200 passwords du IKKE må bruge

0

Her er de 200 farligste passwords. Se listen og læs hvor hurtigt IT-kriminielle kan bryde koden.

Password sikkerhed
Du skal bruge forskellige passwords alle steder og de skal være SIKRE. Her er de passwords som du IKKE må vælge.

Passwords er en nødvendighed i næsten enhver sammenhæng. Over de senere år er antallet af tjenester, hvor du skal bruge et login eksploderet, hvilket frister mange til at vælge det samme kodeord alle steder.

Jeg behøver nok ikke fortælle hvor dårlig en idé det trods alt er at køre med ét eller to passwords, men den næstdårligste idé er at vælge et kodeord som IT-kriminelle kan bryde på no-time.

Herunder kan du se 10 af de mest populære passwords for 2020 – passwords du bestemt IKKE må bruge. Læg mærke til hvor hurtigt koden kan brydes.

  1. 123456 – (under ét sekund)
  2. 123456789 – (under ét sekund)
  3. picture1 – (3 timer)
  4. password – (under ét sekund)
  5. 12345678 – (under ét sekund)
  6. 111111 – (under ét sekund)
  7. 123123 – (under ét sekund)
  8. 12345 – (under ét sekund)
  9. 1234567890 (ét sekund)
  10. senha (under 10 sekunder)

Du kan se top-200-listen her.

Listen viser meget godt, at der skal ikke indbygges meget kompleksitet, hvis et password skal gøres mere sikkert. På listen ses f.eks. kodeordet ”jobandtalent”. Dette vil kunne brydes på tre år. I hvert fald ifølge NordPass, der står bag listen.

ANMELDELSE: Overvåg dit hjem med EufyCam 2

Vil du tjekke om hvor sikkert et password er, kan du lege med et passwordværktøj fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky. Udover at vurdere kodeordets kompleksitet kan værkstøjet også fortælle, om det pågældende password er kendt i forvejen via tidligere passwordlæks. Er det tilfældet, skal du finde på et andet.

Læs også min guide: Sådan laver du et SIKKERT password

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ikke kun dårlige passwords udgør en trussel for privatliv. Det gør teknologiprodukter også. Eksempelvis var en ekspert tidligere på året ude med en advarsel på Xiaomi smartphones.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer