1 ud af 5 danskere benytter samme password til alt

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at næsten 20 procent af alle danskere benytter samme password online til alt (eller næsten alt).

Password sikkerhed
Tilbage i 2014 var dette password, det mest benyttede globalt (Foto: MereMobil.dk)

Danmarks Statistik har undersøgt danskernes internetvaner. Det er både godt og skidt. Undersøgelsen It-anvendelse i befolkningen 2021 viser nemlig, at der er tæt på 1 ud af 5 danskere, som nærmest kun har ét password. Det skriver Computerworld.

LÆS OGSÅ: 200 passwords du IKKE må bruge

I undersøgelsen står, at 19 procent af danskerne anvender det samme password til NemID, mail, sociale medier m.m. Dermed har de altså ikke styr på, at en af de mest basale regler, når det kommer til it-sikkerhed, er at anvende forskellige passwords til de forskellige tjenester.

Undersøgelsen viser også, at det særligt er de unge og de gamle, som benytter det samme login til de vigtige tjenester. Tæt på hver fjerde dansker mellem 16 og 34 år anvender samme login, mens det i den ældre gruppe mellem 75 og 89 år er næsten hver tredje. Mest overraskende er måske målgruppen mellem 16 og 34 år.

Du kan nu bruge password-autofill apps i iOS 12

Kigges der nærmere på mindre kritiske tjenester, så er genbruges passwords og logins endnu mere.

GUIDE: Sådan får du et sikkert password på den lette måde

Kritisk adfærd

Brugen af de samme logins kan være kritisk. Lykkedes det hackere (eller andre) at få fingre i passwords og logins, så er man mere ”sikker”, hvis det er forskellige kodeord. Det er også bedst med logins, som ikke er nemme at gætte.

Hackere ved godt, at mange genanvender ens logins og passwords flere steder. De vil derfor formentlig også forsøge at logge ind på de mest udbredte websites. Derfor er man utrolig sårbar, hvis uheldet er ude.

GUIDE: Sådan laver du et SIKKERT password

Undersøgelsen viser også, at kvinder er mere bekymrede for, at deres personlige data misbruges end mænd er.

I rapporten konkluderes det dog, at det skyldes flere mænd, ændrer i deres browserindstillinger og er opmærksomme på, at personlige data ikke skal ende forkerte steder.

Mere til historien

Vi skrev tilbage i 2014, at verdens mest benyttede password var "123456". Siden dengang er mange heldigvis blevet mere opfindsomme, samt tjenester beder om forskellige bogstaver (store og små), tal m.m. i et password.

Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Her er dit password

En ny hitliste viser, hvilke passwords at danskerne anvender. Konklusionen må være, at onlinesikkerheden er i fare.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram