Apple skærer ned i iPad-produktionen

0

De globale forsyningskædeproblemer er nu skyld i, at Apple skærer ned i produktionen af iPads.

iPad Mini 2021
iPad Mini 2021 (6. generation) kan ende med et mindre salg end forventet, da det tyder på Apple fokuserer på iPhone-produktionen (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge en ny rapport har Apple skåret ned på produktionen af iPad for i stedet, at kunne producere flere iPhone 13-modeller, så Apple kan følge med efterspørgslen. Det er de globale forsyningskædeproblemer, som påvirker de fleste brancher netop nu, der er til grund for dette. 

Chipmangel rammer alt fra smart-lyspærer til biler

Ved at skære ned i produktionen af iPads får Apple frigivet nogle ressourcer, komponenter og lignende, som kan benyttes til at producere flere iPhones. Det skriver Pocketnow.

Flere har efterspørger iPads

Efterspørgslen på iPads har ellers også været høj og er steget fra år til år. Under coronapandemien har der været endnu flere, som har gjort brug af iPads til fjernundervisning, hjemmearbejde og lignende. Der er dog ingen forlydender om, hvilken betydning det vil have for iPad-salget.

iPad Mini (6. generation) har mange af de samme komponenter, som iPhone 13-serien. Den har blandt andet Apple A15 Bionic processor, samt de samme RAM- og lagerkomponenter. Derfor vil salget af denne formentlig blive mindre end det ellers var forventet, da der ikke vil blive produceret det antal, som Apple har haft forventet.

Salget af iPad Mini (6. generation) vil derfor falde i dette kvartal.

ANMELDELSE iPad Mini 2021 | større – men stadig for lille

iPhone er hovedproduktet for Apple

Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig giver mening, hvis der er mangel på komponenter at satse på iPhones. Hvert år sælger Apple mere end 200 millioner smartphones og iPhones er det produkt, der genererer størst indtjening hos Apple hvert år. 

Om de store forsyningskædeproblemer vil påvirke tilgængeligheden og salget af iPads og iPhones mod det normalt vigtige julesalg, er uvist. 

iPhone 13 bliver måske ramt af chipmangel

Apple har ikke meldt noget officielt ud omkring dette, men det ville være mærkeligt, hvis de ikke var ramt af problemerne, der generelt rammer alle brancher.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i indbakken hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Trods mangel på chips så vækstede mobilmarkedet i årets første halvår.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer