Sonos Beam 2 test | ikke meget bedre end i 2019

TEST: Soundbaren Sonos Beam, anden generation, er fremragende men ikke markant bedre end forgængeren. Læs min Sonos Beam test her.

Sonos Beam (Gen 2)
Sonos Beam, anden generation, ligner stort set den foregående version fra 2019 (Foto: Sonos)

Jeg så frem til Sonos’ opdatering af soundbaren Sonos Beam, der kom i 2019, men anden generation formår ikke at overgå 2019-versionen. Derfor blev starten på testen en umiddelbar skuffelse.

I en kompakt indpakning, og til en kompakt pris, leverede Sonos Beam for et par år siden varen og overraskende mange anmeldere – inklusive jeg selv.

Den nye Sonos Beam er forbedret på en række punkter, der skruede op for mine forventninger. Blandt andet fordi antallet af højttalere er forøget fra tre til fem. Desuden er højtalergrillen på fronten redesignet, hvilket skulle forbedre lyden.

Dertil kommer, at Sonos senere på året åbner for Ultra HD-lyd via Amazon Music samt DTS (Digital Surround Sound). På papiret lovede det godt.

Jeg kan ikke høre forskel

Da jeg havde sat Sonos Beam op, var jeg i tvivl om, hvorvidt det var det gamle model, som jeg blot have tilsluttet igen.

Ved dagligt brug til nyhedsudsendelser, film og serier fra streamingtjenesterne, kan jeg simpelthen ikke høre forskel fra den gamle til den nye model. Det er ikke det samme som, at der ikke er forskel. Jeg kan bare ikke høre den.

Hvis jeg virkelig anstrenger mig, kan jeg måske bilde mig ind, at jeg kan høre en forandring. Dette ændrer bare ikke på, at der ikke er tale om en forskel, som gør, at jeg vil anbefale dig at fare ud og smide Sonos Beam i indkøbskurven – hvor du så samtidigt dropper din Beam fra 2019.

Har Dolby Atmos, men…

Hidtil har du skulle købe Sonos topmodel-soundbar, Sonos Arc, for at kunne få Dolby Atmos hjem i stuen. Det behøver du ikke længere, da Sonos Beam nu har funktionen.

Atmos kan være en fed ekstra dimension, hvis du ser mange film og vil have mere liv i lyden end det som almindelig surroundlyd, kan tilbyde.

Desværre har jeg ikke kunne afprøve det, da mit tv fra 2018 desværre ikke har Dolby Atmos.

ANMELDELSE: Læs min test af Sonos Arc her

HVAD ER DOLBY ATMOS: Dolby Atmos betegnes som objektbaseret lyd, hvor lyd flytter sig omkring lytteren – ikke blot horisontalt, som med almindelig surround, men også vertikalt. Siden introduktionen i biografer i 2012 har flere teknologivirksomheder forsøgt at flytte Dolby Atmos ind i stuerne – med mere eller mindre held. Dolby Atmos kræver, at du har et tv som understøtter standarden samt en streamingtjeneste, som tilbyder indhold med Atmos.

Hvad med subwoofer?

Når du ser størrelsen på Sonos Beam, vil du straks tænke, at der ikke er bund nok i lyden, men her tror jeg du vil blive meget overrasket.

Når du har indstillet Beam til rummets akustik via TruePlay-funktionen og optimeret på equalizeren, imponerer Sonos Beam. Der er VILDT meget bund i lyden i forhold til størrelsen på soundbaren.

Alt efter rummets størrelse, kan du naturligvis overveje om du skal have en subwoofer, men hør lige lyden først, inden du investerer. En Sonos Sub koster trods alt omkring 6.200 kroner, ifølge Pricerunner.

Sonos Beam, uanset generation, understøtter også trådløse baghøjttalere. Dette har jeg ikke testet, da de ikke indgik i testkittet.

VIRKER MED SONOS: Soundbaren Sonos Beam kan enten være den eneste Sonos-enhed du har, eller anvendes som en del af Sonos multiroom-systemet. Sonos Beam kan desuden virke i kombination med Symfonisk-højttalerne fra Ikea.

Konklusion: Sonos Beam er stadig fed

Sonos Beam (Gen 2)
Sonos Beam, anden generation, fås i sort og hvid. Ophængsbeslag er ekstraudstyr (Foto: Sonos)

Ejer du en Sonos Beam fra 2019, behøver du ikke foretage dig noget medmindre du absolut vil have Dolby Atmos og det kommende HD-lyd.

Sonos Beam er en stærk opgradering af lyden fra tv’ets indbyggede højttalere, som oftest er virkelig ringe. Det er et anbefalelsesværdigt value-for-money produkt.

Som primær højttaler til lytning af musik, er Sonos Beam ikke særlig god, men det er heller ikke det, som den er designet til.

Første generation kan stadig findes hos en række forhandlere. Prisen er cirka 3.400 kroner, ifølge Pricerunner. Du skal give omkring 3.750 kroner for den nye udgave. Har du ikke Sonos Beam fra 2019, så er det selvfølgelig den nye, at du skal investerer i.

Lyden er fed og prisen helt i orden, uanet hvilken generation du køber.

5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Sonos Beam, anden generation

Herunder kan du se dagspriserne på Sonos Beam (Gen 2).

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Nydelig og kompakt – fylder ikke ret meget
 • Flot lyd i forhold til størrelsen
 • Den dybe bas er overraskende god
 • Virker med Sonos-systemet og Ikea Symfonisk
 • Lyden kan styres via tv’ets fjernbetjening
 • Stor opgradering af tv’ets indbyggede lyd
 • Direkte steaming via Apple AirPlay 2
 • God pris

Lidt at tænke over

 • Kan dit tv udnytte Dolby Atmos?
 • Ikke optimal lyd ved afspilning af musik
 • Dit tv skal have enten HDMI eARC eller optisk udgang
 • Ikke en stor opgradering ift. 2019-modellen
 • Understøtter ikke Bluetooth eller lyd via Chromecast

Mere til historien

Sonos Beam (gen 2) understøtter Google Assistant og Amazon Alexa.

Sonos Beam (2. gen)
Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
TicWatch Pro 3 Ultra GPS test | Et hårdført smartwatch til de aktive

TEST: Når man bruger ord som "pro" og "ultra" i et produktnavn, stiger forventningerne. Kan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS leve op til sit navn?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram