Apple skærer ned i iPad-produktionen

De globale forsyningskædeproblemer er nu skyld i, at Apple skærer ned i produktionen af iPads.

iPad Mini 2021
iPad Mini 2021 (6. generation) kan ende med et mindre salg end forventet, da det tyder på Apple fokuserer på iPhone-produktionen (Foto: MereMobil.dk)

Ifølge en ny rapport har Apple skåret ned på produktionen af iPad for i stedet, at kunne producere flere iPhone 13-modeller, så Apple kan følge med efterspørgslen. Det er de globale forsyningskædeproblemer, som påvirker de fleste brancher netop nu, der er til grund for dette. 

Chipmangel rammer alt fra smart-lyspærer til biler

Ved at skære ned i produktionen af iPads får Apple frigivet nogle ressourcer, komponenter og lignende, som kan benyttes til at producere flere iPhones. Det skriver Pocketnow.

Flere har efterspørger iPads

Efterspørgslen på iPads har ellers også været høj og er steget fra år til år. Under coronapandemien har der været endnu flere, som har gjort brug af iPads til fjernundervisning, hjemmearbejde og lignende. Der er dog ingen forlydender om, hvilken betydning det vil have for iPad-salget.

iPad Mini (6. generation) har mange af de samme komponenter, som iPhone 13-serien. Den har blandt andet Apple A15 Bionic processor, samt de samme RAM- og lagerkomponenter. Derfor vil salget af denne formentlig blive mindre end det ellers var forventet, da der ikke vil blive produceret det antal, som Apple har haft forventet.

Salget af iPad Mini (6. generation) vil derfor falde i dette kvartal.

ANMELDELSE iPad Mini 2021 | større – men stadig for lille

iPhone er hovedproduktet for Apple

Der er ingen tvivl om, at det selvfølgelig giver mening, hvis der er mangel på komponenter at satse på iPhones. Hvert år sælger Apple mere end 200 millioner smartphones og iPhones er det produkt, der genererer størst indtjening hos Apple hvert år. 

Om de store forsyningskædeproblemer vil påvirke tilgængeligheden og salget af iPads og iPhones mod det normalt vigtige julesalg, er uvist. 

iPhone 13 bliver måske ramt af chipmangel

Apple har ikke meldt noget officielt ud omkring dette, men det ville være mærkeligt, hvis de ikke var ramt af problemerne, der generelt rammer alle brancher.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Trods mangel på chips så vækstede mobilmarkedet i årets første halvår.

Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram