Apple skærer ned i iPad-produktionen

De globale forsyningskædeproblemer er nu skyld i, at Apple skærer ned i produktionen af iPads.

iPad Mini 2021
iPad Mini 2021 (6. generation) kan ende med et mindre salg end forventet, da det tyder på Apple fokuserer på iPhone-produktionen (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge en ny rapport har Apple skåret ned på produktionen af iPad for i stedet, at kunne producere flere iPhone 13-modeller, så Apple kan følge med efterspørgslen. Det er de globale forsyningskædeproblemer, som påvirker de fleste brancher netop nu, der er til grund for dette. 

Chipmangel rammer alt fra smart-lyspærer til biler

Ved at skære ned i produktionen af iPads får Apple frigivet nogle ressourcer, komponenter og lignende, som kan benyttes til at producere flere iPhones. Det skriver Pocketnow.

Flere har efterspørger iPads

Efterspørgslen på iPads har ellers også været høj og er steget fra år til år. Under coronapandemien har der været endnu flere, som har gjort brug af iPads til fjernundervisning, hjemmearbejde og lignende. Der er dog ingen forlydender om, hvilken betydning det vil have for iPad-salget.

iPad Mini (6. generation) har mange af de samme komponenter, som iPhone 13-serien. Den har blandt andet Apple A15 Bionic processor, samt de samme RAM- og lagerkomponenter. Derfor vil salget af denne formentlig blive mindre end det ellers var forventet, da der ikke vil blive produceret det antal, som Apple har haft forventet.

Salget af iPad Mini (6. generation) vil derfor falde i dette kvartal.

ANMELDELSE iPad Mini 2021 | større – men stadig for lille

iPhone er hovedproduktet for Apple

Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig giver mening, hvis der er mangel på komponenter at satse på iPhones. Hvert år sælger Apple mere end 200 millioner smartphones og iPhones er det produkt, der genererer størst indtjening hos Apple hvert år. 

Om de store forsyningskædeproblemer vil påvirke tilgængeligheden og salget af iPads og iPhones mod det normalt vigtige julesalg, er uvist. 

iPhone 13 bliver måske ramt af chipmangel

Apple har ikke meldt noget officielt ud omkring dette, men det ville være mærkeligt, hvis de ikke var ramt af problemerne, der generelt rammer alle brancher.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Trods mangel på chips så vækstede mobilmarkedet i årets første halvår.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Hvornår kan du opdatere din iPhone til iOS 18?

OVERBLIK: Her er de kendte tidspunkter for frigivelsen af iPhone-opdateringen, iOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram