Samsung Galaxy Z Fold3 test | fremskridtet folder sig ud

TEST: Skærmen er næsten så stor som på en iPad Mini, men alligevel kan den være i lommen. Galaxy Z Fold3 folder sig ud på fantastisk vis.

Samsung Galaxy Z Fold3 test
Samsung Galaxy Z Fold3 imponerer mange, når skærmen foldes ud første gang (Foto: MereMobil.dk)

En telefon der kan blive til en iPad, er beskrivelsen af Samsung Galaxy Z Fold3 fra min 6-årige datter, da hun med et ”wow” så Galaxy Z Fold3 første gang.

Helt naturligt og intuitivt dropper hun at se YouTube og Netflix på frontskærmen, i liggende format, og åbner Fold3, hvor visningen fortsættes på den større 7,6-tommer skærm.

Lad mig minde om, at iPad Mini har en 7,9-tommer skærm. Galaxy Z Fold3 er derfor ikke meget mindre, men den fylder betydeligt mindre i lommen.

Samsungs foldbare enheder er nu ude i tredje generation. Er vi der, hvor den foldbare telefon kan blive mainstream?

Velkommen til min anmeldelse af Samsung Galaxy Z Fold3.

Specifikationer: Samsung Galaxy Z Fold3

  • Skærm (udfoldet): 7.6″, Dynamic AMOLED 2X (22.5:18 format) – 1.768 x 2.208 px, 120 Hz dynamisk
  • Coverskærm: 6.2″ Dymanic AMOLED (25:9 format) – 832 x 2.268 px, 120 Hz dynamisk
  • Kamera (cover): 10 megapixels, f/2.2
  • Ydre kamera: 10 megapixels, f/2.2
  • Front kamera: 10 megapixels, f/2.2
  • Kamera 1 (bag): 12 megapixels, f/2.2, ultra vidvinkel, 123 gr.
  • Kamera 2 (bag): 12 megapixels, f/1.8, standard vidvinkel
  • Kamera 3 (bag): 12 megapixels, f/2.4, OIS, telefoto
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 888
  • RAM: 12 GB
  • Lagerplads: 256 GB/512 GB
  • Batteri: 4.400 mAh
  • Trådløs hurtigopladning: Ja
  • Netværk: 5G NSA/SA/Sub6/mmWave + 4G, 4×4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax
  • Bluetooth 5.0
  • Størrelse: 158.2 x 67.1 x 14.4-16 mm (sammenklappet) – 158.2 x 128.1 x 6.4 mm (åbnet)
  • Vægt: 271 gram
  • SIM: eSIM og Nano SIM
  • Android 11.0 + Samsung OneUI

Jeg har ikke passet på den

Samsung Galaxy Z Fold3
Samsung Galaxy Z Fold3 er forholdsvis tyk sammenlignet med en almindelig smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Jeg nægter at bruge en testtelefon, uanset prisen, med fløjlshandsker. Den SKAL kunne holde til at blive brugt, hvorfor jeg stort set aldrig sætter covers på.

Samsung lover da også, at du endelig kan bruge deres nye foldbare telefoner, som alle andre telefoner.

Derfor har jeg udsat den for lommeuld, regnvejr – den har været med udenfor og ligget på fliser, når jeg ikke kunne have den i lommen.

Ungerne har også fået lov til at låne og prøve den med deres ofte fedtede og beskidte børnefingre.

Den store skærm suger støv og lommeuld til sig. Enten har jeg tørret den af i trøjen eller brugt en fugtig klud.

Indtil videre har Galaxy Z Fold3 overlevet behandlingen.

Jeg har ikke tabt telefonen, men frygter den dag, det sker. Jeg er nemlig ikke så sikker på resultatet. Logisk set vil finmekanikken i hængslerne nok blive trælse, såfremt blot en lille skævhed eller nogle sandkorn indsniger sig.

TECHVIDEOER PÅ DANSK: På vores YouTube-kanal kan du se videoer på dansk med test af ny teknologi. Du kan følge MereMobil.dk på YouTube her 😊

Byggekvaliteten er overraskende god

Galaxy Z Fold3 har ikke den samme byggekvalitet som en standard-ikke-foldbar, men her er også flere ting, som skal spille sammen, før det virker optimalt. Det er særligt hængslerne og åbningen af klapperne, som jeg synes er en udfordring.

Hængslerne knirker, klikker eller skurer ikke. Det ser desuden ud til, at mekanismen er lukket bedre inde, end vi har set på tidligere modeller. Galaxy Z Fold3 er dog ikke støvtæt. Derfor er jeg bekymret for grus, støv og snavs over tid. Her er en 14 dages testperiode ikke tilstrækkelig.

Jeg synes, at klapperne er temmelig stramme at åbne, hvilket gør, at det ikke ser så elegant ud, når man skal blære sig overfor andre. Omvendt gør det, at klappen ikke pludselig går op, hvis telefonen bæres i en taske.

Samsung fortæller, at der i Fold3 er brugt en aluramme (Armor Aluminium) og et metalhængsel, der beskytter mekanikken bedre end forgængeren, Fold2.

Til gengæld er telefonen modstandsdygtig overfor vand, hvilket er første gang, at en foldbar enhed opnår en IP-certificering (IPx8). Jeg har derfor flittigt brugt telefonen i forbindelse med madlavning – med fugtige og fedtede fingre uden at tænke over det som et problem.

FAKTA: Hængslerne på Samsung Galaxy Z Fold3 er testet til 200.000 åben/lukke cyklusser. Det svarer til 100 gange om dagen i fem år, oplyser Samsung.

Folden er desværre stadig synlig

Samsung Galaxy Z Fold3
Folden ses stadig tydeligt på Samsung Galaxy Z Fold3, men man lærer at abstrakhere fra det (Foto: MereMobil.dk)

Illusionen om én stor skærm er desværre stadig ikke til stede. Der ses en fold, der minder om ryggen af en bog, når du åbner skærmen i fuld størrelse.

Jeg er med på, at teknologien på nuværende tidspunkt ikke er klar til en foldbar skærm, uden folden kan ses, men nøj hvor jeg glæder mig til det sker. For dette vil ske. Det er jeg helt overbevist om.

Lyse baggrunde afslører tydeligt folden, og selvom Samsung forsøger at skjule den med et specialdesignet wallpaper, ændrer det ikke på, at folden stadig er tydelig.

Over tid lægger man mindre og mindre mærke til folden. Reelt er der kun tale om et visuelt problem, der ikke betyder noget for funktionaliteten.

Den foldbare skærm er konstrueret af en strækbar PET-plastikfilm, der er lagt oven på såkaldt Ultra Thin Glass (UTG), som er et super tyndt glaslag. Denne konstruktion gør, at skærmen er blevet glattere at røre ved. Efterhånden minder den foldbare skærm i brugeroplevelsen om, hvad vi finder på glasskærme – et stort positivt fremskridt.

Billedkvaliteten er i øvrigt voldsom lækker og lys i skærmene er der nok af.

CBB annonceblok

Hej du… 😀 Her kan du tjekke dagspriserne på nye smartphones hos CBB.

CBB

Folde-ud-skærmen giver mening

Jeg har haft den skønne oplevelse af at kunne bruge telefonen som en almindelig telefon (sammenklappet) samt folde indholdet ud et større format, når det var påkrævet.

Den store skærm giver god mening, når min Outlook-mail skal overskues, billeder ses i Google Fotos eller bare ved det daglige Facebook-scroll.

Jeg har oplevet, at skærmen giver ekstra god mening, når jeg læser nyheder og andet indhold på nettet. Læseoplevelsen er fantastisk! Instagram har i øvrigt et rigtigt lækkert udtryk.

I en nødsituation kan Microsoft Word benyttes til let korrektur, men du kan faktisk godt skrive på et dokument, hvis Fold3 er det eneste værktøj du har ved hånden.

Både Word, Outlook og Gmail åbner et skrivevindue og et fuldt tastatur, når disse bruges i fuld skærm, hvilket giver en desktoplignende oplevelse.

Nå ja! YouTube og Netflix gør sig også ret godt.

Nogle apps har tilmed en alternativ opdeling af skærmen, når den sættes som et ”L”. Eksempelvis YouTube og Samsungs kalender-app samt kamera-appen.

Min oplevelse er, at de fleste apps (af dem jeg benytter) udnytter den ekstra skærmplads på en god måde. Kun få apps er blot strukket ud til at fylde skærmen.

Forsiden har et underligt format

Coverskærmen har desværre et underligt format og opløsning (832 x 2.268 px.). Det gør, at nogle apps og websites vises lidt underligt – f.eks. ved at grafikken går ud over skærmbilledet.

Jeg oplever også, at skærmtastaturet er lidt klemt, hvilket forøger antallet af skrivefejl.

Derudover er forsideskærmen af god kvalitet og ligesom inderskærmen har denne 120 Hz dynamisk opdateringshastighed. Det betyder, at 120 Hz kun aktiveres, når det er nødvendigt. Dette sparer på strømmen.

SÅDAN BLIVER SAMSUNG GALAXY Z FOLD3 OPDATERET: Denne telefon får tre store Android-opdateringer og vil således være med ind til Android 14 i 2023. Sikkerhedsopdateringer udsendes i fire år. De første tre år opdateres sikkerhedslaget hver måned. Det sidste år én gang i kvartalet.

Ingen problemer med batteritiden

Et batteri på kun 4.400 mAh er temmelig lidt i en telefon med hele to store skærme samt en topmodel motor.

Overraskende nok har jeg ikke oplevet problemer med at holde strøm hele dagen trods forholdsvis intenst brug.

Jeg frustreres derimod over opladningshastigheden. Godt nok er 25 watt understøttet, men når jeg lige har haft OnePlus Nord2 i hånden, der lader batteriet helt op på bare en halv time, så virker Samsungs ladeteknologi gammeldags.

Der er ingen oplader i salgspakken, så jeg benyttede Samsungs egen 45 watt hurtigoplader. Her kunne jeg trække 0-42 procents strøm på en halv time. Det er lidt skuffende.

Fold3 kommer med et ret fornuftigt kamera-system, hvor du næsten altid får fede billeder. Du kan se nogle af mine billeder herunder.

Kameraet på inderskærmen er i øvrigt næsten skjult under skærmen, særligt på mørke baggrunde. Når du aktiverer selfiedelen, kommer linsen til syne. Det er fedt lavet.

LÆS OGSÅ: Foldbare telefoner står til en kæmpe fremgang

Billeder taget med Samsung Galaxy Z Fold3

Konklusion: Et kæmpe fremskridt

Samsung Galaxy Z Fold3 - anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Samsung Galaxy Z Fold3, der er unik for sin kategori. Galaxy Z Fold3 er et stort fremskridt, når jeg sammenligner med de tidligere generationer

Samsung Galaxy Z Fold3 er et tigerspring i forhold til tidligere generationer. Vandtæthed, kraftigere konstruktion, opgraderet beskyttelse af skærmene og bedre understøttelse af apps og funktioner i fuld skærm, tæller positivt i min bog.

Jeg synes, det er trist at forsideskærmen ikke skalerer alle sider og apps korrekt, Edge-panelerne er ligegyldige og opladningen trækker bestemt ikke op. Selvom fingeraftrykslæseren på højre side virker godt, er det stadig lidt ”gammeldags”.

Slukknappen (der indeholder fingeraftrykslæseren) er uheldigvis placeret, der hvor du naturligt tager ved, for at åbne skærmene. Resultatet er, at man let kommer til at slukke telefonen. Ikke fedt når man laver demo for vennerne.

Jeg glæder mig til den dag, at en foldbar telefon kan laves uden en synlig fold i skærmen. I forhold til den foldbare teknologi, er dette stadig en ting, der skurer i den samlede oplevelse.

Trods de mange store fremskridt, er Samsung Galaxy Z Fold3 stadig en forholdsvis skrøbelig telefon, efter min bedste overbevisning. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det vil koste, hvis der kommer grus i hængslerne eller den foldbare skærm skal skiftes.

Det er let nok at udråbe Galaxy Z Fold3 til at være den bedste foldbare telefon på markedet, når der ikke er andre på vores marked i denne kategori og kvalitet, men jeg er nu stadig overbevist om, at den rigtige køber vil synes Fold3 er helt fantastisk.

Prisen ligger omkring 14.150 kroner, ifølge Pricerunner. Til sammenligning er den vejledende pris for en 256 GB iPhone 12 Pro Max ”kun” 10.599 kroner. Samsung skal dog have ros for, at have nedsat prisen en smule i forhold til 2020-modellen.

Uanset så synes jeg, at prisen er voldsom, men jeg er sikker på, at den rette køber vil knus-elske sin nye Galaxy Z Fold3.

Samsung Galaxy Z Fold3 gør ikke foldbar teknologi mainstream. Her er prisen ALT for høj. Det er dog første gang, at jeg har fornemmelsen af, at den Fold-serien på sigt vil kunne appelere til en bredere købergruppe end blot firstmovers.

5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Samsung Galaxy Z Fold3

Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy Z Fold3.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Se anmeldelsen af Galaxy Z Fold3

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Skærmen kan forstørres, når der er behov for det
  • Mange apps/funktioner understøtter den store skærm uden at være en ”strukket” app
  • Stabil hængsel-konstruktion
  • Inderskærmen føles næsten som en glas-skærm
  • Flydende grafik med 120 Hz er lækkert
  • God billedkvalitet og kraftigt lys på begge skærme
  • Kraftig ydelse og stor hukommelse
  • Rigtig god fotokvalitet
  • God lyd ved samtaler – rimelig ved brug af højttaler
  • IP-certificering i forhold til fugt og vand
  • Holder strøm hele dagen / understøtter trådløs opladning

Lidt at tænke over

  • Høj pris
  • Folden i skærmen er desværre stadig tydelig
  • Stadig en forholdsvis skrøbelig telefon
  • 25 watt kablet opladning føles langsom
  • Forside-skærmen skalerer nogle apps forkert

Mere til historien

Vil du prøve foldbar teknologi af til en lavere pris, så se på Samsung Galaxy Z Flip3, der starter ved 8.199 kroner. I 2020 var prisen på denne 12.399 kroner.

Samsung Galaxy Z Fold3
En stor opdatering ruller netop nu ud til Samsung-smartwatches

Hele 2 GB fylder den store opdatering, der er på vej bredt ud til Samsungs smartwatches.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Sonos Arc Ultra er fed lyd! Test

TEST: Sonos Arc Ultra er en soundbar, der skal høres og nydes. Her er min bedømmelse af Arc Ultra.

(mere…)
Arbejder Samsung på håndholdt gaming?

KORT NYT: Et nyt patent er dukket op på en slags håndholdt gaming-enhed.

(mere…)
Mere om Samsung Galaxy A56

KORT NYT: Et såkaldt render af den kommende Samsung Galaxy A56 peger på et nyt kameradesign.

(mere…)
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram