Apples iPod fylder 20 år

6

Apples musikafspiller, iPod’en, runder nu 20 år. Selvom mange måske ikke benytter en iPod, så eksisterer den stadigvæk.

iPod (1. generation) der blev lanceret i 2001 af Apple
iPod (1. generation) der blev lanceret i 2001 af Apple

Steve Jobs, grundlægger og tidligere chef i Apple, offentliggjorde den 23. oktober 2001 den første generation af iPod. Og den var historisk, da iPod på mange måder var med til at ændre den måde folk købte og lyttede til musik på.

Siden dengang har Apple solgt millioner af iPods i forskellige modeller, som tæller blandt andet den klassiske iPod, iPod Touch, iPod Mini, iPod Shuffle og iPod Nano. Du kan læse mere om de forskellige iPod-modeller i historien her.

Den klassiske iPod måtte dog lade livet for syv år siden, da den blev sendt på pension.

Apple lukker ned for iPod Classic

Du kan stadig købe iPod

Den eneste iPod, som kan købes i dag, er iPod Touch (7. generation), der blev lanceret i sommeren 2019. Kigger du efter den på Apples officielle hjemmeside, skal du da også søge efter den, da det tydeligt er iPhones, iPads, AirPods, Mac og Apple Watch, der fylder på hjemmesiden.

Apple iPod Touch (7. generation) (Foto: Apple)
Apple iPod Touch (7. generation) (Foto: Apple)

Men du kan finde iPod Touch (7. generation) og prisen er der ikke rykket ved siden lanceringen. Den er efter min mening i overkanten for, at iPod-kategorien kan overleve på den lange bane.

I min anmeldelse fra 2019 skrev jeg, at det var nostalgisk med en iPod, men at tiden nok er løbet fra enheden.

iPod Touch er for dyr

iPod Touch har ellers muligheden for at kunne blive en enhed til børn i stedet for en telefon eller iPad. Mulighederne er ligesom en telefon – dog uden telefondelen. Dette kunne være en enhed, som de kunne spille spil på i stedet for iPad.

iPod Touch med 32 GB intern hukommelse koster 1.799 kroner, mens 128 GB har en pris på 2.699 kroner og 256 GB koster 3.599 kroner. 

Det betyder også, at der ikke er langt op til en iPhone SE (2020), som koster 3.599 kroner for 64 GB intern hukommelse og 4.099 kroner for 128 GB intern hukommelse, men hardwaren er bedre end på iPod Touch, da iPod Touch kommer med A10 Fusion processoren, mens iPhone SE (2020) har A13 Bionic processoren.

Derudover er flere andre specifikationer, så som kameraet også bedre på iPhone SE (2020)

ANMELDELSE: iPod Touch (7. generation) | er den nødvendig?

Men lidt trist, hvis det skal være slutningen på iPod’en.

Tror du, at iPod’en er en ”uddøende” enhed, som inden længe helt forsvinder fra Apples officielle sortiment? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder. 

RETRO: Husker du Walkman der gjorde musikken mobil?

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

iPod er den hurtigst sælgende musikafspiller nogensinde.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer