200 passwords du IKKE må bruge

Her er de 200 farligste passwords. Se listen og læs hvor hurtigt IT-kriminielle kan bryde koden.

Password sikkerhed
Du skal bruge forskellige passwords alle steder og de skal være SIKRE. Her er de passwords som du IKKE må vælge.

Passwords er en nødvendighed i næsten enhver sammenhæng. Over de senere år er antallet af tjenester, hvor du skal bruge et login eksploderet, hvilket frister mange til at vælge det samme kodeord alle steder.

Jeg behøver nok ikke fortælle hvor dårlig en idé det trods alt er at køre med ét eller to passwords, men den næstdårligste idé er at vælge et kodeord som IT-kriminelle kan bryde på no-time.

Herunder kan du se 10 af de mest populære passwords for 2020 – passwords du bestemt IKKE må bruge. Læg mærke til hvor hurtigt koden kan brydes.

  1. 123456 – (under ét sekund)
  2. 123456789 – (under ét sekund)
  3. picture1 - (3 timer)
  4. password - (under ét sekund)
  5. 12345678 - (under ét sekund)
  6. 111111 - (under ét sekund)
  7. 123123 - (under ét sekund)
  8. 12345 - (under ét sekund)
  9. 1234567890 (ét sekund)
  10. senha (under 10 sekunder)

Du kan se top-200-listen her.

GUIDE: Sådan får du et sikkert password på den lette måde

Listen viser meget godt, at der skal ikke indbygges meget kompleksitet, hvis et password skal gøres mere sikkert. På listen ses f.eks. kodeordet ”jobandtalent”. Dette vil kunne brydes på tre år. I hvert fald ifølge NordPass, der står bag listen.

ANMELDELSE: Overvåg dit hjem med EufyCam 2

Vil du tjekke om hvor sikkert et password er, kan du lege med et passwordværktøj fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky. Udover at vurdere kodeordets kompleksitet kan værkstøjet også fortælle, om det pågældende password er kendt i forvejen via tidligere passwordlæks. Er det tilfældet, skal du finde på et andet.

Læs også min guide: Sådan laver du et SIKKERT password

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ikke kun dårlige passwords udgør en trussel for privatliv. Det gør teknologiprodukter også. Eksempelvis var en ekspert tidligere på året ude med en advarsel på Xiaomi smartphones.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram