Sikkerheden halter på telefoner og computere

4

Resultatet er “skræmmende”, siger ekspert. Sikkerheden halter.

Sikkerhed, malware, virus, VPN
Halvdelen af IT-brugerne benytter det samme password på tværs af flere konti (Foto: Dan Nelson)

Cybersikkerhedsfirmaet Bitdefender har spurgt beboerne i 11 lande, heriblandt 800 personer fra Danmark, om deres IT-vaner og svarene var ikke opløftende.

Skal vi starte med at se på det positive, så ser det ud til at danskerne er mindre udsatte end folk fra de andre lande, ifølge undersøgelsen.

Det vurderer Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, ud fra at danskerne svarer, at de har oplevet færre trusler online såsom phishing-angreb og at de færreste anvender simple passwords som for eksempel ”1234” eller ”password”.

GUIDE: Sådan får du et sikkert password

Men alt er ikke godt mener Bogdan Botezatu. Hele 39 procent har svaret, at de ikke bruger nogen form for antivirusprogrammer på deres mobiltelefoner eller tablets. Heraf svarer 31 procent at årsagen til det er, at de ikke mener at have brug for det.

19 procent mener sikkerheden er indlejret i deres enhed.

LÆS OGSÅ: 4 trusler der kan ramme din telefon

Nøgletal fra undersøgelsen

  • 39 procent svarer, at de ikke bruger antivirus på deres primære mobilenhed.
  • 50 procent bruger samme passwords på tværs af alle deres online konti.
  • 60 procent husker på detaljerne til deres online konti, for eksempel passwords, i stedet for at skrive det ned eller bruge en passwordmanager.
  • 42 procent har oplevet mindst én trussel indenfor det seneste år. For eksempel scam-beskeder og phishing-angreb.
  • 29 procent har svaret at det de frygter mest er finansiel svindel.

Sikkerheden halter på hjemmearbejdspladen

Også på hjemmekontorerne springer danskerne let og elegant sikkerheden over når de skal passe deres arbejde, fortæller Kenneth Schwartz, Cyber Security Lead hos Cisco Danmark.

En undersøgelse fra Cisco Danmark viser, at hele 54 procent går uden om sikkerhedssystemerne i hverdagen for at få deres arbejde gjort.

Det placerer Danmark på en lettere foruroligende førsteplads med Norge på en tæt andenplads med 53 procent og Sverige som nummer tre, med kun 29 procent.

Hvordan ser det ud blandt MereMobil.dks læsere. Bruger du antivirusprogrammer på jeres telefoner og tablets eller er det unødvendigt?

Tusindevis af danske computere er guf for IT-kriminelle

Mere til historien

Malware, eller hvad mange kalder virus, er helt klart noget man skal prøve at undgå. Det har gennem tiden været brugt til at stjæle alt fra private informationer, som kontonumre og passwords, til billeder og video. Og det kan gemmes i helt uskyldigt udseende apps.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer