Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

Facebook Odense Datacenter
John G. Hall C i Facebook Odense Datacenter. Centeret består af i alt 8 haller…Dataforbruget er eksploderet de senere år – og også på mobilabonnementer har væksten været enorm. Teleselskabet 3 udruller 5G-netværket i år, hvilket også ventes at give yderligere stigninger i forbruget (Foto: MereMobil.dk)

Coronapandemien får skyld for meget. Noget af det den er ansvarlig for, er danskernes stigende dataforbrug.

Siden pandemien første gang ramte, er danskernes dataforbrug steget med 58 procent, oplyser teleselskabet 3.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

Den store stigning skyldes blandt andet videomøder, hjemmeundervisning, streaming af diverse tv-serier og film, gaming og videoopkald til venner og familie, som man ikke har kunne se enten fordi de har været smittet, i isolation eller fordi man har begrænset sin færden.

118 mio timers Netflix

Teleselskabet 3 oplyser, at deres kunder alene brugte 355.000 terabyte i 2021, hvilket svarer til 118 millioner timers Netflix. En times Netflix-streaming i HD bruger op til 3 GB data. 

-”Da coronaen ramte i foråret 2020, så vi danskernes dataforbrug stige meget kraftigt. Nu ser vi så, at forbruget i den grad har bidt sig fast og faktisk er vokset yderligere,” siger Stefan Ring Støhrmann , der er radionetværkschef hos 3. 

Stigningen på dataforbruget i 2021 har været 9 procent sammenlignet med 2020. 

Så meget data bruger danskerne på mobilen

Stefan Ring Støhrmann fortæller, at han forventer et endnu højere dataforbrug i 2022. Hvilket også påvirkes positivt af, at 3 udruller 5G-netværket. 

Sådan ser Facebook i Danmark ud

Mere til historien

I vinterferie-ugerne sidste år, lød meldingerne, at det mønster man tidligere har set med stigende forbrug i ferier, havde ændret sig. Dette skyldtes formentlig, at mange ikke kom på skiferie i 2021.

Læs også:
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

(mere…)
”Fri data” skal være ubegrænset

AFGØRELSE: Et mobilabonnement med ”fri data” må ikke indeholde begrænsninger, slås det nu fast.

(mere…)
Fri data: Se hvor fri data er billigst lige nu

PRISTJEK: Her er de billigste abonnementer med fri data. Se listen over hvor fri data er billigst.

(mere…)
Uventet fald i dataforbruget

I ferier ses der ofte en stigning i dataaktiviteter som streaming og gaming. Men coronakrisen har ændret det mønster. Nye tal viser et uventet fald i dataforbruget.

(mere…)
Gratis datastreaming for YouSee’s mobilkunder – på egne tjenester

Har du mobilabonnement fra YouSee, kan du nu streame film, serier og musik via YouSee's apps uden du bruger af din mobildata.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram