Ny analyse: Markedet for foldbare telefoner får fart på

Android-producenterne vil med foldbare mobiltelefoner forsøge at indhente Apple.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold startede ud med problemer, men ved tredje ganeration lykkedes det Samsung at tøjle teknologien. Læs testen af Galaxy Fold3 her.

Er du en af dem, som venter på en fair pris for en foldbar smartphone, så er der nye og gode forudsigelser.

Analysefirmaet Canalys, som anses som et at de førende indenfor analyser af teknologimarkedet, forudser, at markedet for foldbare telefoner vil vokse frem mod 2024 med en fart, så antallet af udskibede foldbare smartphones vil blive mere end tredoblet i forhold til 2021.

Således vil der ifølge Canalys blive sent 30 millioner foldbare mobiltelefoner ud fra fabrikkerne i 2024.

Med et stigende marked vil både konkurrence og udvikling (forhåbentlig) stige i samme takt, mens der kan håbes på, at de foldbare mobiltelefoner finder et nyt og lavere prisleje.

VIDEO: Er dette fremtidens vilde skærme?

Leder efter bedre oplevelser

I 2021 blev der ifølge Canalys sendt 8,9 millioner enheder afsted, hvilket alene var en vækst på 148 procent.

Til sammenligning voksede det almindelige smartphone-marked med syv procent i samme periode.

- "Forbrugerne leder konstant efter en bedre oplevelse på deres mobile enheder", siger Runar Bjørhovde, forskningsanalytiker hos Canalys.

Han peger på, at forbrugerne under coronapandemien har øget brugen af storskærmsenheder og derfor nu sætter barren højere. Ifølge Runar Bjørhovde er det et krav til produktivitet og underholdningsoplevelse på store skærme, som vil få efterspørgslen på foldbare mobileenheder til at vokse. '

- "Efterhånden som verden fortsætter med at genåbne, bringer det nye muligheder for smartphone-leverandører til at levere produkter såsom foldbare smartphones, der kan opfylde forbrugernes behov og ønsker", siger Runar Bjørhovde.

Android vil indhente Apple

Canalys forudser også, at Android-producenterne for alvor vil komme på banen for at indhente tabt terræn til Apple.

Her ser Canalys netop markedet for foldbare smartphones, som en mulighed for at få succes.

Argumentet for den spådom ligger i, at udskibningen af Android-topmodeller faldt med 18 procent fra 2019 til 2021, men Apples udskibning voksede med enorme 68 procent i samme periode.

Galaxy Fold 3 på 5 minutter

Mere til historien

I efteråret blev der også talt om stor fremgang for foldbare telefoner, som i høj grad er domineret af Samsung. Spådommen lød på, at flere producenter vil melde sig på banen, og at det vil betyde større udvalg og flere prisniveauer. Desuden er der en forventning om, at Apple vil lancere en foldbar telefon i 2023, og det vil formentlig for alvor sætte fut i forbrugernes ønske om foldbare mobiltelefoner.

Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr 2022 test | Klaptelefonen er tilbage

TEST: Motorola har viderudviklet klaptelefon-formatet med en foldbar skærm - næsten uden fold. Læs Motorola Razr testen her.

(mere…)
Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Motorola Razr 2022 er endelig klar til danskerne

Nu er Motorola Razr 2022 endelig klar til danskerne. Se pris og tilgængelighed på Motorolas foldbare smartphone her.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
Mobilproducent headhunter og forfremmer danskere

Noget der ligner et ’dreamteam’ skal sætte turbo under væksten og salget hos OnePlus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram