Kun iPhone 14 Pro får ny processor

Når Apple senere i år lancerer iPhone 14-serien, så ventes det kun at være pro-modellerne, som får den nye A16 Bionic processor.

iPhone 12 Mini og iPhone 13 Mini
iPhone 12 mini og iPhone 13 mini ses på billedet herover. To modeller, som vi på MereMobil.dk har været glade for, men iPhone 13 mini er måske den sidste "mini-model" i denne omgang. (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo har Apple planer om at gøre tingene anderledes med iPhone 14-serien, end de har gjort de seneste år. Normalt har alle modeller fået den nyeste processor.

I år tyder det på, at det kun bliver pro-modellerne, der kommer med A16 Bionic processoren. I hvert fald hvis vi skal tro Ming-Chi Kuo.

Han mener, at iPhone 14 og iPhone 14 Max (ny model i stedet for mini) vil komme med A15 Bionic, der er den processor, som også sidder i iPhone 13-serien. Det skriver MSpoweruser.

Der skulle også blive forskel på RAM-typen. Alle iPhone 14-modeller skulle komme med 6 GB RAM, men pro-modellerne skulle få RAM-typen LPDDR5, mens de to andre modeller får typen LPDDR4X.

iPhone SE (2022) har lige så mange RAM som iPhone 13

Ny processor er unødvendig

Ming-Chi Kuo fortæller ikke noget om, hvorfor Apple skulle have valgt at ændre på dette, men det kan have noget med den globale chipmangel at gøre.

A15 Bionic processoren fejler heller ikke noget og er fuldt ud konkurrencedygtig. Set med vores øjne, er der ingen grund til at lancere en ny processor hvert år, da de fleste alligevel ikke kan udnytte kræfterne i de nuværende processorer.

Slut med iPhone-mini?

Det tyder på, at Kuo fortsat mener, at det er slut med iPhone mini-modellen.

Kuo mener, at der kommer fire telefoner men i to forskellige størrelser.

Det ventes at blive en iPhone 14 og iPhone 14 Pro, der begge vil få en 6,1 tommer skærm. Mens der så også kommer en iPhone 14 Max og iPhone 14 Max Pro, som begge vil få 6,7 tommer skærm.

Dermed vil iPhone 14 Max erstatte iPhone mini-modellen. Det håber jeg personligt ikke, at Ming Chi Kuo får ret i, men det må tiden vise. Du kan læse min test af iPhone 13 Mini her.

Ekspert: Alle iPhone 14 får 120 Hz-skærm og 6 GB Ram

Apple melder ikke noget officielt ud før, at de er klar med lanceringen. Dette vil de formentlig være omkring september måned.

Mere til historien

Apple har netop præsenteret iPhone 13-modellerne i nye farver. iPhone 13-modellerne i en grøn og Pro-modellerne i en grangrøn. Du kan læse mere om de nye farver her.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram