YouSee sender stor regning videre til en million kunder

Prisen på rettighederne til at sende sportsbegivenheder får endnu en tv-udbyder til at hæve priserne.

YouSee butik i Odense
Endnu engang skal tv-kunderne hos Yousee til lommerne (Foto: MereMobil.dk)

De mange penge i sportens verden skal hentes ét sted, og det er hos slutbrugerne.

For en måned siden hævede TV 2 priserne – igen – på sportsprodukterne i TV 2 Play for de eksisterende kunder. Nu er det Yousee, som blandt andet bruger rettighederne til at sende tv fra sportsbegivenheder som løftestang til prisstigninger for i omegnen af en million tv-kunder.

– “Vi kan bekræfte, at alle vores tv-løsninger vil stige i pris fra 1. januar 2022. Langt størstedelen af vores tv-kunder – omkring 80 procent – vil opleve prisstigninger på mellem 10 og 40 kroner”, skriver Christian Morgan, direktør for YouSee, til B.T. i et svar på mail.

Sport koster

Han bekræfter, at det ikke mindst er rettighederne til sportsbegivenheder, som presser prisen op.  

– “Ikke mindst rettighederne til en række populære sportsbegivenheder er steget med flere hundrede procent”, skriver Christian Morgan til B.T.

Ud over stigende priser står kunderne også over for ændringer i sammensætningen af tv-pakkerne.

Helt præcist hvilke ændringer, der sker, er endnu uvist, men Yousee bekræfter at TV 2 News flyttes til grundpakken, og at der kommer nyt indhold i bland selv-delen – eksempelvis bliver HBO Nordic snart lavet om til HBO MAX, skriver B.T.

Først den ene, så den anden

Tidligere på året steg prisen på Viaplays pakker. Blandt andet steg Viaplay Total-pakken markant.

Viaplay Total indeholder film, serier og sport, og her var stigningen på intet mindre end 110 kroner fra 339 kroner til 449 kroner. Det er en prisstigning på 1.320 kroner om året.

Samtidig blev Viaplays sportspakke ligeledes sat op med 110 kroner fra 309 kroner til 419 kroner for eksisterende kunder, mens den ikke længere tilbydes nye kunder.

Kigger man på sportsindhold og TV 2, så er TV 2 Play med sport steget intet mindre end 60 kroner siden TV 2 i 2020 flyttede sportsindholdet. 

I 2020 steg pakken med 40 kroner, i januar i år kom der en prisstigning på 10 kroner og med den seneste stigning, som træder i kraft i oktober, er der lagt endnu 10 kroner oven i – og det er vel at mærke for de eksisterende kunder.

Nye kunder betaler allerede 169 kroner for “Favorit + Sport med reklamer ” og 199 kroner for “Favorit + Sport uden reklamer” om måneden.

Ligger som man har redt

Hvis man er lidt frisk kan man sige, at tv-seerne ligger som de redt, når det kommer til snigende prisstigninger.

Stille og roligt vælger flere og flere danskere nemlig streaming til og det klassiske tv-signal fra.

Således viser de seneste tal fra Kantar Gallup, at 26 procent af danskerne helt har droppet det klassiske tv-signal.

Samtidig viser tal fra DR Medieforskning, at 80 procent af danskerne streamer videoindhold på ugentlig basis. Det tal var i 2017 på 45 procent.

Mere til historien

Yousee er landets største tv-udbyder, men ifølge Mediawatch viste regnskabet for andet kvartal i år et fald i antallet af tv-kunder på 7.000. Kundebasen tæller nu 1.006.000 tv-kunder, og det er intet mindre end 208.000 færre kunder i forhold til andet kvartal 2019.

DRTV og TV 2 Play i fremgang

På tværs af aldersgrupper er der nogenlunde enighed om, hvad og hvor der skal streames serier med mere.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig – læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
TV 2 og Viaplay stiger måske i pris

Rettighederne til Superliga-kampene vil måske føre til prisstigninger på TV 2 Play og Viaplay.

(mere…)
Samsung klar med The Frame til Disney-fans

KORT NYT: Er du fan af Disney og står og skal have et nyt TV, så er Samsung klar med The Frame i en særlig ”Disney 100 Edition”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram