Beosound Level test | kvalitet hele vejen

TEST: Jeg elsker designet og materialerne. Lyden er okay, men ikke så god som prisen er høj. Læs min anmeldelse af streaminghøjttaleren Beosound Level her.

Beosound Level test
I næsten enhver bolig vil Beosound Level se godt ud. Herunder kan du læse min Beosound Level test (Foto: MereMobil.dk)

I sommer anmeldte jeg boghyldehøjttaleren Beosound Emerge, som jeg ikke var imponeret over. I sammenligning med alternativerne, tilbød Bang & Olufsen ikke noget særligt.

Nu har jeg lyttet til Beosound Level, der er i en helt anden liga. Det er prisen også, da Level koster omtrent det dobbelte af Beosound Emerge.

Level er en højttaler, som både er værd at se på og lytte til.

ANMELDELSE: Beosound Emerge fejler på lydkvaliteten

Retrodesign med lækre materialer

Beosound Level minder om en klassisk transistorradio. Dette retro-inspirerede design kan altså bare noget.

Næsten uanset, hvor du placerer Beosound Level, ser den fantastisk ud.

Vægten er 3,3 kilo, så det er ikke lige en højttaler, du flytter rundt på hele tiden. Vægten er med til at understrege den samlede produktkvalitet, men til omkring 10.000 kroner forventer jeg også noget andet end plastik.

Trædelen er udført i eg og rammen er i aluminium. Det er det fede ved Bang & Olufsen; hvis det ligner f.eks. træ så er det træ.

Streaminghøjttaleren består uden problemer den såkaldte Wife acceptance factor. Du skal virkelig have en sur samlever, hvis ikke denne højttaler kan få en fremtrædende plads.

Bygget til langtidsbrug

Miljø og klima fylder mere og mere i techbranchen og her rammer Bang & Olufsen plet.

B&O har gjort det let for kunderne at udskifte batteriet og inde i produktet er der ekstra fysisk plads til eventuelle opgraderinger af hardwaren, som måtte komme i en fjern fremtid.

Hverken processorkraft eller hukommelse udnyttes fuld ud på nuværende tidspunkt. Dermed kan Beosound Level være med på softwareopdateringer mange år frem, lyder det fra firmaet.

Skulle der over tid komme en anden streamingteknologi, hvor det nuværende chipset ikke kan opdateres, er det muligt at udskifte streamingmodulet. Det er ret snedigt tænkt.

B&O har ikke meldt ud, om de vil servicere Level med software eller hardwarekomponeneter om eksempelvis 10 år, men højttaleren er tydeligvis bygget til langtidsbrug.

STREAMINGFORBINDELSER:

 • AirPlay 2
 • Chromecast
 • Spotify Connect
 • Bluetooth 5.0

Beosound Level forbinder til netværket via Wi-Fi (2.4 eller 5 GHz). Du kan streame fra enhver Chromecast-baseret app eller benytte Bang & Olufsen Radio, der har et store katalog af streamingradio-kanaler. Den har ”Adaptive Room Compensation”, hvor lyden tilpasses til rummets akustik i stil med Sonos Trueplay.

Lyder den som 10.000 kroner?

Beosound Level
Fronten er belagt med lameller af egetræ (Foto: MereMobil.dk)

lyder Beosound Level som en højttaler til 10.000 kroner? Spørgsmålet kom på SMS, da jeg lagde Beosound Level op på Instagram.

Det er nærmest muligt at besvare spørgsmålet. Mit forsøg på et svar er: Nej! Det gør den ikke. Det lyder godt, lyden har god fylde og musikken er ikke mudret at lytte til.

Hvis du virkelig skal have ”lyd” for 10.000 kroner, så tror jeg du skal besøge en specialforretning. En streaminghøjttaler er og bliver et kompromis. Alene det at alle musikkens detaljer skal presses ud af én højttaler, er et problem for lyden.

Som en hyggelig højttaler i køkkenet eller på kontoret, er Level perfekt. Til det formål performer lyden rigtigt fornuftigt.

Jeg tror, at køberne af Beosound Level går op i designkvalitet og at de køber noget, som udtryksmæssigt kan underbygge deres stil. Lyden skal være i orden, men jeg tror, at den er sekundær.

I øvrigt synes jeg topdisplayet er fedt. De lysende touchfølsomme knapper bringer igen minder om transistorradioen.

Konklusion: Moderne nostalgi

Beosound Level
Touchpanel på toppen. Til venstre findes fire presets til radiokanaler. Volumenkontrol til højre (Foto: MereMobil.dk)

Jeg giver ikke ved dørene blot fordi en dansk virksomhed, producerer en streaminghøjttaler, men jeg må sige, at Bang & Olufsen med Beosound Level rammer plet.

Level er en højttaler, som taler ind i tidens trend om et større fokus på miljøet. Den understreger, at en teknologiproducent ikke behøver sende nye produkter på markedet med minimale ændringer fra generation til generation. Og der er tænkt over, at produktet skal kunne serviceres eller opdateres.

Jeg er VILD med designet og lyden rammer også noget i mig, men spiller du rigtigt højt, er Beosound Level ikke det mest vellydende. Tag et lyt på Level i din lokale B&O-butik, inden du køber – ja det er en anden fed detalje ved at købe et produkt som dette; du kan lytte, før du køber.

Desuden er det et stort plus, at du kan høre musik trådløst, så du ikke er afhængig af, at skulle have strøm trukket op til en hylde.

Miin Beosound Level test ender på 5 ud af 6 stjerner.

ANMELDELSE: Sonos Beam er en god prisvenlig soundbar

Aktuelle priser på Beosound Level

Herunder kan du se dagspriserne på Beosound Level.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Rimelig god lyd
 • Lyden kan tilpasses til rum akustikken
 • Ægte materialer i god kvalitet
 • Fysisk plads til opgraderinger
 • Plads i nuværende hardware til opdateringer
 • Trådløs til strøm såvel som musik
 • Understøtter stereopar hvis du har to
 • Mange adgange til streaming

Lidt at tænke over

 • Høj pris
 • Lyden er ikke nødvendigvis 10.000 værd
 • Lydkvaliten udfordres hvis du spiller megte højt

Mere til historien

Det er udgaven med egetræ, jeg har testet. Der fås også en udgaven med mørk stoffront, der er 1.400 kroner billigere.

Beosound Level
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram