Apples iPod fylder 20 år

Apples musikafspiller, iPod'en, runder nu 20 år. Selvom mange måske ikke benytter en iPod, så eksisterer den stadigvæk.

iPod (1. generation) der blev lanceret i 2001 af Apple
iPod (1. generation) der blev lanceret i 2001 af Apple

Steve Jobs, grundlægger og tidligere chef i Apple, offentliggjorde den 23. oktober 2001 den første generation af iPod. Og den var historisk, da iPod på mange måder var med til at ændre den måde folk købte og lyttede til musik på.

Siden dengang har Apple solgt millioner af iPods i forskellige modeller, som tæller blandt andet den klassiske iPod, iPod Touch, iPod Mini, iPod Shuffle og iPod Nano. Du kan læse mere om de forskellige iPod-modeller i historien her.

Den klassiske iPod måtte dog lade livet for syv år siden, da den blev sendt på pension.

Apple lukker ned for iPod Classic

Du kan stadig købe iPod

Den eneste iPod, som kan købes i dag, er iPod Touch (7. generation), der blev lanceret i sommeren 2019. Kigger du efter den på Apples officielle hjemmeside, skal du da også søge efter den, da det tydeligt er iPhones, iPads, AirPods, Mac og Apple Watch, der fylder på hjemmesiden.

Apple iPod Touch (7. generation) (Foto: Apple)
Apple iPod Touch (7. generation) (Foto: Apple)

Men du kan finde iPod Touch (7. generation) og prisen er der ikke rykket ved siden lanceringen. Den er efter min mening i overkanten for, at iPod-kategorien kan overleve på den lange bane.

I min anmeldelse fra 2019 skrev jeg, at det var nostalgisk med en iPod, men at tiden nok er løbet fra enheden.

iPod Touch er for dyr

iPod Touch har ellers muligheden for at kunne blive en enhed til børn i stedet for en telefon eller iPad. Mulighederne er ligesom en telefon – dog uden telefondelen. Dette kunne være en enhed, som de kunne spille spil på i stedet for iPad.

iPod Touch med 32 GB intern hukommelse koster 1.799 kroner, mens 128 GB har en pris på 2.699 kroner og 256 GB koster 3.599 kroner. 

Det betyder også, at der ikke er langt op til en iPhone SE (2020), som koster 3.599 kroner for 64 GB intern hukommelse og 4.099 kroner for 128 GB intern hukommelse, men hardwaren er bedre end på iPod Touch, da iPod Touch kommer med A10 Fusion processoren, mens iPhone SE (2020) har A13 Bionic processoren.

Derudover er flere andre specifikationer, så som kameraet også bedre på iPhone SE (2020)

ANMELDELSE: iPod Touch (7. generation) | er den nødvendig?

Men lidt trist, hvis det skal være slutningen på iPod’en.

Tror du, at iPod’en er en ”uddøende” enhed, som inden længe helt forsvinder fra Apples officielle sortiment? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder. 

RETRO: Husker du Walkman der gjorde musikken mobil?

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

iPod er den hurtigst sælgende musikafspiller nogensinde.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram