Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

0

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

fly-ferie-roaming
Når du rejser i EU,Norge, Island og Liechtenstein skal du fortsat ikke betale roamingafgifter (Foto: MereMobil.dk)

Når du rejser i Europa, skal du heller ikke fremover bekymre dig om telefonregningen.

Det ligger fast efter, at EU-Parlamentet og EU-medlemslandene er blevet enige om, at forlænge aftalen om roaming, skriver Ritzau.

Aftalen om gratis roaming er forlænget til og med 2032. Den oprindelige roamingaftale i EU startede den 15. juni 2017.

Det betyder den nye EU-roamingaftale for dig

Konkret betyder aftalen, at teleselskaberne ikke kan kræve forhøjede priser, når mobilkunderne tænder og bruger smartphonen i et EU-land.

HER GÆLDER AFTALEN: Du kan bruge telefonen frit inden for de 27 EU-medlemslande. Desuden er Norge, Island og Liechtenstein med i aftalen. Storbritannien er IKKE med i EU-aftalen.

Tidligere kostede brug af mobildata, uden for landets grænser, op til 17 gange mere end i Danmark, når sommeren 2016 blev sammenlignet med sommeren 2019, ifølge Ritzau.

Teleselskaberne vil fortsat have en begrænsning på, hvor meget af din datapakke du kan bruge uden for Danmark. Tjek dit abonnement for at få flere oplysninger om dette.

PAS PÅ: Monaco grænser op til Italien og Frankrig, der er med i EU-aftalen. Bevæger du dig tæt på Monaco, kan du risikere, at telefonen hopper over på et mobilnetværk i den lille mikrostat Her koster data omkring 80 kroner per megabyte mens det koster omkring 16 kroner per minut at modtage et opkald.

Mere til historien

Teleselskaberne kan stadig have særlige abonnementer, hvor lande uden for EU indgår i en romaingaftale. 3 har fortsat 3Likehome-abonnementer med 72 lande mens YouSee har ’Roaming World’.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer