Så meget data bruger danskerne på mobilen

Her kan du læse, hvor stor en datapakke den gennemsnitlige danske mobilkunde, har brug for.

smartphone
Den gennemsnitlige mobilkunde forbrugte i gennemsnit 14,4 GB data om måneden i andet halvår 2020, viser tal fra Energistyrelsen (Foto: Adrianna Calvo)

Energistyrelsens seneste rapport, som dækker udviklingen frem til og med andet halvår 2020, viser, at danskerne bruger masser af data. Der var en stigning i datatrafikken via både mobil- og fastebredbåndsabonnementer.

Danskerne bruger nu i gennemsnit 14,4 GB data om måneden pr. mobilabonnement (andet halvår 2020). Det er en stigning på 39,2 procent sammen lignet med andet halvår 2019, hvor der blev brugt 10,3 GB.

Den mobile datatrafik fortsætter dermed stigningen, som den også gjorde fra andet halvår 2018 til andet halvår 2019. Her steg dataforbruget med 31,1 procent. I den tilsvarende periode fra 2017 til 2018 var stigningen 34,2 procent.

Fortsætter den lignende vækst, skal mange forbrugere minimum have en datapakke på 10 eller 20 GB om måneden.

Wi-Fi sparer på datapakken

Det er fortsat en god idé at kigge på ens aktuelle forbrug, når man skal tegne nyt abonnement. Det er nemlig forskelligt, hvor stort et forbrug man har. Mange er desuden tilsluttet Wi-Fi-netværk det meste af dagen, hvilket sparer på dataforbruget fra ens mobilabonnement.

Vidste du, at den samlede datatrafik i andet halvår af 2020 via fastnet bredbånd var 7,5 gange større end via mobiltelefoner og mobilt bredbånd.

Coronapandemien har tidligere fået ”skyld” for, at den har været medvirkende det stigende dataforbrug, da der under nedlukningen skulle bruges data forhold til onlineundervisning, onlinemøder og så fordi behovet for streaming af musik, tv, film og brugen af sociale medier steg. 

Mere til historien

Det er ikke kun mobildataforbruget, som stiger. Datatrafik via bredbåndsabonnementerne stiger ligeledes. I andet halvår af 2020 var det på 348 GB om måneden mod 257 GB i andet halvår 2019. Det er en stigning på 35,3 procent.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Danskernes dataforbrug stiger fortsat

Danskerne har de seneste år haft et stigende dataforbrug. I starten af coronapandemien steg det voldsomt, men stigningen fortsatte også i 2021 og ventes at gøre i 2022.

(mere…)
”Fri data” skal være ubegrænset

AFGØRELSE: Et mobilabonnement med ”fri data” må ikke indeholde begrænsninger, slås det nu fast.

(mere…)
Fri data: Se hvor fri data er billigst lige nu

PRISTJEK: Her er de billigste abonnementer med fri data. Se listen over hvor fri data er billigst.

(mere…)
Uventet fald i dataforbruget

I ferier ses der ofte en stigning i dataaktiviteter som streaming og gaming. Men coronakrisen har ændret det mønster. Nye tal viser et uventet fald i dataforbruget.

(mere…)
Gratis datastreaming for YouSee’s mobilkunder – på egne tjenester

Har du mobilabonnement fra YouSee, kan du nu streame film, serier og musik via YouSee's apps uden du bruger af din mobildata.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram