1 ud af 5 danskere benytter samme password til alt

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at næsten 20 procent af alle danskere benytter samme password online til alt (eller næsten alt).

Password sikkerhed
Tilbage i 2014 var dette password, det mest benyttede globalt (Foto: MereMobil.dk)

Danmarks Statistik har undersøgt danskernes internetvaner. Det er både godt og skidt. Undersøgelsen It-anvendelse i befolkningen 2021 viser nemlig, at der er tæt på 1 ud af 5 danskere, som nærmest kun har ét password. Det skriver Computerworld.

LÆS OGSÅ: 200 passwords du IKKE må bruge

I undersøgelsen står, at 19 procent af danskerne anvender det samme password til NemID, mail, sociale medier m.m. Dermed har de altså ikke styr på, at en af de mest basale regler, når det kommer til it-sikkerhed, er at anvende forskellige passwords til de forskellige tjenester.

Undersøgelsen viser også, at det særligt er de unge og de gamle, som benytter det samme login til de vigtige tjenester. Tæt på hver fjerde dansker mellem 16 og 34 år anvender samme login, mens det i den ældre gruppe mellem 75 og 89 år er næsten hver tredje. Mest overraskende er måske målgruppen mellem 16 og 34 år.

Du kan nu bruge password-autofill apps i iOS 12

Kigges der nærmere på mindre kritiske tjenester, så er genbruges passwords og logins endnu mere.

GUIDE: Sådan får du et sikkert password på den lette måde

Kritisk adfærd

Brugen af de samme logins kan være kritisk. Lykkedes det hackere (eller andre) at få fingre i passwords og logins, så er man mere ”sikker”, hvis det er forskellige kodeord. Det er også bedst med logins, som ikke er nemme at gætte.

Hackere ved godt, at mange genanvender ens logins og passwords flere steder. De vil derfor formentlig også forsøge at logge ind på de mest udbredte websites. Derfor er man utrolig sårbar, hvis uheldet er ude.

GUIDE: Sådan laver du et SIKKERT password

Undersøgelsen viser også, at kvinder er mere bekymrede for, at deres personlige data misbruges end mænd er.

I rapporten konkluderes det dog, at det skyldes flere mænd, ændrer i deres browserindstillinger og er opmærksomme på, at personlige data ikke skal ende forkerte steder.

Mere til historien

Vi skrev tilbage i 2014, at verdens mest benyttede password var "123456". Siden dengang er mange heldigvis blevet mere opfindsomme, samt tjenester beder om forskellige bogstaver (store og små), tal m.m. i et password.

Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Få et sikkert password på den lette måde

GUIDE: Læs her hvordan du får et sikkert password og beskytter dine onlinekonti og kodeord mod hackere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram