1 ud af 5 danskere benytter samme password til alt

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at næsten 20 procent af alle danskere benytter samme password online til alt (eller næsten alt).

Password sikkerhed
Tilbage i 2014 var dette password, det mest benyttede globalt (Foto: MereMobil.dk)

Danmarks Statistik har undersøgt danskernes internetvaner. Det er både godt og skidt. Undersøgelsen It-anvendelse i befolkningen 2021 viser nemlig, at der er tæt på 1 ud af 5 danskere, som nærmest kun har ét password. Det skriver Computerworld.

LÆS OGSÅ: 200 passwords du IKKE må bruge

I undersøgelsen står, at 19 procent af danskerne anvender det samme password til NemID, mail, sociale medier m.m. Dermed har de altså ikke styr på, at en af de mest basale regler, når det kommer til it-sikkerhed, er at anvende forskellige passwords til de forskellige tjenester.

Undersøgelsen viser også, at det særligt er de unge og de gamle, som benytter det samme login til de vigtige tjenester. Tæt på hver fjerde dansker mellem 16 og 34 år anvender samme login, mens det i den ældre gruppe mellem 75 og 89 år er næsten hver tredje. Mest overraskende er måske målgruppen mellem 16 og 34 år.

Du kan nu bruge password-autofill apps i iOS 12

Kigges der nærmere på mindre kritiske tjenester, så er genbruges passwords og logins endnu mere.

GUIDE: Sådan får du et sikkert password på den lette måde

Kritisk adfærd

Brugen af de samme logins kan være kritisk. Lykkedes det hackere (eller andre) at få fingre i passwords og logins, så er man mere ”sikker”, hvis det er forskellige kodeord. Det er også bedst med logins, som ikke er nemme at gætte.

Hackere ved godt, at mange genanvender ens logins og passwords flere steder. De vil derfor formentlig også forsøge at logge ind på de mest udbredte websites. Derfor er man utrolig sårbar, hvis uheldet er ude.

GUIDE: Sådan laver du et SIKKERT password

Undersøgelsen viser også, at kvinder er mere bekymrede for, at deres personlige data misbruges end mænd er.

I rapporten konkluderes det dog, at det skyldes flere mænd, ændrer i deres browserindstillinger og er opmærksomme på, at personlige data ikke skal ende forkerte steder.

Mere til historien

Vi skrev tilbage i 2014, at verdens mest benyttede password var “123456”. Siden dengang er mange heldigvis blevet mere opfindsomme, samt tjenester beder om forskellige bogstaver (store og små), tal m.m. i et password.

Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Ministre og departementschefer skal holde sig fra Google

Center for Cybersikkerhed anbefaler danske ministre og departementschefer ikke at føre tjenstlige telefonsamtaler i nærheden af en smarthøjttaler eller et smart-tv.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram