Sony genopliver Walkman til vanvidspris

To nye Sony-musikafspillere har set dagens lys. De bærer det nostalgiske Walkman-navn, men henvender sig LANGT fra til alle.

Sony Walkman NW_WM1AM2
Sony Walkman, NW_WM1AM2 (Foto: Sony)

Afhængig af hvilket årstal der står på din fødselsattest, så ved du måske eller måske ikke, hvad en “Walkman” er.

For dem der ikke ved det, så er her lige en kort opsummering af den nostalgiske afspiller.

En walkman er en transportabel kassettebåndafspiller, introduceret af Sony i 1979 med modellen TPS-L2. Man satte f.eks afspilleren i bukselinningen eller i en lomme og hørte kassettebånd via hovedtelefoner. Senere blev Walkmanen afløst af Discman og MP3-afspiller/iPod, mens mobilen i dag har taget over for størstedelen af de opgaver.

RETRO: Walkman! Husker du afspilleren der gjorde musikken mobil?

I ”gamle dage” var Sony nærmest allemandseje, men det er de nye modeller langt fra.

Walkman signatur-serie

Sony Walkman NW_WM1AM2
Sony Walkman, NW_WM1AM2 (Foto: Sony)

Nu er Sony klar med en ny ”Signature Series Walkman”, der kommer i to forskellige modeller.

De har modelnumrene NW-WM1Z2 og NW-WM1AM2. Fælles for dem begge er, at de langt fra er ”for alle”.

De nye Signature Series Walkman-modeller giver dig mulighed for at fordybe dig i en storslået og nuanceret lyd, lyder det fra Sony.

Designet og materialerne er særligt udvalgt og i en god kvalitet, så lyd og design passer sammen.

Voldsom pris

Prisen er voldsom og Walkman-produkterne henvender sig derfor til en lille målgruppe. Du skal nemlig betale 30.000 kroner for NW-WM1ZM2, når den lander i handlen i april i år. Det er den dyreste af modellerne.

Er du til NW-WM1AM2, kan du slippe med under det halve, da den ”kun” koster 12.000 kroner. 

LÆS OGSÅ: Sony er klar med ny Walkman til vildt høj pris (2019)

-”Gennem tiden har Sonys musikafspillere haft ekstraordinær god lyd på grund af nøje udvalgte komponenter. Denne tankegang er NW-WM1ZM2 og NW-WM1AM2 naturligvis også et resultat af,” lyder det blandt andet fra Sony i pressemeddelelsen.

…og det vil jeg personligt også håbe til den pris. 

Materialer i suplim kvalitet og andre specifikationer

De nye Walkman-modeller har Android OS version 11, hvilket gør det nemt at downloade og streame musikken. Enheden understøtter også Wi-Fi. 

Forgængeren til NW-WM1ZM2 kom på markedet i 2016, men der er justeret på en række ting. Eksempelvis kommer NW-WM1ZM2 med et Oxygen-Free Copper (OFC) chassis i guld, hvilket resulterer i et stærkere digital ground-signal og høj fleksibilitet, der sikrer en klar og rummelig lyd, så du tydeligt kan høre hvert eneste instrument, skriver Sony.

NW-WM1AM2 benytter en aluminiumlegering, der skaber en stærk ramme, som både kan modstå elektrisk støj og andre forstyrrelser. Det sikrer en stabil lyd i høj kvalitet.

Kraftigt kabel

Sony Walkman NW_WM1AM2
Ny Sony Walkman koster 12.000 eller 30.000 kroner alt efter udgave Foto: Sony)

Sony har valgt at benytte et tykt KIMBER KABLE fra forstærkerdelen til hovedtelefonstikket på NW-WM1ZM2, hvilket man også ser på den berømte DMP-Z1-forstærker. Dette resulterer i en kraftfuld og jævn lydkvalitet.

NW-WM1AM2 anvender et OFC-kabel med lav modstand, hvilket tilbyder lav overstyring og en overlegen kanalseparation.

Begge modeller har en 5,0 tommer stor berøringsskærm med HD-opløsning. Det er desuden muligt, at tilpasse startskærmen efter personlige behov.

Ellers kan man glæde sig over, at begge Walkman-modeller tilbyder 40 timers 96 kHz FLAC-lydafspilning i høj opløsning. 

NW-WM1ZM2 kommer med 256 GB integreret hukommelse, mens NW-WM1AM2 kommer med 128 GB integreret hukommelse. Begge understøtter microSD-kort, så du kan tage endnu mere musik med på farten.

Målgruppen må være minimal

Den enormt høje pris må betyde, at målgruppen er minimal. Generelt er markedet for små håndholdte mobiler ikke voldsomt stort, da smartphonen dækker behovet for de fleste.

Apple sendte deres seneste iPod Touch på markedet i 2019, men har ikke siden lanceret en ny model og iPod Touch er nærmest også “gemt” på deres officielle hjemmeside. Det er endda, modsat de nye Sony Walkman, et produkt der prismæssigt henvender sig til flere. Den billigste konfiguration af iPod Touch starter ved 1.799 kroner.

Mere til historien

I en overgang udviklede Sony Ericsson også Walkman-modeller i deres mobiltelefoner, hvor nogle af modellerne blev utroligt populære. Her havde Walkman-modellerne fokus på musik, mens Sony Ericssons Cybershot havde fokus på fotografering.

Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram