Det digitale kørekort er nu 1 år

Det er et år siden, at danskerne fik adgang til det digitale kørekort. Over 1,8 millioner gange er appen hentet.

Kørekort app
Så er det 1 år siden, at kørekortet kom på smartphonen. Du kan downloade en app med det digitale kørekort ligesom mere end 1,8 millioner danskere har gjort (Foto: MereMobil.dk)

Den 23. november 2020 sent om aftenen var dagen, som rigtigt mange havde ventet på. Det var nemlig her, at det digitale kørekort blev frigivet. Det betyder altså, at danskerne har haft muligheden for at have kørekortet digitalt i ét år nu.

Og danskerne har taget godt imod digitaliseringen af de tidligere plastikkort.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser til MereMobil.dk, at det aktuelle antal downloads dags dato (25. november 2021) er 1.828.683 downloads.

GUIDE: Kørekort på mobilen – sådan gør du

Kørekortet var det første, som blev digitaliseret af de mere ”officielle papirer” eller plastikkort om man vil.

Det er i skrivende stund også det, som er downloadet flest gange.

Sundhedskortet, der kom som app i juni 2021, er også godt med. Her er det aktuelle antal downloads på 1.689.488 downloads.

Foruden Kørekort og Sundhedskort, så findes NemID også som en app. Dette ændres dog nu til MitID.

NemID forsvinder – her er afløseren MitID

Mere til historien

Det er ikke alle, som kan få det digitale kørekort. Nogen har selvfølgelig ikke en smartphone, men selvom man har en smartphone, så er der stadigvæk nogen, som ikke kan få appen. Det kræver nemlig et dansk pas, at oprette det digitale kørekort. 

Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram