra iPod. I videoen ses genveje til ”Dial” og ”SMS”, men hvem gider bruge et hjul til indtastning af numre eller bogstaver?

Sonny Dickson retter opmærksomheden på et Apple patent fra 2006 der allerede dengang viste en multi-touch enhed med betjeningshjul.

- Tilbageblik: Udviklingen af iOS og iPhone gennem tiderne

Under udviklingen af den originale iPhone satte Steve Jobs to afdelinger op mod hinanden, for at se hvilket design der virkede bedst. Det var teams fra iPod og Machintosh der skulle konkurrere. Steve Jobs overvejede hvorvidt der skulle arbejde videre med et opskaleret iPod design eller et nedskaleret OS X.

Resultatet endte med ikke rigtigt at være nogle af delene, selvom Steve Jobs flere gange fastholdt (i den tidlige fase) at iPhone kørte OS X.

Det endelige styresystem til iPhone fik navnet iPhone OS. Systemet blev præsenteret for offentligheden den 9. januar 2007 på iPhone. Den 29. juni 2007 kom iPhone i butikkerne. Faktisk sagde Steve Jobs, at ”iPhone runs OS X,” hvilket i virkeligheden ikke var sagen. Apple skrev den endda på deres website. Senere blev iPhone OS, som navnet blev, omdøbt til iOS.

Mere til historien

Det mekaniske click wheel så dagens lys første gang på iPod Mini (2004) og blev brugt sidste gang på iPod Classic, der blev lukket ned i 2014. B&O brugte også et lignedne click wheel på deres mobiltelefon.

Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram